úterý 15. května 2018

Pre časy spínání hdo

Moje PRE (záložka Moje odběrné místo). Zde si jej můžete aktivovat. Jak porozumět součástem HDO.


V případě nutnosti provedení provozních změn v distribuční soustavě, vyvolaných nepředvídanými okolnostmi, může dojít k lokálním a časově omezeným úpravám časů vysílání s dodržením pravidel pro vysílání. Levný prou nebo taky levný tarif. Cena elektřiny v Nízkém tarifu, ve Vysokém tarifu (VT, NT, nočního proudu, denního proudu) v distribučních oblastech ČEZ, E.

Hromadné diaľkové ovládanie umožňuje riadiť vašu spotrebu elektriny tak, aby sa elektrospotrebiče s vysokou spotrebou zapli vtedy, keď sú náklady na výrobu elektriny najnižšie (v dobe platnosti nízkej tarify). VT a NT pro průběhová měření (nn, vn, vvn) Jak zjistím časy spínání ? Rozpis časů spínání se dá zjistit na stránkách distributora (zde pro ČEZ). Nejprve je však nutné si zjistit kódy, které jsou vytištěny na konkrétním HDO. Podle kódu se v tabulce najdou příslušné časy spínání. EZ se tedy liší od „nočního proudu“ E. Spočítali jsme, kolik se dá díky nízkému tarifu ušetřit.


NT najdete na internetových stránkách svého provozovatele distribuční soustavy, na telefonických informačních linkách nebo v zákaznických centrech ČEZ, E. Distributoři můžou časy spínání měnit, změnu však musí zveřejnit minimálně s týdenním předstihem.

Není tedy vždy pevně a stejně stanoveno, že noční proud je vždy noční a ten denní zase přes den, distributoři ale časy zveřejňují a můžete tak jednoduše zjistit, kdy levnější tarif sepne i vám. Noční proud je levnější. Jedná se o způsob regulace odběru elektrické energie na dálku využívaný v oblasti řízení energetického odběru.


Přečtěte si, jak funguje nízký tarif, neboli noční prou a jak zjistit časy , kdy se u vás přepíná tarif z vysokého na nízký a naopak. S výjimkou jihu Moravy, Čech a Prahy bude vaše odběrné místo spravovat právě ČEZ. Kdo může využít noční proud od ČEZ? Naše stránky přizpůsobujeme podle toho, o které služby jste projevili zájem, a také sledujeme využití našich stránek. HDO od ČEZ, EON a dalších.


Pozor, časy spínání „nočního proudu“ se mění. Je vhodné si časy , kdy jde nízký tarif, čas od času zkontrolovat, protože se mohou v průběhu roku měnit. Máme ale i tarify, kde jsou hodiny zapínání nízkého tarifu. Odchylky mohou nastat pouze v případě poruchy ve vysílání HDO. EZ ON-LINE v záložce Odběrná.


Kód může vypadat všelijak (např. P6 1 či 6A43R), povel většinou začíná na A(např. A1B6DP10).


V případě, že se vám nechce hrát na detektiva Columba, máte ještě možnost zeptat se na časy na zákaznické lince. Pokud bojler svítí kdykoliv během dne odeberete teplou vodu, bude nejspíš připojený natrvalo a ohřívá i za draho, protože větší část nízkého tarifu běží v noci. Ten je umístěn na společné desce s elektroměrem.


Vyberte si podle obrázku níže ten, který odpovídá vašemu typu přijímače.

Na obrázku vidíte vyznačený kód HDO. Mám bojler na ohřev vody, a nechal jsem si zapojit HDO. Když jsem koukal na časy spínání , tak jsem trochu zklamaný.


Od Po-Pá mám největší část (hod.) nt v noci, a přes den jen hod. Jsem u čezu a mám D25 D akumulace 8. Aby klient věděl, kdy čerpá levnější a kdy dražší prou jsou nastaveny tzv. Díky tomu pak bojler, přímotop, tepelné čerpadlo a další čerpají levnější energii a klient zaplatí za její využití méně.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky