čtvrtek 22. srpna 2019

Sušení prádla v zimě venku

Máte-li v koupelně bytu větrák, vždy ho při sušení používejte. Sušáky nepřisouvejte ke stěně. Vzduch nemůže proudit kolem všech kusů prádla. V žádném případě neobkládáme radiátory, tím zamezíte vytápění místnosti a vlhko z oblečení se rychle vypaří do vzduchu.


Náš tip: Jak správně větrat?

Pokud máte balkón nebo terasu, při slunečném a teplém počasí je volba na sušení prádla jasná. Co si s ním ale počít v zimě , když venku mrzne? Pak se mnohdy znechuceně díváme na sušák, který v bytě zabírá místo, ustavičně o něj zakopáváme a ještě je tu z vypraného prádla nepříjemná vlhkost. Bohužel v zimních měsících se tomu nevyhneme a nezbývá nám, než sušit uvnitř. Přítomnost mokrého prádla logicky zvyšuje vlhkost vzduchu v místnosti, což může způsobit tvorbu plísní.


Jak na sušení prádla v zimě. Zatímco v létě můžete prádlo sušit venku a na šňůrách ho nechat klidně až do devíti, aniž by vám navlhlo, v zimě si tenhle luxus dopřát nemůžete. Sušení prádla v zimě je pro celou řadu žen noční můrou.

Jaké jsou vlastně možnosti? Není nad krásné slunné počasí a rychle usušené prádlo venku. Větřík párkrát foukne, sluníčko vybělí a prádlo je suché za mnohem kratší dobu než sušení v zimě a navíc i hezky voní. Ne vždy je ale venkovní sušení prádla v zimě ideální řešení, obzvláště pokud vaši sousedé topí uhlím. Polétavý prach vám může prádlo zašpinit.


Přidejte jedno ždímání. Pokud jste odkázáni na sušení prádla v bytě, snažte se už při praní zbavit nadbytečné vody a vlhkosti extra ždímáním. Pro sušení prádla doma v zimě již existuje mnoho řešení. V nabídce jsou sušáky ve tvaru , V `, které lze umístit na vanu – tedy v případě, že máte odvětrávanou koupelnu. Rychlost sušení ale ovlivňuje především relativní vlhkost vzduchu.


Množství vody, kterou je ochoten vzduch pojmout, je závislé na jeho tlaku a teplotě. Chladný vzduch je schopen v sobě “uložit” daleko menší množství vody než teplý. Peru cejchy a řikám, že to zase bude doma schnout dny a nebude to jako v létě. A ona mi řekla, ať je pověsim ven, že vymrznou a pak uschnou doma.


To mě přijde jako pěkná pakárna a hlavně venku smrad z komínů, takže pro nejsem a sušim doma. Ahoj holky, zajímalo by mě, kde sušíte prádlo v těchto mrazech? Když nechávám v bytě, tak to sice uschne, ale trvá to (pokud u prádla netopím) a nevoní to potom.

Sušičku nemám, tak jak jste na tom vy? Další z možností, jak sušit prádlo v zimě , je sušit ho doma. Pokud se rozhodnete pro tuhle variantu, například ve dnech, kdy bude venku pršet, pak pro sušení vyberte takovou místnost, která se dá dobře větrat a která není přes den tolik frekventovaná. Zároveň by to měla být místnost, která je vytápěná, takže.


Na první pohled na sušení prádla není nic závadného. Je to zajisté účinný způsob, jak zbavit své oblečení vlhkosti, když je venku zima a Slunce málo kdy vysvitne. Nedávné studie ale ukazují, že by to nemuselo být bez vedlejších efektů.


Mohlo by to mít souvislost s tím, že se plicní lékaři daleko častěji. Zkušené ženy, maminky i babičky velmi dobře znají tipy a triky, jak si poradit se sušením prádla v zimě. Pokud má člověk ale vlastní domácnost krátce, zjišťuje věci postupně, často metodou pokus omyl.


Pokud mezi tyto „začátečníky patříte a už pár týdnů se snažíte najít ve svém bytě ideální místo na sušení prádla , pomůžeme vám udělat si ve. Hory oblečení se hromadí, ale to mokré stále ještě neuschlo. Dejte si předsevzatí najít tuto zimu vhodné řešení. Oblíbené sušáky na prádlo. Zima je pro spoustu lidí strašákem už jen kvůli sušení prádla.


Zejména pro domácnosti v panelácích, kde se abnormálně tvoří vlhkost, která postupuje až k plísním. Dostatečné větrání je zákla ale ruku na srdce, víte, kolik vody se vypaří během jednoho sušení prádla ? Problémem je však i každodenní vaření a sprchování. Zvláště pokud v malém bytě bydlí víc lidí.


V sychravém a deštivém počasí se pak k tomu ještě přidává vlhkost z pověšených bund a kabátů.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky