pondělí 18. července 2016

Jak správně žehlit oblečení

Ať už žehlíte poprvé v životě, nebo jste to jen dlouho nedělali, tento článek plný užitečných tipů se vám bude jistě hodit. Zkontrolujte si cedulku oblečení , měli byste podle ní zjistit, zda danou věc můžete žehlit a na jakou te. U složitějších kusů oblečení se řiďte pravidlenejprve vyžehlete malé pracné části, jako jsou límečky, manžety, volánky, rukávy atd. Velké plochy si nechte nakonec.


Vždy pamatujte, že je nutné žehlit pohybem nahoru a dolů, neboť kruhové pohyby mohou vést k poškození materiálu. Má maminka odjakživa razí názor „není potřeba žehlit , stačí to správně pověsit.

Takže vlasně většinu oblečení žehlím skro všechno (ano, i některá trička). Je tedy důležité dbát na správnou péči o jeho oblečení. Ještě důležitější než žehlení je v tomto případě praní, a také materiál, ze. Někdo žehlí rá někdo žehlení naopak bere jako nutné zlo.


Ať tak nebo tak, bez žehlení se prakticky neobejdete. Pravda je, že se během staletí i tato činnost vyvíjela a oproti našim babičkám máme práci velmi ulehčenou. Unsubscribe from TOM HELP?


Jak správně žehlit , abyste svému oblečení příliš nezkrátili životnost?

Máme pro vás tipů, jak si urychlíte a ulehčíte žehlení prádla a jak zároveň žehlit správně. Ujistěte se, že žehlička je čistá, aby nezanechala skvrny na vašem oblečení. Jak prát a věšet oblečení , abyste nemuseli žehlit ? Myslete na to při praní i věšení.


Jak se zbavit molů z vlněného oblečení ? Máme pro vás několik tipů, na co si dát pozor při nákupu, praní i žehlení kojeneckého oblečení. Víte, jak správně a efektivně žehlit ? Při žehlení se řiďte piktogramy, které najdete na visačce. Symbol žehličky s tečkami vám řekne maximální teplotu, na kterou je možné tkaninu vyžehlit. Přeškrtnutá žehlička znamená, že se prádlo nesmí žehlit. Suché prádlo navlhčete vodou nebo ho napařte.


Odpověď se liší podle materiálu, ze kterého je oblečení ušito. Než jej hodíte do pračky, mrkněte na etiketu: pokud jde o kousek z vlny merino, která je přirozeně antibakteriální, vydrží klidně i několik dnů opakovaného nošení, mezi kterými ho provětráte na šňůře nebo třeba aspoň přes židli. Je správné prát membránové oblečení ? A jak ho správně naimpregnovat? Na všechny tyhle otázky najdete odpovědi v našem videu, včetně tip.


Přichází období zimních sportů a dlouhých procházek zasněženou krajinou, na kterých bychom se bez funkčního oblečení neobešli.

Další tipy, jak správně žehlit U žehlení platí několik jednoduchých pravidel, kterých se vyplatí držet. Nejdůležitější je správná teplota žehlení , kterou naleznete na štítku u oblečení nebo bytového textilu. Sušička při správném používání dokáže prádlo usušit tak, že jej už nemusíte žehlit , odstraní chlupy domácích mazlíčků a prádlo provoní. Základ úspěchu tkví v přípravě.


Již při výběru oblečení k sušení si všímejte štítků. Na oblečení najdete označení, zda je prádlo do pračky vhodné, či nikoli.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky