středa 20. března 2019

Jednofázová indukční deska

Elektronický omezovač výkonu, konkrétní varné desky, Vám umožní tuto desku připojit k napětí 2V do okruhu se. V případě silnějších varných desek doporučím pořídit třífázový přívod do bytu a tu varnou desku alespoň s dvojfázovým připojením, ideálně třífázovým (dle typu desky). Využívají technologii přenášející energii přímo do magnetického dna nádobí, takže jsou energeticky velmi účinné a rychlé. Indukční varné desky jsou stylové a dobře se čistí, jsou praktické a zároveň účinné. Máme dokonce i přenosnou indukční varnou desku, kterou lze snadno přemístit.


Setkal jsem se s tím, že u čtyřplotýnkové varné desky ( indukční ) s příkonem cca kW byla již připravena šňůra pro připojení ( jednofázová , odhadem asi 3Cx 4). Uživatel varnou desku koupil na internetu, evidentně byla určena pro jiný trh než ČR (i když označení CE měla také). Jak může varná deska s příkonem 7kW být jednofázová ? Poradíte zda můj příkon zvládne ještě kombinovaný sporák 4kW?


Který ze tří drátů (modrý, hnědý a černý) je u přímotopu Ecoflex ZCT MSP 20? Mohu připojit sporák přes prodlužovací šňůru? Jak připojit indukční desku a vestavnou troubu na jednu 3f. Vestavná indukční varná deska v černém provedení s dotykovým ovládáním umístěným vpředu, varnými zónami a možností spojení dvou zón do jedné.


Indukční vestavné desky MORA mají až účinnost ohřevu na indukční zóně s minimálními tepelnými ztrátami. Tyto vysoce kvalitně zpracované indukční varné desky jsou vybaveny řadou vyspělých praktických funkcí, které zvýší komfort vašeho vaření. Více informací o varných deskách MORA naleznete v sekci Poradna.


Indukční deska má rám zkonstruovaný tak, aby se o něj nezachytávaly hrnce. Snadnější údržbu má bezrámečková indukční deska. Bezrámečkové indukční desky se snadněji udržují. Mají rovnou hladkou plochu, na které se neusazují nečistoty.


Okraje může mít taková indukční deska zkosené či zaoblené. Vyjímečné bílé provedení. Přála jsem si indukční varnou desku. Jenže jsem zjistila, že bude asi problém s připojením protože v panelácích je připojení jen na 2nebo 230V. A co jsem vyčetla na internetu, tak každá sklokeramická nebo indukční deska potřebuje připojení vyšší.


Ve srovnání s jinými typy varných ploch vyniká indukce rychlostí, s jakou se zahřívá, a tak vám umožní se do vaření pustit takřka okamžitě, zatímco její povrch zůstává chladný a bezpečný. S precizním intuitivním ovládáním si navíc můžete. Pro obě zóny lze nastavit nezávislý časovač do doby minut. Jednoduché ovládání – EasySelect EasySelect Koncentrace na to podstatné: Centrální číselná řada k ovládání všech varných zón a stupňů výkonu.


Power management – indukční deska se dá připojit na dvě, ale i na jednu fázi. V okamžiku, kdy se přiblíží bod varu, upraví intenzitu ohřevu, aby se vření změ. A Honza_JR samozřejmě nemá pravdu s tím, že není kde se dotknout. Varná deska má zespoda kryt a minimálně indukční deska ho má vždy kovovej.


Pokud bude trouba samostatně ve skříni a ne pod deskou (dnes už běžný způsob umístění v kuchyni), tak si na ten spodní kovovej kryt sáhneš například při vyndavání hrnců ze. Právě se chystáme na novou kuchyň a ráda bych místo stávajícího plynu indukci. Senzor varu rozpozná, kdy voda v hrnci dosáhne bodu varu. To lze provést samostatně, pokud ale přesně nevíte, jak připojit daný spotřebič, raději využijte pomoci kvalifikovaného elektrikáře. Dbejte na vlastní bezpečí a raději svěřte připojení indukční desky zkušenému elektrikáři.


Skleník vytopen rychle. Jen ten termostat by chtělo aby byl jinde nez na topení. Jinak na vysoušení ci rychlé vytopení místnosti super. Místo čekání, kdy to začne uvntiř hrnců vřít, se tak můžete soustředit na přípravu skvělých pokrmů.


Na vaší kuchyňské lince se bude vyjímat svým jednoduchým černým. Rám slouží jako ochrana před mechanickým poškozením desky a jako designový prvek. Technické parametry indukční varné desky.


Při výběru indukční varné desky byste se měli zaměřit na několik. Desku rozhodně zapoj na fáze, tedy 400V (po staru 380V).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky