pátek 22. března 2019

Výroba boilies z kukuřice

V následujících dvou videích se můžete podívat na domácí výrobu jednoduchého a levného boilies z chlebového těsta a sladké kukuřice. Na výrobu boilies potřebujete následující ingredience: toastový chléb, sladkou kukuřici, kukuřičnou mouku, vejce, bílý cukr a kukuřičný olej. Chléb a kukuřici je třeba před.


Domácí výroba boilies už dávno není žádnou novinkou a nastražení lákavé kuličky mimo háček je velmi účinnou a žádanou nástrahu. Plovoucí boilies na lov kapra si můžeme vyrobit přesně podle svých přání a představ. Kukuřice byla, je a vždy bude jednou z nejlepších návnad a nástrah pro lov kaprů. Toto boilies je díky složení opravdu univerzální. Retro Kukuřice si připisuje úlovky od roztátí ledů až do pozdního podzimu.


Boilies je velmi účinné i pro lov amurů! Výroba této nástrahy je jednoduchá. Nejprve si z komerční směsi vyrobíme těsto – pokud je těsto při výrobě moc suché, přidáme olej (ne vodu), jestli je těsto moc mokré a lepí se, přidejte směs.


Těsto dáme do igelitu a necháme jej chvíli odležet (ideálně až minut). Poté z něj vyrobíme zrníčka kukuřice. Tato moučka (mouka) se dá běžně koupit, ale někdo si rád vyrábí vše pěkně doma. Především při výrobě pelet či boilies , ale stejně tak je skvělá jako součást různých zakrmovacích mixů vhodných například do feederových krmítek. K vybrané směsi je třeba koupit také aminokomplex, což je směs aminokyselin, vitamínů a dalších důležitých látek které mají za úkol nutričně a chuťově obohatit základní směs.


Na českém trhu se dá koupit mnoho příchutí, od olihně počínaje, přes česnekovou, až po. A narovinu vám říkáme, že toto boilies rozhodně nebude patřit k těm nejlepším. Tímto receptem chceme nerozhodným začátečníkům ukázat, co vlastně taková domácí výroba boilies obnáší. Proto tuto výrobu boilies berte jako takový trénink.


Trénink na to, až budete mít dostatek odvahy vyrobit boilies z. Byl jsem vyzván jedním kamarádem (domácím na té vodě), že mě přechytá v počtu kapříků na feedru. Samozřejmě jsem nemohl nic nechat náhodě a tekutou potravu z kukuřice jsem si musel udělat. V počtě 1:jsem odcházel hladový dom - z toho jsem mu ještě půjčil směs, ať si chytne kapříka. Nakupujte u specialisty na kapry. Poradíme Vám s výběrem.


Magic Baits Kukuřice 4kg- 20mm. Při tvorbě receptur našich krmných boilies , jsme využili víc jak desetileté zkušenosti. Všechny naše krmné boilies jsou před prodejem čerstvě vyráběny a zabaleny.


Tyto krmné kuličky ze sebe. V této kategorii vám nabízíme nejoblíbenější a nejpoužívanější suroviny pro vlastní výrobu boilies. Naleznete zde velký výběr rybích mouček, které tvoří základní složku při výrobě masových a rybích boilies.


Nadále vám nabízíme i sladké složky jako například Vitamelo, sušená. Kamenná prodejna uzavřena. E-shop je i nadále v provozu. Vaše objednávky jsou vyřizovány. Každý, kdo preferuje více kaprařinu, než ostatní rybolovné způsoby ví, jak postupovat při výrobě boilies.


Na toto téma jsem tu však četl pár dotazů, a tak sem se rozhodl popsat můj univerzální způsob. Doufám, že poslouží ku prospěchu všem, co se chystají vyrobit boilies poprvé. V menším poměru ptačí zob, ten se mi ale osvědčil spíš v létě a na podzim.


Ze všeho nejméně kaprům chutná báze mléčná a to v průběhu celého roku. Jak je to možné, nevím, ale na mléčnou bázi už.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky