čtvrtek 31. března 2016

Koření do medoviny

Zelený vlašský ořech a směs koření vykreslují příchuť medoviny a podtrhují charakteristickou chuť vlašských ořechů. Tato medovina je preferována zejména muži. Množství alkoholu je vždy do (dle šarže). V tuto chvíli můžeme přidat případné koření. Nemusíte se toho asi moc bát.


Koření do medoviny

Minule jsem přidával čtyři celé skořice do litrů roztoku a na chuti medoviny to nebylo příliš znát. Vhodná nádoba na kvašení je skleněná nebo plastová, která se dá zašpuntovat kvasnou zátkou. Na 10l zákvasu dám kostičku kvasnic. Nechám kvasit v teplé místnosti. Po vykvašení přenesu do sklepa.


Po usazení kalu přetočím do menšího demižonu a nechám dozrát ve sklepě. Zkoušel jsem dolské kvasinky ale tolik nám nechutnala. Přeji hodně úzpěchů při výrobě medoviny. Jedno balení kvasinek postačí na výrobu litrů medoviny.


Kvasinky si můžete objednat také mailem, telefonicky nebo dopisem, posíláme je poštou na dobírku. Inspirujte se v příspěvku Koření do medoviny a recepty. Sud se naplní úplně, dobře se zazátkuje, dá se do chladna a každý týden se dolévá.


Náš eshop včelařské potřeby vám doporučuje Dolské kvasinky na výrobu medoviny které najdete v naší nabídce. Medovina je úplně čistá. Kromě výroby medoviny je nedílnou součástí i samotné včelaření, aby firma nebyla závislá na nákupech medu a měla vlastní med se zárukou kvality. Tyto medoviny jsou nezajímavější, protože med do nich propíše své specifické charakteristiky,“ láká nás k ochutnávce Jiří Pouček.


Neodoláme a po degustaci potvrzujeme, že tyto medoviny mají skutečně velmi intenzivní tóny, které přesně odrážejí použitý druh medu. Zejména u lesního je buket velmi silný. Kromě toho se do medoviny mohou přidat různé směsi koření a dochucovadel, které dodají medovině zamýšlenou chuť.


Vaření medoviny Rozmícháme med ve vodě (doporučuji trochu zahřátou, aby šel med dobře rozmíchat), přidáme koření a poté vaříme, mícháme. Jakmile se začne tvořit pěna a. Bylinnnou medovinu dochucuji žaludečními kapkami z lékarny. Naliješ jí do medoviny podle chuti a jak máš rád hořkou a je hotovo. Ještě dělám Vánoční medovinu - v rumu necháš vyluhovat vánoční koření - skořice, hřebíček a kardamon čtrnáct dnu a pak přes plátinko nebo cedník naliješ rum do medoviny.


Koření do medoviny

Složení: voda, me ořechové aroma, směs bylin a koření Obsah alkoholu obj. Díky prvotřídním surovinám a špičkové výrobní technologii získala tato medovina práva užívat ochranou známku JESENÍKY - Originální produkt. Pomocí ovocného moštu namísto vody se vyrábí tzv. Další důležité ingredience přidávané do medoviny jsou tyto. Existují osvědčené receptury.


Při výrobě medoviny se na rozdíl od výroby vína nepoužívá oxid siřičitý, který dokáže inhibovat bakterie a kvasinky. Doporučené kvasinky umí prokvášet až do alkoholu. I tak je vhodné před lahvováním provést sterilní filtraci.


Koření do medoviny

Pokud se ale začtete do textu na obalu, zjistíte, že o koření v pravém smyslu slova vlastně vůbec nejde. Hlavní součást totiž tvoří glutamáty, sůl a barviva. Skutečného koření obsahuje podobná kořenící směs opravdu málo, obvykle maximálně zhruba okolo.


Navíc za hotové směsi koření zaplatíme nemalé částky.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky