středa 20. prosince 2017

Sušení třešní v sušičce

Sušení bylinek a koření v sušičce. Pokud v létě nestíháte spotřebovat úrodu bylinek ze zahrádky, usušte je a používejte v kuchyni po celý rok. Hlavní podmínkou je sušit jednotlivé druhy odděleně, aby navzájem nenatáhly svá. Tipy a rady na sušení prádla v sušičce.


Co sušit, jak sušit, aby se prádlo nemačkalo, jaký program zvolit pro jemné prádlo a na jaký program sušit džíny, aby nebyly po vyndání ze sušičky vlhké? Z počátku bez návodu v ruce pravděpodobně.

Obecně by se to dalo shrnout tak, že jak perete prádlo v pračce, tak ho můžete sušit v sušičce. Tedy to, co běžně perete na stupňů můžete dát do sušičky bez obav, pro prádlo prané na stupňů je vhodnější jemnější program a to, co obvykle perete pouze na stupňů do pračky raději nedávejte. Na sušení třešní jsou vhodné plody zralé i přezrálé. Sušené třešně se buď dají jen tak uzobávat jako sladká svačinka nebo je můžeme přidávat do moučníků nebo náplní místo rozinek. Obvykle sušení masa netrvá déle, než hodin.


To potom dojdou i ty nejodolnější kusy na sušicích sítech. Nenechávejte maso v sušičce zbytečně déle, jinak z něho budete mít nepoživatelnou drtinu, a hodiny práce přijdou vniveč. Nehrozí, že se ovoce během sušení začne kazit.


Foto: thinkstockphotos.

Kdy sušení ukončit poznáte jednoduše tak, že budete výsledný produkt průběžně ochutnávat. Nechejte odebraný kousek vychladnout a poté jej zkuste roztrhnout. Prát se dá na stupňů, ale sušení v sušičce je přeškrtnuté. Potřebuju poradit, jaké máte zkušenosti se sušením bund a jestli to mám zkusit dát do sušičky? Napadlo mě tam k tomu dát tenisáky a pustit na program na bundy(je to svrchní oblečení- sušení voděodolných a prodyšných bund s odnímatelnou fleecovou vložkou nebo vnitřní termoizolací).


Začátek prázdnin je ve znamení dozrávání třešní. Využijte tyto velice zdravé a výtečné plody vaší zahrádky. Třešně sušíme buď celé a nebo vypeckované. Neodpeckované plody spaříme ponořením do horké vody na až vteřin. Přečtěte si, jak jídlo správně připravit a jaké si nachystat suroviny.


Vše najdete na webu Recepty. Bobule jsou připraveny jak je popsáno výše. Nenápadnost je v tom, že při použití sušičky musí být kosti odstraněny, protože musí být poškozena ochranná obálka.


V opačném případě horký vzduch nebude pronikat dovnitř a namísto sušených získáte vařené třešně. V takovém případě je nutné vymyslet, jak jej „zakonzervovat“, aby se rychle nezkazilo. Vyzkoušejte náš návo jak na sušení masa v sušičce , a jedním tahem získáte skvělou pochoutku i vynikající jedlý dárek téměř bez práce. Možná to nevíte, ale sušené maso bylo jedním z prvních artiklů, se kterými obchodovali indiáni a bílí evropané na americkém kontinentu.


Na minut až hodinu nechte v lednici, pak brownies rozkrájejte do jakýchkoliv tvarů.

Když máte chuť na teplé, stačí brownies na minut ohřát v sušičce Excalibur, při °C. Příprava polevy: V mixéru ušlehejte dohladka sirup z agáve a kokosový olej, přidejte zbylé ingredience kromě kakaového másla a znovu mixujte. Druhý den sušení opakujeme, třešně musí být vláčné jako rozinky. Poznámka: Více o sušení potravin najdete v naší škole vaření: Sušíme zeleninu, ovoce a houby.


Co budete k sušení bundy v sušičce potřebovat. Je to jednoduché – budete potřebovat sušičku, péřovou bundu a také míčky do sušičky. Při sušení péřové bundy nebo vesty je totiž důležité docílit toho, aby byla krásně načechraná. Výrobci uvádějí množství prádla v kilogramech, pro něž je spotřebič určený. Pojďte se jim s námi podívat na kloub a opravdu zjistit, jak funguje sušička na prádlo.


Nejjednodušší způsob, nicméně ne každý sušičku má. Správně usušený šípek je tmavě červený, tvrdý, drolí se a uvnitř nesmí být lepkavý anebo vlhký. Používáme-li sušičku, držíme se návodu pro její použití. Při šušení šípků v troubě nasypeme šípky na drátěnou podložku. Nastavíme teplotu na asi stupňů Celsia a necháme pootevřená dvířka (nebo zapneme větrák trouby).


Příprava sušeného ovoce ze zralých hrušek může být buď s elektrickou sušičkou nebo konvekční troubou. Každá jednotka má jedinečné vlastnosti, ale značně zjednodušuje vaření. Demo video (nejen) pro obchodní řetězce, vhodné na virální marketing. Postup při sušení rajčat v sušičce.


Rajčata lze sušit také s dužinou potom, ale jejich usušení trvá déle.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky