pondělí 11. března 2019

Sklep na brambory

Naopak na denním světle dochází k úbytku chlorofylu, což způsobuje tvorbu větší míry nebezpečného solaninu. Jaký sklep je tedy nejvhodnější? Skladovat byste je měli očištěné a suché a to v teplotě 4-6°C.


Plněné brambory jsou jednoduché a přitom velmi efektní. Prvním a asi nejklasičtějším je rozkrojení brambory na dvě poloviny, jejich vydlabání a plnění směsí surovin.

Další možností je bramboru pouze nakrojit nebo vydlabat celou a takto ji dále plnit a případně. Když se nevětrá, tak se vlhkost vypařovaná z brambor sráží na zdech a může způsobovat plíseň,“ objasňuje Hana Střítecká. Také je vhodné sklep před přivezením brambor vysířit. Nenechávejte tu brambory v uzavřených pytlích ani vysokých vrstvách, nemohly by totiž větrat. Ideální jsou bedýnky a. Předtím, než brambory uložíme, necháme je od sklizně tak 2-týdny vydýchat v suchu a teple.


V žádném případě brambory neomýváme.

Brambory před uskladněním nejprve zbavíme přebytečné zeminy. Zeminu na bramborách odrolíme rukou po zaschnutí. Sklep před použitím je třeba uklidit a pořádně vyčistit a nebo i. Na českém území se brambory začali hojně využívat v polovině 17. Od té doby se brambory staly nedílnou součástí stravy spousty evropských zemí včetně českého národa.


Někteří lidé na brambory nedají dopustit a vyhrazují jim ve svém jídelníčku značný prostor. Sklep lze udělat z betonu, o něco nákladnější, ale mnohem snazší bude stavba z betonových tvárnic pro ztracené bednění. Sklep je rozdělen příčkou, která má jednak podpírat strop a také jako rozdělení sklepu pro brambory a pro ovoce. Na jaře ještě obložíme přední stranu (flexi obkladem, nebo něčím podobným) a římsu necháme pokrýt plechem.


Nyní jsem do sklípku dal teploměr a čekám na mrazy, abychom zjistili, jestli to ustojí. Jestli ne, tak to byla zbytečná. Taky na prochlazování (i vlhčení) se dá využít odpar vody z pískovcových. Jakkoli by se mohlo zdát, že šťouchané brambory jsou jasnou univerzální záležitostí, opak je pravdou.


Francouzské brambory se zeleninou, Sýrové francouzské brambory , Francouzské brambory II. Jak jsem slíbila, tak jsem i učinila a vrhla se na další vůni značky Laboratorio Olfattivo.

Tentokrát to nedopadlo dobře, jak už asi z názvu tušíte, i když fakt jsem se snažila. Tahle italská značka se prezentuje jako sdružení podnikatelů a umělců s láskou k parfémům, poskytující parfumérům svobodu vyjádřit se bez. Taky se vám líbí klenuté vinné sklepy? A chcete mít takový vinný sklep u vás doma na zahradě? S betonovými prefabrikovanými sklepy můžete mít plnohodnotný zahradní sklep pro skladování vína, ovoce a zeleniny.


Proč si postavit zahradní sklep ? Sklep , jakožto podzemní stavba chráněna před slunečními. Z výše uvedeného popisku o mě víte, že jsem minerálním hnojivem určeným pro hnojení brambor, především před výsadbou i následně po té během jejich růstové vegetace. Hlavním kriteriem je, zda chceme brambory jen pro okamžitou spotřebu, tedy je postupně sklízet ze záhonu a hned konzumovat, anebo zda naopak chceme brambory pro dlouhodobé uskladnění, třeba až do další sklizně brambor ( na což ale musíme mít vhodný sklep ). Tu Vám zajistí mřížka s posuvnou klapkou, kterou umístěte na strop a to pomocí vrtačky.


TIP: Pokud ve sklepě plánujete skladovat ovoce i zeleninu, vytvořte si pomocí příčky dvě místnosti. Zelenina má totiž tendenci nasakovat chuť ovoce a určitě by Vám nechutnaly brambory s příchutí jablek. V mém případě se vzhledem k dispozici a spojení s dalšími užitnými místnostmi bude spíše jednat o sklep suchý a teplejší - psal jsem sice že ho chci využít na ovoce, víno brambory , ale nikoli na dlouhodobé skladování.


Spíš mít chladnější nevytápěnou ale ani nezamrzající místnost u domu, kde.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky