pátek 11. března 2016

Domácí toustový chléb v troubě

Z těsta utvoříme bochánky a dáme na vymazaný plech nebo na pečící papír. Ještě chvíli necháme na plechu nakynout. Každá trouba peče jinak, tak je třeba chléb.


Zapečený toustový chleba v troubě recepty, které budete milovat. Tématické fráze: domácí chleba v troubě domácí chléb pečený v troubě domaci chleb z trouby domácí chleba z trouby domácí chleba do trouby chleba pečený v troube domácí chleba pečený v troubě domácí chléb v troubě rychlý domácí chléb recept na rychlý chleba chleba z trouby jak péct chleba v troubě chleba v. Domácí toustový chléb je fantasticky nadýchaný a hebký.

Na kostičky nakrajeny toustový chléb opečte v troubě při teplotě 1°C. Vyjměte a opatrně smíchejte s máslem, solí, muškátovým oříškem, se žloutky a. Lidé se v posledních týdnech soustředí na domácí pečení daleko víc, než tomu bylo dřív. Proto je nám jasné, že každý recept v tomto duchu jistě oceníte.


Pokud vlastníte domácí pekárnu, upečte si v ní třeba klasický bílý toustový chléb. Báječný je i jemný toustový chléb s kurkumou, který je díky smetanovému jogurtu nádherně vláčný. Když budete péct toustový chléb v troubě , neobejdete se bez vyšší obdélníkové formy.


Toustový chleb pečený v troubě recepty, které budete milovat.

Recept je z webu cuketka. Při druhém pokusu jsem dělala hned dva, kde jeden zůstal bílý a druhý jsem řízla špaldovou moukou, to proto, že jsem přece jen měla pocit, že ta čistě bílá mouka by mohla být něčím obohacená. Dneska jsem pro vás upekla chleba.


Nebylo to sice v plánu, ale prostě jsem ho upekla. Byl totiž druhý květnový svátek a já nějak nedomyslela zásoby, když bylo zavřeno. Ale co, na kuchyňské lince se mně pořád vyjímá robot KitchenAid a tak jsem ho znovu otestovala.


A znovu jeho kynucí schopností. Dejte do vyhřáté trouby (do dolní třetiny) a pečte asi až minut. Chléb v polovině pečení zkontrolujte a znovu potřete vajíčkem.


Chléb je hotový, když jeho vnitřní teplota ve středu dosáhne na °C (popř. můžete otestovat špejlí). Pokud se na povrchu moc připaluje, zakryjte jej alobalem. Domácí bramborový chléb - Jedna z variant na chutný domácí chléb z hladké mouky, brambor a droždí. Pokličkový chleba s olivami a škvarky - Pod pokličkou v troubě upečený chleba ochucený olivami a škvarky, ke konci pečení dopečený odklopený, pěkně dozlatova. Tématické fráze: chleba ze sušeného droždí recept na chleba v troubě domaci chleba chleba z trouby super recept na domácí chleba pečení chleba v troubě domaci chleb jak upéct chleba v troubě chleba v troubě pečení chleba v elektrické troubě recepty na chleba do trouby domácí chleba video pečeme chleba v troubě.


Ingredience vložíme do pekárny v uvedeném pořadí. Do jednoho rohu nádoby vsypeme sůl, do protějšího cukr. Doprostřed mouky uděláme důlek, do kterého nasypeme droždí.


Zapneme program SANDWICH (pekárna Eta, Vega apod.) a upečeme.

Po upečení vyklopíme z nádoby a necháme na mřížce zabalené v utěrce vychladnout. Při vyklápění na plech se mi vždy v ošatce uchytí a musím ho celkem „násilně“ od ošatky odtrhnout – tzn. V troubě už samozřejmě nevykyne.


Do trouby vložím na dno kastrůlek s vodou a dám chleba péči na 1stupňů v horkovzdušné troubě po třech minutách potřu již připraveným mlékem smíchaným se soli a nechám péct. Máte rádi domácí pečivo? Každý toastový chleba je trochu jiný, ale oba dva jsou chuťově skvělé. S měkkou střídkou a středně vypečenou kůrkou.


Odolejte pokušení rozpékat v mikrovlnné troubě zamrazený toustový chléb - byl by velmi mazlavý a jeho struktura by byla nepoživatelná (gumová až tuhá). Nicméně pokud domácí chléb necháte řádně vychladnout, než ho nakrájíte a zamrazíte, následné rozpečení jednotlivých krajíců v mikrovlnné troubě mu rychle. Až bude chlebík v troubě , tak do pekáčku na dně chrstněte hrnek horké vody a rychle zavřete.


Po vytažení z trouby chleba opatrně v chňapce vyklopte z formy ven, postříkejte povrch vodou a nechte vychladnout na mřížce. Domácí chléb pečený v troubě recept Začneme tím, že si vytvoříme kvásek z trošky mouky, vlažné vody, kvasnic a lžičky cukru. Dobře promícháme a dáváme někam do tepla vykynout. Dobrý den, už několikrát jsem tento chleba pekl, ale laboruju s tím droždím.


Teď mám v troubě další pokus :-) s polovinou droždí a zatím je výsledek stejný. Pomocí hnětacího háku na nízké otáčky zpracujte v kompaktní těsto. Bude pružné a trochu lepivé. Těsto přendejte na pomoučený vál a rukama ještě několik minut zpracovávejte dokud nebude těsto hladké. Přendejte ho do mísy a dejte kynout na teplé místo na hodinu a půl.


Každý, kdo trochu chléb peče, ví, že docílit nadýchaného, opravdu celozrnného chleba není hračka. Pak je tu další výhodou také jednoduchost a časová nenáročnost. Ale pro ty z Vás, kteří raději. V úvodu, při zadělávání kvásku dává k rozpisu, co je zde, ještě 1g hotového pšeničného kvásku.


Já mám stabilně jen kvásek žitný a jen malé.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky