pátek 8. prosince 2017

Domácí konopná mast účinky

Konopná mast působí také jako dobrý přírodní zvlhčovač. Může tak výrazně snížit viditelné známky suché pokožky. Zkuste si také doma udělat jednoduchou mast na suchou pokožku. Konopné krémy mohou léčit nepříjemné kožní stavy.


Psoriáza a ekzém jsou nepříjemné, bolestivé a svědící kožní onemocnění.

Její léčivé účinky už byly popsány v nejedné odborné publikaci a pro její. Mírně vychladnutou, ale stále tekutou mast je třeba přecedit přes plátno a nalít do nachystaných nádob. Rozsáhlé léčebné účinky.


Mast lze samozřejmě použít i po uplynutí této doby, ale účinky už nebudou takové a lze je poté připsat spíše působení žluté vazelíny, která je na pokožku léčivá sama o sobě. Proto doporučuji si mast „nešetřit“, léčivé látky z konopí bohužel časem vyprchávají. Ještě tekutou mastičku dáme do vhodných skleniček nebo kelímků, necháme zatuhnout a uchováváme v chladu.


PS: Mast má blahodárné účinky , ikdyž ji vyrobíte jen z rýmovníku, bez ostatních bylinek. Ty jen zvyšují její léčebný účinek.

Mastičku je lepší uchovávat v chladu, vydrží půl roku i déle. Blahodárný vliv konopí byl prokázán četnými lékařskými výzkumy, konopná mast má protizánětlivé, hojivé, analgetické a uvolňující účinky. Pokud si chcete vyzkoušet vlastní konopnou mastičku vyrobit doma, zde je návod. Zelená mast je jedním z nejoblíbenějších konopných produktů. Pokud je připravena správně, působí jako přírodní antibiotikum a dokáže účinně pomáhat se širokým spektrem zdravotních.


Uvolňuje ztuhlé a bolavé svaly, ulevuje od zánětů, ekzému a lupénky. Konopí je známo svými hojivými účinky na mnoho potíží, využívá se hojně při ekzémech, vyrážkách. Domácí bylinné masti se dělají dvěma způsoby.


V obou případech je základem masťový základ (koupí se v lékárně) nebo sádlo (přírodní, nesolené), nebo i máslo. Osobně používám sádlo, poněvadž se velmi dobře vstřebává pokožkou, někomu však může vadit jeho pach. Sádlo se rozpustí v hrnci a do něj se vmíchá bylina, ze které se mast dělá - měsíček. Vyrobte si domácí konopnou mast. Pomáhá na ekzémy, záněty i opary.


S oblibou ji používají mladí i staří pro zahnání nejrůznějších neduhů. U nás je využití léčebného konopí teprve v plenkách, není divu, když cena za jeden gram dosahuje v lékárnách často závratných výšin! Může pomoci s odstraněním mnoha problémů.

Vyhledávají ji především lidé s. Existuje obrovské množství receptů, jak si ji doma vyrobit. Někdo spoléhá jen na účinky konopí, jiný do masti přidává ještě další bylinky. O účincích konopné kosmetiky jsme psali zde. Základem každé masti je tuk. Podle nejvíce uznávaného receptu tety Bushky, kdy se mast nejprve nechává odležet a zkvasit a pak.


Její rozsáhlé léčebné účinky jsou ale dlouhodobě vědecky prokázané.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky