středa 7. srpna 2019

Lenora obec

Oficiální stránky Obecního úřadu Lenora. Informace pro občany a podnikatele. Sklářskou tradici připomíná expozice historického skla v místním sklářském muzeu. Mezi významné turistické atrakce v obci patří veřejné.


V Lenoře má sídlo firem, v této obci jsou také 1živnosti.

V Lenoře jsou katastrální území, PSČ, úřad práce nabízí volných míst. Leží na Šumavě pod vrchem Ptáčník na levém břehu řeky Teplé Vltavy, při ústí Kaplického potoka a naproti ústí Řasnice. Leží na Šumavě (na rozhraní geomorfologických okrsků Hornovltavická brázda a Boubínský hřbet) pod vrchem Ptáčník (8m) na levém břehu řeky Teplé Vltavy, při ústí Kaplického potoka a naproti ústí Řasnice.


Celá její historie je úzce provázána právě se sklárnou. Je to jednak pozůstatek rozsáhlých vzorkoven skla firmy Jan Meyr , později Kralik a dále poválečné vzorky výroby sklárny Český křišťál. V minulosti sídlilo v části obce dalších firem.


Podrobnější informace o firmách a osobách v části obce a jejich počtech najdete výše. Pokud budete chtít navštívit tuto obec , budete se muset vydat do prachatického okresu v Jihočeském kraji.

Vesnice se nachází těsně pod vrchem Ptáčník v šumavském pohoří a je zajímavá především svou historií spojenou se sklářským průmyslem. Seznam všech ulic a pošt obce. Poštovní směrovací čísla všech adresních míst, ulic a firem. Nově vzniklé firmy v části obce Zátoň.


Poslední sobotu v měsíci, nezůstávejte doma za pecí. Navštivte obecní pec v Lenoře, kde pochutnáte si líp jak u moře. Pan Sobotovič tu od pěti od rána.


On a jeho báječní pomocníci. Portál územní samosprávy Města a obce online. Přihlásit se do soutěže: ohlášení pro soutěžící.


Zástupci měst a obcí se přihlašují do soutěže Zlatý erb tak, že vyplní tzv. Leží v nadmořské výšce 7m asi km jižně od města Vimperka v okrese Prachatice. Celková užitná plocha je 9m 2. Ti z vás, kteří navštěvují pravidelně naše internetové stránky, si určitě všimli, že se na nich objevila nová ikonka „mojeID“. The municipality covers an area of 17. Kaplice - Mapa Na tomto místě se zobrazí mapa s informacemi o podnikání a sídlech firem na adrese Kaplice.


Pokud tuto mapu nevidíte, zkotrolujte prosím, zda je ve vašem prohlížeči spuštěn Javaskript.

Sklárna dostala název „Eleonorhain“ – na počest kněžny Eleonory ze Schwarzenberku, manželky. Při explozi jeden člověk zemřel a devět osob bylo zraněno. Dva lidé utrpěli natolik vážné popáleniny, že je musel do nemocnice transportovat vrtulník.


Dalších lidí hasiči evakuovali. Podle místních lidí mohlo jít o. Lenora (7m) je obec a turistické středisko.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky