pátek 29. prosince 2017

Sekaná bez rohlíků

Sekaná bez rohlíku recepty, které budete milovat. Na slova Daniely jsem si vzpomněl, když jsme chtěli doma péct sekanou. Což jsou potraviny, které většina z nás pro tento pokrm používá. Sekanou jsme upekli – bez rohlíků a strouhanky.


Jde o jednoduchý recept a věřte, že příště už ji budeme dělat stejně. Sekaná zabalená do slaniny skvěle vypadá, je mnohem křupavější a voňavnější, ale hlavně má pevnější kůrčičku.

Plátky slaniny dejte do pekáčku tak, aby jejich konce přesahovaly okraj nádoby a na dně nádoby se překrývaly nebo spojovaly. Pokládejte plátky hustě proti sobě nebo s menšími mezerami. Tématické fráze: sekaná se smetanou sekaná bez strouhanky sekana s kysanou smetanou sekaná se zakysanou smetanou domácí sekaná se smetanou domácí sekaná se se smetanou sekana z veproveho masa pecena se zakysanou smetanou sekaná se šlehačkou nejlepší sekaná bez mouky sekaná se se smetanou sekaná pečeně se smetanou sekaná. Všichni asi víme, že to nejlepší je voňavá domácí sekaná. Recepty v tomto článku vám ukážou různé skvělé varianty.


Pojďte je vyzkoušet s námi! Nejlepší sekaná pečeně z mletého masa. Maso můžeme buď koupit již mleté, nebo ho umlít pěkně doma na mlýnku jako to dělaly babičky.

Máte doma poděděný mlýnek s. Pečeme bez podlévání cca minut. Podáváme s okurkou a chlebem. Sekaná je zcela bez pečiva ( rohlíků nebo strouhanky). Poslední dobou dělám vlastně sekanou bez strouhanky, rohlíků a podobně. Přidávám šlehačku, nedávám ani vajíčko.


A jak píše yanull, taky s ní mlátím. Tahle tvá sekaná vypadá skvěle. Sekaná se obvykle podává bez šťávy z pečení, jen s bramborovou kaší přelitou rozpuštěným máslem.


V pekáčku však zůstane, bez ohledu na tuto zvyklost, mnoho šťávy, tak ji nenechte bez povšimnutí. Ke konci pečení ji slijte a přeceďte. Rozehřejte jednu lžíci másla, přidejte necelou lžíci hladké mouky a nechte. Nakrájíme najemno cibulku a prolisujeme česnek 2. Nasekáme bylinky a přidáme do cibulovo-česnekové směsi 3. Do masové směsi zapracujeme dvě vejce a směs bylinek, česneku a cibule 4. Sekaná od maminky nejlépe chutná s bramborovou kaší nebo opečeným bramborem.


Zobrazit přes 1dalších receptů pro sekanou?

Sekaná pečeně patří mezi tradiční pokrmy známé již po staletí. Vyměňte tu kupovanou plnou éček za poctivou domácí připravovanou s láskou. Kdo rád maso, ten si na low carb užívá. Aby ne, z masa se dá vyčarovat spousta skvělých nízkosacharidových receptů, domácí sekaná je jedním z nich.


Abych byla přesnější: není to úplně taková ta echt sekaná , je plněná vejci se sýrem, dost možná by receptu víc slušel název roláda. Pokud jde o koření, potřebuje ho sekaná stejně jako každé jiné maso. Každý z nás obvykle použije sůl a pepř, přesto je ale výsledek často téměř bez chuti. Problém je v tom, že při kořenění mletého masa nevidíme moc dobře, kolik jsme tam toho nasypali, a v obavě z toho, abychom to nepřehnali, radši kořeníme. Tehdy se však jednalo o výjimečné jídlo, protože se připravovalo pouze z kýty nebo svíčkové a to ručním zpracováním – nasekáním masa na drobné kousky (neexistoval mlýnek na maso).


Tentokrát s anglickou slaninou , která chuť ještě vylepší společně s výpekem z masa s pivem. Prostě pořádný maso a nic víc. Klasická staročeská sekaná má plnou masovou chuť a hodí se jak k rajské omáčce, tak k vařeným bramborám nebo bramborové kaši. Všechny Mistry grilu zdraví.


Nepodléhejte pocitu, že jde jen o mleté maso. Dokonalá sekaná je umění, u kterého stačí přidat více soli, nebo naopak ubrat česneku a komplexní chuť se jako mávnutím kouzelného proutku. Dobrá sekaná je svým způsobem umění. A existuje nekonečné množství receptů, jak ji udělat co nejlépe.


Nabízíme vám jeden netradiční. Pochází z Moravy a obejdete se bez mletého masa. Stejně jako sekanou můžete směs použít i jako nádivku k masu nebo do masa.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky