čtvrtek 7. prosince 2017

Pomalý hrnec teplota

Pomalý hrnec teplota

Takový hrnec tedy dokáže jen udržovat nastavenou teplotu a kromě toho, že je napájen elektřinou, se příliš neliší od obyčejného hrnce. Kvalitní pomalý hrnec by tedy měl být opatřen přinejmenším časovačem s automatickým vypnutím, který zajistí, že může hrnec vařit „autonomně“ bez vaší přítomnosti. Pomalý hrnec vaří jídlo těsně pod bodem varu mezi – 1°C. Jak vybrat elektrický pomalý hrnec. Sami přemýšlíte, co si máte vlastně pod pojmem pomalý hrnec představit?


Pokud nikoliv, tak právě vám je určena první kapitola článku, v níž osvětlujeme základní principy fungování, stejně jako výhody tohoto typu ohřevu. Jednu vyšší a druhou nižší. Nižší teplota odpovídá pomalému vaření, vyšší spíše dušení. Při vaření na vysokou teplotu má pomalý hrnec příkon jen 1W, což však odpovídá i malému objemu nádoby l. Vyjímatelný kastrol je vyrobený ze slitiny hliníku a potažen nepřilnavou vrstvou.


Další výhodou je fakt, že příprava v tomto hrnci je velmi jednoduchá a zvládne ji doopravdy každý. Jídlo se vaří opravdu pomalu, takže nedojde k jeho připálení. Jednoduše do něj vložíte suroviny a ty pak v pomalém.


Zakoupila jsem pomalý hrnec 5l u tvproducts,protože si ho zakoupila moje teta které je 80let, a běhání kolem sporáku ji moc unavovalo tento hrnec si nemůže vynachválit,ráda bych věděla jak dlouho se v něm vaří:Těstoviny,rýže,bramb ory, Jak dlouho se v něm vaří třeba hovězí maso,nebo vepřové,popřípadě třeba i krůtí stehna,a kuře,sbírám rady protože nemám. Tím, že se jídlo vaří v pomalém hrnci pozvolna, neodpařuje se z něj tekutina a nemusíte ho proto hlídat, jestli se jídlo nepřipálilo. Přitom je v hrnci dostatečná teplota , aby bylo jídlo bezpečně. Vnější povrch hrnce tvoří kovový plášť s držadly a ovládacím panelem. Na ovládacím panelu se nastavuje rychlost vaření a doba vaření (pouze modely s časovačem).


Po uplynutí této doby se hrnec. Vzhledem k tomu, že se jedná o výhradně manuální model, není možné očekávat možnost si cokoliv přednastavit. Vaření chutného pokrmu mu však jde náramně. Vy už jen přijdete k hotovému. A rozhodně se nemusíte bát nechat spotřebič samotný bez dozoru.


Pomalý hrnec teplota

Vnitřní teplota nedosahuje nijak závratných výšek, ta na povrchu spotřebiče se blíží pokojové teplotě, takže rozhodně nehrozí vznícení okolních materiálů. Lednici také necháváte zapnutou. Proč kupovat zbytečné věci.


Aby se u mě cítil dobře. Pomalé vývary jsem začala dělat nedávno a chutnají velmi nejen mě. Spousta lidí však nemá tušení o co vlastně jde, případně si jej plete například s metodou sous-vide či jej považuje za obdobu papiňáku. Díky digitálnímu časovači je vaření maximálně snadné.


Keramickou nádobu lze mýt v myčce. Nemusí se přidávat žádný tuk a díky pomalému vaření pod bodem varu se tolik neztrácí výživné látky. A má ještě další výhody, kvůli kterým jsem si ho nakonec taky pořídila.


Ať už pomalý hrnec doma máte či ne, před jeho koupí je určitě dobré si o něm něco málo přečíst. Na tomto blogu najdete několik článků věnovaných právě pomalém hrnci jako takovému. Jak vaření v pomalém hrnci funguje?


Jedná se o hrnec , který uvaří vše za vás.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky