pátek 29. března 2019

Rozhledna kozlov otevírací doba

Z centra České Třebové se vydejte po místní silnici na obec Kozlov , následujíc červenou značku. Po kilometrech dojedete až k dřevěné kapli, kde odbočíte. Rozhledna na hoře Kozákov. Otevírací doba od března do listopadu.


Ceník vstupného pro dospělé a děti. Kozlovský kopec je součástí telekomunikačního vysílače mobilního operátora.

Ta byla postavena za přispění města pracovníky vojenského. Na Černou studnici dojedete autem nebo na kole přímo až k vrcholu. Základní informace o rozhledně Před více než půl stoletím byla zbořena dřevěná rozhledna , která stála v obci Bílov. Po více než letech usilování Bílovských občanů se tato dominanta vrátila do Obce Bílov vybudováním rozhledny na vysílači firmy T-Mobile a. V případě nepříznivého počasí bude (silný vítr, déšť, bouřka apod.) bude rozhledna uzavřena.


U rozhledny je možné zakoupit upomínkové předměty včetně občerstvení s chlazenými nápoji. Z ní vyrůstá dřevem opláštěná železná konstrukce, která ve výšce metrů nese vyhlídkový ochoz s osmi okny. Návštěvník musí zdolat celkem schodů.


Celková výška stavby činí metrů.

Své pojmenování získala (dle sdělení obsluhy věže) podle. Právě na této mýtině stávala ve 40. Otevření Klucaniny se stalo velkou společenskou. Víte, kam se vydat za výstavou, jež člověka seznámí s historkami z mládí Karla IV. Povedenou expozici naleznete na hradě Kašperk nedaleko Sušice v jižních Čechách.


Užíváme cookies, abychom vám zajistili co možná nejsnadnější použití našich webových stránek. Pokud budete nadále prohlížet naše stránky předpokládáme, že s použitím cookies souhlasíte. Své jméno dostala podle slovenského architekta Dušana Sámo Jurkoviče, který, naštěstí, zanechal díky své tvorbě výraznou stopu také v našem kraji. Mimo provozní dobu je možné rozhlednu výjimečně navštívit jen po předchozí dohodě a za zvýšené vstupné.


Víte, že po Terezíně i okolí jsou roztroušeny budovy s expozicemi, pomníky, pamětní desky a hřbitovy, připomínající smutné příběhy těch, kteří zde byli – a není to tak dávno – vězněni, týráni a zabíjeni? Provozní doba : rozhledna je přístupná nepřetržitě. Jinak po domluvě (minimálně dny předem a pro skupinky více jak 10-ti návštěvníků) se správcem rozhledny se lze dohodnout na návštěvu mimo regulérní otevírací dobu.


Děti do 6-ti let zdarma, studenti, důchodci a děti od 6-ti let platí 10Kč, dospělí 20Kč. Kuchyně zavřena vždy hodinu před zavírací dobou. Na začátku zrodu rozhledny v Salaši stála vyzvaná architektonická soutěž soukromého investora z Přerova, který se rozhodl zhmotnit svou vizi stavby rozhledny Salaš a oslovil tři architektonické kanceláře na Moravě.


Obú Vavřinec) nebo na t. Vyhlídková plošina je ve výšce metrů a věž slouží také radistům armády. Na vrcholu je v prodeji turistická známka č. Pro veřejnost byla zpřístupněna v r.

Původní vzhled můstku a jeho věže zůstal zachován, nosná konstrukce získala antikorozní nátěr. SOUČASNOST V letošní sezoně se už neotevře cvilínská rozhledna. Potřebuje zásadní rekonstrukci. Více informací najdete na webu bit. Jednoduchá stavba, vysoká metrů o pěti trámových patrech, byla slavnostně otevřena 7. Poloha: Českokrumlovsko Typ: Zážitkové programy Poloha na mapě.


Nabízené služby: Občerstvení.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky