pátek 2. srpna 2019

Kdy používat odsávačku mléka

Někdy se dokonce laktaci podaří nastartovat jen díky trpělivému a pravidelnému odsávání. Jindy odsávačku využijeme při krátkodobé nepřítomnosti, ale existuje i mnoho dalších důvodů. My vám poradíme, kdy a jak odsávat a jak vám může být odsávačka prospěšná.


Nejčastější situace, kdy maminky používají odsávačku , je v době, kdy si potřebují udělat zásobu mléka z důvodu odloučení se od dítěte. Je zbytečné ji pořizovat před porodem, protože to ještě nevíte, jak u vás bude kojení probíhat. Odsávačka je také užitečná při.

A právě okolnosti kojení hrají důležitou roli při výběru nejlepší odsávačky mateřského mléka. Rozhodně není od věci, pokud si maminky udělají o. Bohužel mohou nastat situace, kdy je kojení obtížné nebo zcela nemožné. Medela vyvíjí jedinečné odsávačky mateřského mléka , které maminkám pomáhají v každé situaci, např. Kdy používat odsávačku mléka ? Někdy se laktaci podaří nastartovat až po trpělivém a pravidelném odsávání. Elektrickou odsávačku ocení ženy, které ji použijí několikrát denně po celou periodu kojení.


Nadbytek mléka a jeho skladování.

Při soustavném nadbytku mléka (minimálně 3ml denně) můžete využít možnost prodeje mléka do banky mateřského mléka. Máte-li nadbytek mléka pouze někdy, zamrazte jej a uschovejte na. V tomto článku: Jak si vybrat odsávačku Jak používat manuální odsávačku Jak používat elektrickou odsávačku Skladování mateřského mléka Reference. A protože jsem se na odstav připravovala, koupila jsem šalvěj, ale díky té jsem měla tolik mléka jako za celou dobu kojení (roku) ne.


Což tedy způsobilo opačný účinek - prsa byla nalitá k prasknutí, ale s ohledem na odstav, jsem je dítěti dát nemohla. Různí výrobci mají různé technologie pro odsávání, proto je dobré zkusit jich více, abyste zjistila, která vám nejvíce vyhovuje. Já jsem odsávačku kupovala až ve chvíli, kdy jsem chtěla odsát mlíko, abych se mohla od dítěte hnout, to mu bylo tak 3-4měsíce (stejně tu flašku nechtěl, pacholek). Ale mám obcho co je zároveň internetový i kamenný, takže ceny dobré a je blízko. Spíš opravdu jen ve výjimečných případech – a to pokud se děťátko na prs nepřisává a maminka si musí mléko odstříkat, aby své miminko nakrmila.


Pokud je to možné, počkejte s použitím odsávačky 2-týdny po porodu, než se ustálí proces laktace. Výjimky z výše uvedeného pravidla: Pokud máte příliš mnoho mléka , prsy jsou nalité a tvrdé. Odsátí nadbytečného mléka před nebo v průběhu kojení uvolní přeplněný prs a usnadní. Pomáhá s nastartováním a podporou laktace a velmi se hodí také v situacích, kdy si potřebujete udělat zásobu mléka a nechat třeba na jedno krmení dítko doma tatínkovi.


Kdy a jak odstříkat mateřské mléko pro miminko. Velká část maminek plánuje, že bude své miminko po narození kojit. Jenže ne vždy vše vyjde dle jejich představ.


Může se například stát, že miminko není schopno z prsu sát, mléka je nedostatek či se maminka musí od miminka na nějakou dobu odloučit. Díly příloženým adaptérům můžete mléko odsávat přímo do láhve s úzkým nebo širokým hrdlem i do zásobníku na uchovávání mléka.

Po týdnu doma ( kdy chtěla byt pořád u prsa a tak tam pořád byla) nám paní doktorka při vážení řekla, že pribrala jen gramů a pokud mám málo mléka , tak UM. Takže hned přidávat UM. Snažím se rozkojit - piju čaje. Můžete používat také ruční odsávačku , ale elektrické odsávačky jsou mnohem lepší.


Pokud chcete laktaci vyvolat pouze pomocí odsávačky, budete muset začít odsávat alespoň dva měsíce před příchodem dítěte.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky