úterý 20. srpna 2019

Regulátor otáček ventilátoru pc

Napájecí zdroje dnešních počítačů PC mohou dodat výkon až 2W. Běžné PC vybavené pevným diskem, jednotkou CD-ROM, jednotkou pružných disků, grafickou a zvukovou kartou má však příkon (ze sítě) zpravidla až W. Je tedy nesmyslné, aby ventilátor, umístěný nejčastěji v napájecím zdroji, pracoval na. Další hračka do mé sbírky EBAYových nákupů.


Tentokráte jsem se rozhodl pořešit odvětrávání počítačové bedny.

Denšní článek je dalším z elektronických zapojení, která se starají o regulaci otáček ventilátorů v počítačích, což je oblast moddery velmi žádaná. Pro použití v PC bylo nutné regulátor upravit. Především je třeba, aby byl ventilátor uzemněn, jinak nefunguje snímání otáček ventilátoru zvláštním vývodem. Driver regulátor otáček ventilátoru 025A 0÷5V Kanály 1. PC , jejich procesorů, apod.


Na požádání v diskuzi na CZC. PST regulace otáček ventilátoru. Jedná se o lineární regulátor využívající integrovaný obvod určený pro stabilizátory napětí LM317T.

Použito je doporučené zapojení s takovými hodnotami rezistorů a potenciometru, aby výstupní napětí bylo v rozmezí až 1V. Konstrukčně je regulátor navržen pro montáž do záslepky v zadní části PC. Speedfan samozřejmě nepojede, ale Asus Fan Xpert je víc než dostatečná náhrada. Regulátory otáček ventilátorů. Udělal jsi to přesně obráceně než jsi měl, zakaž Corsair Link a provozuj mnohem lepší Asus Fan Xpert, můžeš ho nastavit jak se ti zlíbí a pokud nechceš, nemusíš se o nic starat.


Z každého ventilátoru (OUT, IN) vede ještě kablík pro sledování otáček. Ten zapojíte do klasického 3pinu na desce. Pokud si nechcete zaplácnout zbytečně konektory pro ventilátory na základí desce, tak tyto zapojovat nemusíte, ale nebudete vědět, kolik má který ventilátor konkrétně otáček. Kabel využívající PWM regulace otáček CPU ventilátoru (funkce základní desky). A na kanál, LED indikace.


AKASA Control panel AK-FC-08BK do 5. Panel pro regulaci otáček ventilátorů do 3. Pro chlazení elektroniky, např. Měřená teplota nemá vliv na otáčky motoru. Tento přístroj slouží k ovládání jednoho.


Kč GSE Digitální regulátor teploty, vlhkosti, podtlaku a min.

Alanův regulátor Figure 1. Tím nejjednodušším regulátorem je prosté připojení předřadného odporu k větráku. Hi, Máte někdo tip na dobrý softwarový regulátor otáček ventilátorů v PC ? O počítačích, IT a internetu - Živě. Na teplotně citlivé místo se namontuje NTC (termistor), který dosáhne teplotně řízeného počtu otáček ventilátoru.


Zalman PC case Fan ZM-DFBL. DMI, výstupní napětí až 12V. V), alarm, barva černá. PRIMECOOLER PC -AFSC regulátor ventilátoru , PCI záslepka. Tři kanály pro regulaci otáček.


Určeno primárně pro regulaci. Na jeden regulátor je možno připojit více ventilátorů paralelně, pokud celková kapacita ventilátorů nepřesáhne 400W. Veškeré příslušenství k ventilátorů - Nyní regulátor otáček ventilátoru již od 3Kč za kus. Nevím si rady, jak správně nastavit regulaci otáček ventilátoru na procesoru. Ventilátory ve skříni jedou bez problému tichým chodem, zatímco ventilátor na procesoru běží nepřetržitě na 1 i když nemám spuštěný žádný program, který by CPU zatěžoval.


Zkoušel jsem otáčky nastavit v programu SpeedFan a stačí 10. Tak to dáváš na plyn asi špatnou cihlu. Vyřešit by to šlo, je to ale extrémní prasárna, a při reklamaci by tě poslali do háje.


Najdi si někde v notebooku stabilní 12V větev, někde do boku notebooku si vyvrtej díru, tam přidělej malej potenciometr, a přes něj připoj větrák k těm 12V.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky