úterý 6. srpna 2019

Zavařování v páře

Ohříváním uzavřených sklenic ve vodě nebo páře dojde k uvaření a pasterizaci pokrmu. Zároveň je z nádoby vytlačen přebytečný vzduch, který se vlivem. Sklenice a víčka umyjeme, a to i nová, poté je vyvaříme a necháme okapat. Naplníme sklenice a zavíčkujeme. Na horní dno zavařovacího hrnce vyskládáme sklenice.


Chceme-li zavařovat v páře , nalijeme vodu jen pod sklenice.

Při zavařování ve vodě zalijeme sklenice do čtvrtiny až. Hrnec přiklopíme poklicí a přivedeme vodu do varu. Jídla připravená v páře nemusí být bez chuti. Stačí použít jednoduché triky, které potravinám dodají lahodnou chuť a vůni. Na vytváření páry nejčastěji používáme vodu, která nemá žádnou chuť, pokud ale přidáme aromatické byliny nebo vývar, víno či jinou tekutinu, která je schopná páru vytvořit, dodáme pokrmu zajímavou vůni a. U elektrické trouby nastavte režim ohřevu na horní i dolní topné těleso a teplotu dejte na 1°C.


Vaření zeleniny v páře. Výhodou vaření v páře je to, že se vám zelenina nepřipálí, nemusíte přidávat žádné tuky a především si zelenina zachová svou svěží vůni, chuť i barvu. Příprava, vaření i pozdější mytí je velmi snadné.

Jak vařit zeleninu v páře. Proto, aby se parní hrnec v domácnosti co nejvíc používal, není ani tak důležité mít konkrétní recepty, ale pochopit princip a výhody vaření v něm. Rubrika: Vitamíny ze zahrady - Autor: Radek Štěpán - Komentáře: 2. Pokud si chcete zavařit domácí ovoce či zeleninu, pak můžete s klidným srdcem začít. Zavařování v páře anebo ve vodě 11.


Sterilace je jeden ze způsobů zavařování (neboli tepelné konzervace potravin), při kterém se pokrm ve sklenici těsně uzavřené víčkem ohřívá na teplotu kolem °C nebo vyšší. V plynové i elektrické troubě zavařujeme především ovoce a zeleninu, pro zavařování jiných druhů potravin není tento způsob příliš vhodný, je ale ideální pro zavařování upečeného cukroví. Důležitou podmínkou pro tento způsob zavařování je, aby teplo v troubě bylo rovnoměrné. Ještě tip na závěr- stejným způsobem, jako uzené,zkuste zavařit úplně syrové maso. Poté důkladně naskládáme do sklenic, zalijeme 3-lžícemi vody, sklenice uzavřeme a zavařujeme v troubě.


V zavařovacím hrnci Domo proto můžete použít úspornou a šetrnou variantu - zavařování v páře. Pokud chcete zavařovat v páře , nalijte vodu jen pod sklenice, aby sahala na horní dno hrnce nebo na podložku. Chcete-li zavařovat ve vodě, zalijte sklenice do čtvrtiny až poloviny.


Podle toho, co zavařujete, hlídejte čas. Protože je slaná, omezuji v takovém případě další solení pokrmů. Slaná je proto, aby se nekazila. Přesto je vhodné zavařovat ji v malých skleničkách a – stejně jako masové pokrmy– nadvakrát (jeden den minut při 1°Celsia, druhý den při – 1°Celsia). Naštěstí žijeme v éře technických výdobytků, která pro vaření v páře přinesla i úžasně praktického pomocníka – elektrický parní hrnec.


Po určité době se nechá sklenice zchladnout.

Tím dojde ke smrštění vzduchu uvnitř sklenice, a protože je uzavřena víčkem, sníží se v. Použijeme-li teplý nálev, může být voda v hrnci horká. Hrnce přiklopíme poklicí a vodu rychle uvedeme do varu. Sledujeme teplotu a čas podle. Přesto se někdy naskytnou případy, kdy maso zavařit chceme nebo potřebujeme.


Brambory vařené v páře naztrácí žádné vitamíny a jsou i chutnější, než vařené ve vodě. Smažené řízky ohříváme jenom v páře , ale do ničeho je nebalíme. Možná to skusím zabalit do pečícího papíru.


Postup jako takový je prakticky totožný se zavařováním s tím rozdílem, že se po naplnění a. Díky parním troubám se stanete v kuchyni úplnými kouzelníky, protože pokrmy z parní trouby jsou svátkem pro smysly. Během přípravy v páře neleží potraviny ve vodě, takže se nemohou vyluhovat a tím pádem vitamíny, minerální látky a chuť zůstávají zachovány, čímž je zachována i maximální kvalita a chuť pokrmů.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky