čtvrtek 1. srpna 2019

Zakázkové nože

V současné době vyrábím pět různých kategorií ručně vyráběných nožů od outdoor až po těžké sekací nože. Každý zhotovený nůž je naprostým originálem. Při výrobě používám různé druhy materiálů od nerezových ocelí - RWL3 N69 N6a Elmax až po uhlíkové oceli - Tenax, O O2. Rytina - David Brixi Rukojeť-americký ořech Celková délka nože 3mm Mistrovský kousek vytvořil podle známého amerického typu nože ve své dílně Jaroslav Brixi.


Damaškové, damascénské či damasteel – to jsou názvy pro damaškové nože. Damašková ocel se skládá ze dvou či více ocelí, které jsou spojeny v jednen paket.

Výsledná ocel má ty nejlepší vlastnosti z použitých ocelí, vyniká kresbou, která může být velmi různorodá. Nožířství Hons Karel Hons. Zabýváme se též prodejem kožešin a usní. Dále nabízíme kožené pochvy na nože , opaskové brašničky na doklady, kožené čutory a koženou módu (náramky, přívěšky, klíčenky).


V súčasnosti vyrábam najmä damaškové nože vlastného dizajnu, ale aj zakázkové nože podľa prianí zákazníkov. V menšej miere robím nerezové nože a zriekavo aj meče a iné chladné zbrane. Nože z damascénské oceli jsou vrcholným kovářským výrobkem.


Originální ručně kované šperky z prvotřídních materiálů.

Nože , dýky Naše firma se od samého počátku specializuje i na výrobu nožů. Mezi stálý sortiment patří ručně kované historické nože , seaxy (scramasaxy). Zakázkové umělecké kovářství.


A to je přesně příklad kovaných historických nožů. Vzhledem k tomu, že Monty sám je myslivcem a další z týmu mají blízko k myslivosti a pobytu v přírodě je naše směřování víceméně dáno. Máme pár kamarádů mezi vojáky tak se u nás tu a tam objeví i nůž.


První dílo, které se v takovém rozsahu zabývá unikátní oblastí užitého umění – světem novodobých nádherně vyřezávaných, vykládaných a jinak úchvatně zdobených zavíracích nožů. Ve spolupráci s nožířem a kovářem Tomášem Grimem, který má celoživotní zkušenosti s kalením, popouštěním a broušením čepelí, nabízíme velice kvalitní, zakázkové nože pro všechny možné účely: kuchyňské, jídelní, lovecké, řeznické, bojové i repliky historických. Nože do přírody jsou pevné nože , které se od kuchyňských většinou liší tvarem čepele i rukojeti, nižším výbrusem, což nemusí být pravidlo, a větším úhlem ostří, jelikož se u nich předpokládá, že budou sloužit spíše na hrubší práci.


Zde se můžete podívat na nezávislou recenzi. Potřebují ho lovci, kuchaři, rybáři, vojáci, řezníci. Jsou to nože , bez kterých se tyto profese neobejdou. Už v paleolitu se nacházeli první kamenné ,pazourkové nože , které měly mandlovitý tvar.


Později se k nožům začaly přidávat kostěné nebo dřevěné rukojeti. Když se pře tisíci lety člověk naučil získávat a obrábět kovy, tak se nože začaly vyrábět z. Kuchařská taška Dick je uspůsobena na nožů nebo nástrojů. Skládá se ze tří částí.

Dvě části jsou pro nože nebo nástroje. Součástí je suchý zip, kterým zafixujete čepele nožů nebo nástrojů. Třetí část je pro knihy a psací potřeby. Výroba-sortiment: Zavírací nože s různým jištěním čepele, nože pevné, zdobené, lovecké tesáky, zakázkové nože. K nožům zhotovuji pouzdra z kydexu, nylonu nebo hovězí kůže.


Protože si uvědomuji vliv tepelného zpracování na výsledné vlastnosti nože , svěřuji hotové čepele profesionálům v zakázkové kalírně. Pokud uvažujete o zakázkové výrobě nože či čehokoliv jiného a nemůžete se se mnou, v ideálním případě, setkat na prezentaci mojí práce a tvorbu návrhu, prohlédněte si nejprve portfolio výrobků, abyste se přibližně seznámily s mojí prací. Dnes objednáte, zítra vyzvednete… a můžete začít číst. Dále nabízíme zakázkové zámečnické práce, se zaměřením na výrobu vrat, vrátek, posuvných bran, oplocení - plotových prvků, a to i napodobeniny kovářských vzorů s kvalitní povrchovou úpravou.


Dále všech možných konstrukcí dle přání zákazníka.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky