úterý 22. března 2016

Jak sušit švestky v sušičce

Většina sušiček na ovoce, které jsou běžně k dostání, má tvar válce, jejich plata jsou tedy kruhová. Když do nich skládáme švestky , je dobré přizpůsobit skládání tvaru plata, aby se šetřilo místem a dovnitř se tak vešlo co nejvíce plodů. Musíte je tedy rozpůlit. Asi neoblíbenějším druhem ovoce jsou v našich podmínkách švestky.


Všechna “pro” patří sušičce. V čem lze sušit ovoce: V troubě – odborníci to nedoporučují, neboť většinou se suší příliš vysokou teplotou, což znehodnocuje vitamíny.

Někde jsem četla, že se musí oloupat a nakrájet, ale já mám na mysli celé neloupané švestky. Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce. V sušičkách na potraviny probíhá stejný proces jako při sušení potravin v troubě nebo klasicky na slunci.


Sušit švestky můžeme dvěma způsoby – v troubě, nebo ve speciální sušičce. Sušení švestek je o něco náročnější a zdlouhavější, než sušení ostatního ovoce. Sušení se totiž musí přerušovat, což znamená švestky vytáhnout a nechat zchladit.


Nejčastěji se švestky suší celé a neloupané. Máme pro vás rady a tipy, jak sušit prádlo v sušičce , abyste benefity tohoto skvělého spotřebiče využívali naplno a zároveň se vyvarovali neho jako je srážení prádla v sušičce či zničený potisk na tričku. Chcete se dozvědět, jak v sušičce sušit jablka, houby, meruňky, nebo si nevíte rady, jak na masové jerky nebo domácí jogurt?

Tohle je problém praček se sušičkou… vyperou cca dvojnásobek prádla než mohou sušit , ale samost. Sušička prádla nahradí žehličku. Tím prvním je sušení v troubě a tím druhým sušení v elektrické sušičce. V obou případech však musíte vybírat je zralé plody, nikoli přezrálé a bez známek poškození nebo hniloby.


Do sušičky nebo trouby je. Podařilo se vám nasbírat mnoho švestek a nevíte co s nimi? Možností úprav, aby se zachovaly, je poměrně dost a jednou z nich je i sušení. Postup při sušení v sušičce je prakticky stejný, jako v troubě – u většiny sušiček naleznete návo jak s daným přístrojem určité ovoce sušit. Důležité je dodržet přesnou teplotu.


Po dosušení nechte švestky vychladnout přibližně hodinu a poté je ihned vložte do sklenic či dóz. Jaké jsou druhy brambor? Roubování švestek jak. Koupili jste si novou sušičku prádla a chystáte se ji použít?


Jak poznat zralý meloun? Pokud jste od kolegů a kamarádů zaslechli, že se jim v sušičce něco srazilo nebo poničilo, možná to bude chtít ze začátku trochu odvahy. Takže po telefonu v rychlosti asi takhle: Omyté švestky (buď s peckou nebo bez, místo švestky je možný dát oloupanou mandli) narovnat na plech vyložený pečícím papírem.


Nejprve sušit hodin při 40°C, pak na hodin přerušit (nechat v troubě). Potom 12hodin sušit při 70°C a opět na 5hodin přerušit.

Sušené ovoce z obchodů ale není nejlevnější. Tipy a rady na sušení prádla v sušičce. Sušení prádla v sušičce může být zpočátku jedna velká neznámá.


Co sušit , jak sušit , aby se prádlo nemačkalo, jaký program zvolit pro jemné prádlo a na jaký program sušit džíny, aby nebyly po vyndání ze sušičky vlhké? Je pravda, že se v sušičce dá sušit jen omezené množství prádla?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky