pátek 8. července 2016

Domaci chleb zitna mouka

Cukr, droždí a vodu smícháme a necháme vzejít kvásek. Recept na chutný žitný chléb z malého množství ingrediencí. Pečený v domácí pekárně. Nejprve si připravíme kvásek. Asi polovinu z klasické kostky droždí rozdrobíme do malé misky, přidáme lžičku cukru moučka a tři lžíce vlažné vody.


Nejlepší recepty a články.

Klasické kuře na paprice. Jak použít zbylá vejce? Zkuste vajíčkovou pomazánku podle našeho receptu. Milé dámy a pánové,rád bych vám doporučil několik postřehů z mojích zkušeností z pečení chleba. Zásadně používvám pekárnu na program těsto,dávám kombinace mouky pšeničné chlebové a žitné chlebové může se přidat i normální hladká,podstatné je množství.


Dělám v součtu všeho 5kg. Dávám zásadně normální kvasnice 42g. Staročeský chléb byl po staletí základní potravinou, kterou musela zvládnout upéct každá dobrá hospodyňka.


Základem byl samozřejmě kvásek a žitná nebo pšeničná mouka.

Mouka dle uvážení, např. Případně sušený česnek nebo čerstvý, pražená cibule, ale studená, zrní,tedy slunečnice, len, sezam,vločky. Taky podle chuti nebo nálady. N kg mouky asi 360mml vody.


Veselská žitná mouka chlebová se pro své vlastnosti těší mezi pekaři velké oblibě. Chléb z žitné chlebové mouky je krásně tmavý, voňavý a velice chutný. Zejména v severní a východní Evropě dávají přednost černému chlebu před bílým. Pečou ho z žitné mouky v různých podobách a kombinacích přísad. Tahle mouka se namíchává ve mlýně Slatinice a balí se v sáčcích po 900g v balírně ve Věrovanech.


Je to směs pšeničné a žitné mouky. Na sáčcích jsou uvedeny základní receptury pro zpracování, jak v domácí pekárně tak i pro volné upečení v troubě. Objem 900g je z důvodu k receptům uvedených k domácím pekárnám.


Její výhodou je, že neobsahuje tolik lepku jako pšenice nebo ječmen, díky tomu je z ní pečivo mnohem zdravější. V těstě se tvoří méně bublin, a proto pečivo není tak nadýchané, ale. Pokud do celozrnného chleba přidáte žitnou chlebovou, přiblížíte chléb dříve pečeným chlebům v pekárnách.


Snížíte stravitelnost, ale záleží kolik ji do těsta dáte. Ahoj holky, pekárnu jsem si přála k vánocům a taky jsem ji dostala. Chtěla bych si péct chleba podle osvědčených receptů, a tak se ptám.

Nebo musím někdě shánět nějakou speciální na chleba do pekáren? Bio žitná chlebová mouka je vhodná pro snadnější pečení vašeho domácího chleba. Chlebová mouka má ve srovnání s klasickou moukou tmavší barvu a hrubší strukturu, tak aby vázala více vody a těsta z ní.


Na Heurece využíváme personalizaci a cílenou reklamu. Na základě vašeho chování na Heurece personalizujeme její obsah. Kliknutím na „Rozumím“ nebo jinam souhlasíte také s využíváním cookies a předáním údajů o chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na dalších webech.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky