úterý 29. března 2016

Námraza na zadní stěně lednice

Jelikož je zadní stěna chladnější, ze vzdušné vlhkosti se na stěně tvoří kapičky vody, které se se zapnutým termostatem zamrzají. Jakmile se chladnička nachladí na správnou teplotu, termostat vypne a namrzlé kapičky vody odtají. Tento cyklus se opakuje stále dokola a je naprosto běžný pro funkčnost chladničky. Také Vás prosíme, abyste ze stejných důvodů nenavštěvovali naše sídlo na adrese Klimentská 4 Praha 1. Dále bychom Vás chtěli upozornit na to, že s ohledem na omezení volného pohybu osob po celém území ČR jsou požadavky vyžadující návštěvu technika v odběrném místě vyřizovány u distributora v prodloužené.


Stéká voda po zadní vnitřní stěně vaší chladničkynebo se na ní dokonce tvoří vrstva ledu?

Dnes vám vysvětlíme, proč se to stává a co s tím můžete dělat. V první řadě musíme zmínit, že voda nebo vrstva ledu na zadní vnitřní stěně chladničky není nic neobvyklého. Ve skutečnosti je to zcela normální. Námraza na zadní vnitřní straně lednice se vždy sama rozpouštěla a stékala takovými čůrky tam, kam má.


Teď jsem si všimla, že je na zadní stěně obrovská ledová krusta a nic nikam neteče. Jediné co mě napadá, je vypnout a ručně odmrazit. Netušíte, kde může být zakopaný pes? Dobrý den,chci se zeptat,proč se dokola tvoří námraza na zadní stěně lednice.


Teplota je nastavena na optimum 5°C.

Je to lednice nová a žádné teplé pokrmy do ní nedáváme. Dle technika Gorenje,je vše v pořádku. Je to jako bys osprchovala tu zadní část a pak to zamrazila, takže ne tolik plošně, spíš jen krupičky.


Myslím, že je to tím, že je námraza i na tom, co se tam vzadu v té lednici točí. Tvoří se tam led a lednice divně chrčí když chladí. Odmrazení pomohlo už jen na dva dny. Zkondenzuje na ploše výparníku, který je skryt za zadní stěnou chladničky, a změní se v led.


Ten se cyklicky taví, voda odteče a nad kompresorem se odpaří. Proto v chladničkách nevzniká žádná námraza , dokážou udržet rovnoměrnější teplotu, a také ji rychle obnoví po otevření dveří. V poslední době se udělala námraza v chladící části na zadní stěně – takové zmrzlé kapičky, které se postupně zvětšují.


Mám nastavenou lednici na střední stupeň chlazení – mrazení. Tak trochu by to chtělo značku, stáří je let, doufám že od výroby. Zadní stranou mám rozumět, vzadu u venkovní stěny, nebo uvnitř kolem mrazáčku. Samozřejmě, že námraza vzniká, nejen uvnitř mrazáčku, ale i kolem na bocích. Námraza by se neměla dostat na hranici centimetru, protože pak se zvyšuje celková spotřeba lednice až o. Pokud tedy chcete šetřit energií, odmrazování zbytečně neodkládejte.


Jak na to krok za krokem. S tímto jednoduchým návodem zvládnete celé odmrazování včetně čištění do hodiny.

Malá námraza , ve formě občasných krupiček je v pořádku. Pokud máte na zadní stěně souvislou silnější vrstvu, je něco špatně. Také byla voda na dně ledničky.


Obecně se vyvarujte ukládání teplých. Pročistil jsem odtok, nicméně led se tam tvoří stále. Lednice stojí rovně, nic se nedotýká zadní stěny, těsnění dveří všude doléhá a termostat zdá se funguje. Ikdyž je pravda,že i na nejnižší stupeň chlazení je v lednici stále kolem stupnů ,to se mi zdá málo na nejnižší.


Tvoření ledu na zadní stěně chladničky. Dveře se snažím dovírat co nejvíc, tak nevím, proč mi tak namražuje? Máme let starou kombinovanou jednokompresorovou chladničku eletrolux. Nedávno jsem si všimla,že se na zadní stěně v chladničce tvoří námraza , ale jen v horní polovině.


Navíc na boku v pravém rohu se tvoří kupa ledu, a v oblasti této kupy z vnějšku je chladnička orosená a voda stéká dole. Odtokový kanálek i hadička. Chtěl bych poprosit všechny,kteří mají nějakou zkušenost s vodou v lednici,aby mi poradili,jak se ji zbavit. Mám poměrně novou lednici a ta má ve spodní části dva umělohmotné zašupovací šuplíky.


Pod šuplíkama mám pravidelně vodu. Nevím jak se vody zbavit a co udělat,abych ji tam neměl. Mám v lednici takový kanálek na zadní stěně lednice.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky