středa 7. října 2020

Zápisník na recepty

Zápisník na recepty je super jako dárek. Když nevím, co kamarádce, tetě, babičce, ale i kamarádovi, který rád vaří, tak tenhle sešítek se vždycky hodí a úspěch je zaručen. A když třeba někdo po mě chce nějaký recept , který má u nás úspěch, dotsane ho při nejbližší příležitosti v tomto dárku. Taký zápisník sa dedí z generácie na generáciu a považuje sa takmer za rodinný poklad.


Vytvorte si svoju kuchársku knihu, do ktorej si budete zapisovať recepty na jedlá, ktoré vám chutili. Otvorte tento zošit a začnite písať svoj kuchársky denník. Svoju vlastnú, maslom a vanilkovým cukrom pokrstenú kuchársku knihu. Takový zápisník se dědí z generace na generaci a je považován za rodinné stříbro. Svou kuchařskou knihu, do níž budete zapisovat recepty na jídla, která vám chutnala.


Recepty , které chcete zaznamenat nejen pro sebe, ale i pro svoji dceru, syna, vnučku nebo snachu. Vepište vaše oblíbené recepty , poznačte si, kdo vám je předal a zaznamenejte i vaše nápady a obměny. Inspirací vám také může být pár již uvedených receptů v našem zápisníku.


Zápisník na recepty

Najdete zde návody na přípravu předkrmů, sladkostí, polévek, omáček, těstovin, samostatných chodů i zeleninových jídel. Máte tip na nějaký hezký zápisník , do který by mi mamka napsala své oblíbené recepty ( na památku)? Na netu jsem našla jen zápisníky jako takové, a moc mne nenadchly. Tyto dobroty vás zavedou do italských či francouzských kuchyní. Každý mi chválil jídlo, ale nikdy jsem si nepamatovala recept , no, klasika.


Díky němu si konečně nemusím dlouho rovzpomínat na detaily a množství v jednotlivých receptech, ale všechno si uvedu do něho. Recept na křehkou sušenku plněnou krémem z mascarpone a šlehačky už na blogu několik let visí a je to stále oblíbený recept. Dneska vám ale popíšu jiný postup přípravy základního šlehačkového krému.


Zápisník na recepty

V původním receptu stačilo prošlehat smetanu s mascarpone, tady je třeba začít den předem. Ozdobný papier narežte na rozmer zápisníka, aký máte k dispozícii. V našom prípade 1× cm. Potrebné sú dva papiere – jeden na prednú a druhý na zadnú stranu. Papiere prilepte pomocou obojstrannej lepiacej pásky na zápisník.


Vyvolání snímků přes Internet. Kroužkový zápisník formátu A do kterého si můžete zapisovat své recepty a vytvořit si tak vlastní kuchařku. Máte v prohlížeči zakázané cookies.


Zápisník na recepty

Bez povolených cookies není web plně funkční. Trošku umaštěný, provoněný vanilkou, sem tam flíček, ohnuté rohy, vsunuté popsané lístečky… Dědil se z generace na generaci… Vzpomínáte? To naše maminky a babičky vytáhly ze šuplíku sešit plný receptů. Vytvořte si svoji vlastní kuchařku s recepty , které jste si oblíbili a rádi je připravujete pro své hosty i rodinu.


Jsou recepty , ke kterým se pořád vracíte, a snad ještě víc je těch, které objevujete – u babičky nebo sousedky, u přátel na večeři, v časopisech, v restauracích. Proto jsme pro vás připravili zápisník plný volných řádků, kam si můžete své nejoblíbenější recepty zaznamenat. Sepsali jsme do něj ovšem i. Ale určite máte zopár takých, ku ktorým sa vraciate znova a znova, lebo sú súčasťou rodinnej tradície, alebo ich jednoducho milujete a pripravujete dookola. Osvedčené kuchárske skvosty si zaslúžia mať svoje pevné miesto! Ak si ich zapíšete do tohto unikátneho dreveného zápisníka na recepty , už nikdy.


Naučte se slavnostně prostřít stůl a připomeňte si také etiketu stolování. Chvíle plné zážitkov, keď moja mami vytiahla zošúchaný a pečením poznačený zápisník receptov s odtlačkami od masla, múky či kakaa. Toto sú pre mňa spomienky na tie najúžasnejšie momenty Inšpirovali ma k tomu, aby som pre Vás jeden vytvorila.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky