středa 13. března 2019

Domaci termix vanilkovy

Domaci termix vanilkovy

Hotový termix nalejeme do misky, prikryjeme potravinárskou fóliou (aby sa dotýkala priamo povrchu – nevytvorí sa kožka) a dáme vychladiť do chladničky na aspoň hodiny. Termix mají rády nejen děti, ale i dospělí. Není potřeba je kupovat, protože doma si je připravíte během pár minut a ještě podle sebe bez přidaných zbytečností. Zdobit můžete také dle sebe a podle toho, co je momentálně k dispozici.


V létě doporučuji kombinaci jahod a mandlových lupínků. Lásku k jídlu si hýčkám už od dob, kdy jsem byla malé děvče. Tenkrát mi vařila maminka a školní jídelna. Když jsem vyrostla a osamostatnila se, musela jsem si začít vařit a péct sama.


Záhy jsem zjistila, že mě to baví a docela i jde, protože mé výtvory. Recept na běžný domácí termix velí uvařit krém, nejčastěji pudink, a za tepla do něho vmíchat měkký tvaroh. Na 3g pudinkového krému připadne jedna vanička (2g) tvarohu. Domácí termix si tak můžete dle použitého pudinku připravit v mnoha příchutích. Možná je snazší si balení termixu koupit v obchodě, ale domácí je domácí!


Poměr ingrediencí si můžete namíchat tak, aby tato verze termixu byla zdravější, chutnější a voňavější. S velkou pravděpodobností máte suroviny k jeho přípravě v lednici. Pro děti to bude navíc skvělá příležitost, jak si natrénovat jemnou motoriku při šlehání nebo základní.


Pokud umíte uvařit žloutkový krém (zde na blogu zatím není), tak přesně ten by byl parádním základem pro vanilkový termix. A pokud ne, nevadí, můžete ho nahradit vanilkovým pudinkem. Tím se sice do termixu dostane škrob, který v něm nemá co dělat, ale myslím, že v tomhle případě účel světí. Připravte si v rámci keto diety či nízkosacharidového stravování vynikající domácí termix ze smetany, ozdobený lesním ovocem. Tento velmi lehký, nadýchaný proteinový dezet si zamilujete.


Samotná příprava je velmi jednoduchá a chuť je naprosto božská. Cathleen tenhle termix zkusím udělat pro ty mé dva lumpíky. Jen mám dotaz:tvaroh z vaničky nebo ze stříbra nebo je to jedno? Vynikající, rychle připravený, ale především levný a bez přidaných barviv a éček. Takový je doma připravený tvarohový dezert, který milují děti i dospělí.


Proč za něj tedy zbytečně utrácet peníze v obchodě, když si termix za pár minut vyrobíte sami. A záleží jen na vaší chuti, zda bude vanilkový. Neviete náhodou niekto recept na termix al. Náš Samko ich desne znožnuje a jeden mu nestačí ale dva naraz, to je zas dosť drahý špás. Pamätám si, že mi moja mama kedysi robila termix , tak viem, že sa to dá, tak keby ste niekto mali recept, budem moc rada #128578; - Aj o tom sa diskutuje na Modrom koníku.


Prečítaj si skúsenosti a názory ostatných. Ja používam hrudkovaný tvaroh. Deti ho väčšinou nemajú radi, vtedy je lepší nízkotučný, ktorý nemá hrudky a celý termix bude jemnejší. Ak pripravujete vanilkovy termix , postup je rovnaky akurat nepouzivame kakao, pouzijeme vanilkovy puding a pre zvyraznenie nahradime biely jogurt vanilkovym jogurtom.


Takto si mozeme pripravit aky kolvek druh termixu podla vasej chuti, ci uz jahodovy, pistaciovy, kavovy ktory je ten vas Naj :) Dobru chut. Alebo lepšie povedané, návod na výrobu domáceho termixu. Jeho príprava je jednoduchá, nenáročná na čas aj suroviny.


Domáci termix je navyše lepší a kvalitnejší ako akýkoľvek iný. Základom je mať dobrý tvaroh a ostatné prísady si prispôsobíte podľa toho akú príchuť chcete. Tradiční mléčný dezert plný svěžího tvarohu a poctivé smetany. Složení: tvaroh (mléko) , voda, cukr, smetana (mléko) ,modifikovaný škrob, jedlá želatina, aromata, barvivo beta - karoten. Dnešní termix už bohužel chutná tak nějak chemicky - možná ta kombinace aromat a vanilínu, kdo ví.


Tak jsem si ho zkusila namíchat doma a chutově jsem se celkem přiblížila tomu originálu. Tu správnou chuť dodává pravá vanilka a hlavně trochu rumu (a tím myslím tuzemák:o)). Pokud budete termix připravovat pro děti.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky