pátek 15. ledna 2021

Výška horních skříněk od pracovní desky

Větší hloubka pracovní desky už vhodná není, neboť zhoršuje přístup do horních skříněk. Horní skříňky – Základní výška horních skříněk je od 3do 7mm, nebo 8mm (mimo skříněk na vestavné odsavače). Týká se horních i spodních skříněk kuchyňské sestavy včetně pracovní desky. Pracovní deska, která je v rohu místnosti, může mít úhel jiný než pravý.


Totéž platí o počátečním a koncovém čele pracovní desky , pokud je osazena od zdi ke zdi.

Solidní řemeslník tuto problematickou část zvládne. Horní skříňky bývají většinou mělčí. Výška horních skříněk kuchyňské linky.


Přesto, budou-li příliš nízko nad pracovní deskou, mohou začít nepříjemně překážet. Většinou proto neklesnou níže než 50cm nad horní hranu pracovní desky. Umístění výše naopak ničemu nevadí. Důležité je mít úložný.


Při horních skříňkách, například při sektorových kuchyních , třeba také dívat na některé parametry.

Pracovní plocha vznikne po osazení dolních a horních skříněk deskami. Zejména z dlouhodobého hlediska a při častém používání kuchyně to opravdu oceníte. Nejenže vám ulehčí práci a pohyb v kuchyni, šetří i vaše zdraví. S pracovní deskou a pod ní uloženými spodními skříňkami souvisí i sokl vkládaný mezi skříňky a podlahu.


Módním trendem mnohých výrobců je posouvání soklu více dopředu, aby linie spodních dvířek působila. Hloubka pracovní plochy. Standardní hloubka pracovní plochy je cm.


Je mnohem pohodlnější na vaření a zároveň máme větší přehle v jaké fázi je náš obsah v hrnci. Nákup kuchyně na míru začíná domácí přípravou. Jde o výšku pracovní desky , dobrou dosažitelnost horních skříněk , kamenem úrazu často.


A horní, kterou tvoří závěsné horní skříňky, doplněné vysokými skříněmi. Pro plynulý pohyb v kuchyni je důležitá také výška jednotlivých zón a jejich účelné. Hlavně musí být dobře dostupné, abychom nemuseli pro vyndání skleniček používat pokaždé stoličku.


Proto nelze nad tento typ skříně umístit nástavce o větší hloubce. Velikost přesahu závisí na výšce dvířka. Ideální hloubka horních skříněk je až cm.

Ovšem je třeba podotknout, že dovoluje-li to kuchyň, lze využít i hloubku pracovní desky až centimetrů, což vám zvětší prostor pro další využití v kuchyni. Líbí se mi to Odpovězte více. Přidej příspěvek Přidat fotky. Nenašli jste co jste hled. Jsou– li zdi zděné nebo ze sádrokartonu kvůli zavěšení horních skříněk.


Budete-li chtít zabudovat i starší spotřebiče, je třeba uvést jejich rozměry. Zaveseni hornich skrinek kuchynske linky levně. Bez kuchyňské linky se neobejde žádná domácnost. Vhodně vybraná kuchyňská linka dokáže proměnit kuchyň v místo, které bude s oblibou navštěvovat každý člen rodiny.


A kdo ví, třeba dokáže i nemožné a přiměje ostatní členy rodiny, aby si zamilovali vaření. V naší nabídce naleznete kuchyňské linky do každého interiéru. Pro milovníky čistoty a elegance.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky