pondělí 1. března 2021

Zavařování v hrnci

Zavařování v tlakovém hrnci. Tlakový hrnec umožňuje velmi rychlé zavařování a tak je nutné dodržovat dobu varu, aby se zavařované suroviny - a zejména ovoce - nerozvařily. Do hrnce vložíme napařovací mřížku nebo rošt a nalijeme přibližně centimetru vody. Jak správně zavařovat v zavařovacím hrnci ? Prosím o postup od plnění do sklenic.


Doplňuji: Co dělat se sklenicemi, pokud po opětovném zavařování nedrží?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce. Na horní dno zavařovacího hrnce vyskládáme sklenice. Chceme-li zavařovat v páře, nalijeme vodu jen pod sklenice. Při zavařování ve vodě zalijeme sklenice do čtvrtiny až poloviny.


Použijeme-li teplý nálev, může být voda v hrnci horká. Hrnec přiklopíme poklicí a vodu rychle uvedeme do varu. Sledujeme teplotu a čas podle.


Slyšela jsem, že se prý dá zavařovat v normálním hrnci , jen se na spodek musí dát nějaká utěrka.

Hrnec s povrchem z kvalitního smaltu pro zavařování většího množství sklenic. V hrnci je možné zavařovat ve dvou vrstvách až sklenic s obsahem litru a závitem Omnia,. Na dovolenou, chatu, výlety a jiné příležitosti. Můžete podávat jen tak s chlebem, nebo maso ohřát a udělat rychlý oběd když Vás překvapí návštěva!


Jednoduchá rada, jak správně zavařovat. Ukazuje reklamační technik firmy Bricol. Maso syrové nebo částečně upravené, či již hotové můžeme sterilovat ve skleněných nebo plechových nádobách. Jedna z nejdůležitějších věcí při zavařování masa je všeobecná čistota rukou, surovin, nádob a všech ostatních pomůcek.


Ke slanému zavařování se nejvíce hodí lesní plody — maliny a borůvky. Autor: Archiv ireceptar. Rukou v rukavici sklenice vyjmeme a dáme je chladit na prkénko.


Do hrnce přilijeme trošku vody a můžeme pokračovat v zavařování — výhodou tohoto způsobu je, že během zaváření stačíme do sklenic připravit další várku. Melanie Horváthová, Bratislava. Postup je stejný jako v případě sterilizace pro zavařování v hrnci. Sklenice musí být čisté, stejně tak i víčka či gumičky.


Doporučuje se používat vždy nová víčka, stará mohou být deformovaná a nebudou dobře těsnit. Počkejte až se nahřeje.

Teplota se řídí doporučením v receptu pro danou potravinu. Jestliže recept například uvádí zavařovat při °C po dobu minut, doba zavařování se počítá od okamžiku, kdy teploměr na hrnci dosáhne °C. Sterilizace okurek v zavařovacím hrnci recepty, které budete milovat. Příprava na zavařování.


Jak už jsme si řekli, vše je potřeba absolutně čisté, je tedy zapotřebí sklenice a víčka umýt v horké vodě, do které můžete přidat sodu. Poté je dobře opláchneme pod tekoucí vodou a necháme volně uschnout. Poradíme vám se základními pravidly a postupy, které vám ušetří nemálo potíží oproti metodě pokus omyl. Jak předejít zplesnivění zavařenin?


K tomu, abychom předešli plesnivění nebo zkažení zavařenin, a tedy zničení naší práce, je třeba dodržovat. Je velmi důležité zelí v hrnci pořádně upěchovat a nakonec zatížit buď žulovou kostkou (vyvařenou v octové vodě), nebo tvrdým dřevěným prkénkem. Kameninový hrnec uzavřeme pokličkou a do žlábku kolem ní nalijeme vodu. Tím zajistíme vzduchotěsnost. Zelí pokaždé pustí trochu jiné množství vody.


Po celou dobu kvašení však musí být ponořené v tekutině.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky