úterý 20. srpna 2019

Přípravky na ekokůži

Pokud nemáte po ruce čistící a impregnační prostředky na ekokůži , raději místo univerzální či jiných prostředků pro domácnost použijte raději čistou vodu nebo mýdlovou vodu. Nepoužívejte tvrdé kartáče, hrubé strany houbiček na nádobí apod. Po očištění skvrn a mastnoty (např. na sedací soupravě) opět omyjte vlhkým hadříkem namočeným v čisté vlažné vodě. Ekokůži rozhodně nedřete ani na ni nijak netlačte, čištění provádějte krouživými pohyby s velmi mírným tlakem.


Existují také speciální spreje a krémy na očišťování ekokůže. Pokud si však potrpíte na lesklý vzhled jakobyste si batoh právě odnesli z obchodu, existují na trhu i přípravky , kterými je možno ekokůži promazat. Její lesk bude poté k nerozeznání od lesku pravé dobře promazané kůže. Promazání ekokůže je tedy možné, na rozdíl od pravé kůže není však nutné. Pokud se rozhodnete pro čistící prostředky na ekokůži určitě jste na správné adrese.


K vyčištění kompletního interiéru (plasty, tapec, čalounení, gumové části, atd.) Vám postačí pouze jeden produkt Nerta Interior Cleaner. Vyhýbejte se agresivním chemickým prostředkům, držte se pokynů výrobce a neexperimentujte s neověřenými přípravky. Zapomeňte i na impregnaci, která je určena pro pravou kůži!


Ty by mohly ekokůži poškodit. Pokud je nezbytné sedačku ihned vyčistit, ale nemáte doma speciální přípravky na ekokůži , použijte raději čistou nebo mýdlovou vodu. Předcházejte skvrnám od inkoustu, propisek a fixů.


Jedná se o látky, které je velmi obtížné odstranit, a mnohdy nejdou odstranit vůbec. Když se vám to nepodaří nebo dojde k potřísnění umělé kůže těžce odstranitelnou látkou (třeba inkoustem či lakem na nehty), tak se raději obraťte na odbornou úklidovou firmu. Barevné tkaniny, které přijdou do styku s eko kůží, mohou způsobit její zabarvení. Sada pro čištění ekokůže vyjde zhruba na 6Kč.


Můžete použít stejné přípravky jako na kožené boty. Ale používejte pravidelně, co měsíce. Jinak to popraská a můžete to vyhodit. Mluvím z vlastní zkušenosti.


Moje sedačka po letech vypadá příšerně. Kdyby mě na to někdo upozornil, ušetřila bych tisíc. Postřiky na plevel vám dokážou ušetřit spoustu vrásek během péče o zahradu.


Přípravek má garantovanou trvalou udržitelnost. Záleží na vás, zda sáhnete po totálním nebo selektivním herbicidem. Totálním herbicidem odstraníte všechny zasažené rostliny.


V zásadě ekokůži nijak chemicky neošetřujeme. Nemusíte nepoužívat ani přípravky určené na pravou kůži. Smítky v rozích sedačky je nejlépe vysát.


Na zbytek postačí hadřík navlhčený ve vodě nebo v slabém mýdlovém či jemném saponátovém roztoku. Suchou pěnou vyčistím každý kousek kůže. Pěna je na čištění vhodnější než tekutý přípravek. Pomocí aplikátoru nanesu na kartáček nebou houbičku pěnu a důkladně vtírám do povrchu.


Po krátké chvíli, co přípravek působí, jej spolu s rozpuštěnými nečistotami setřu utěrkou z mikrovláken. Jakýkoliv čistič nejprve vyzkoušejte na malém a málo viditelném místě, jestli nezpůsobuje poškození materiálu. Až poté ho použijte na celý nábytek. Při jeho použití se řiďte návodem od výrobce.


Zabráníte tak případnému poškození nábytku. Na normální zašpinění stačí jar, ale s těmito si neumím poradit a bojím se použít něco agresivního. Kunstleder Pflegeset - čistící sada na ekokůži a koženku. Kompletní sada na péči o interiér z ekokůže nebo koženky. Vhodné i na čištění plastových částí v interiéru.


Kombinujte se zvláčňujícími přípravky jako je SEAX Eccentric Lotion. Důležité je nechat promáčenou obuv vysychat při pokojové teplotě. Veškeré ošetřující prostředky nanašejte pouze na suchou a čistou obuv. Jak vyčistit a impregnovat koženou sedačku, křeslo nebo další čalounění z kůže? Které čistící přípravky použít na čištění, a které na impregnaci?


Jak postupovat při čištění kožené sedačky, a které pomůcky si zakoupit? V tomto článku se dozvíte hlavní zásady při péči a údržbě o čalounění z kůže.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky