středa 13. prosince 2017

Domácí smetanový jogurt

Tématické fráze: jak vyrobit domácí jogurt domácí jogurt jak vyrobit jogurt domaci jogurt recept domácí smetanový jogurt jak udělat domácí jogurt jak vyrobit hustý domácí jogurt jak se vyrábí jogurt smetanový jogurt recept jak uvařit jogurt postup výroby jogurtu recept na smetanovy jogurt viroba jogurtu domácí smetanový. Domácí jogurt ze smetany recepty, které budete milovat. Jogurt se začne tvořit po několika hodinách, dobrý výsledek budeme mít po 5-hodinách, my jej necháváme přes noc a ráno se už těšíme na výborný domácí jogurt. Někoho může zaskočit kyselá.


Mléko přivedeme do varu, pak necháme vychladit na 50°C, přidáme jogurt. Dobře promícháme, můžeme použít ruční mixer a plníme do připravených misek nebo skleniček.

Dáme stát na topení (teplé) nebo do jogurtovače asi na hodiny. Komentář k receptu Bílý domácí jogurt nahlásit komentář Podle mě by se mléko nemělo vařit, ale zahřát by se mělo na max stupňů (uchování vitamínů) a teplota pro množení jogurtových kultůr nesmí být vyšší než stupňů (ale ideální teplota je těch stupňů). Tenhle jogurt dělám taky, ale mám na to jogurtovač (přístroj, který to ohřívá).


Velký bílý jogurt (4g) smetana ke šlehání (2ml) lžíce sušeného mléka - g cukru lžičky citrónové šťávy. Recept si zatím oblíbilo kuchařů. Postup přípravy receptu.


Všechny suroviny umixujeme d. Tento recept je hlavně pro majitele Sušičky nebo Sous Vide lázní , protože s oběma těmito přístroji je výroba domácího jogurtu možná, dokonce i absolutně jednoduchá. Domácí výroba potravin má bezesporu spousty výhod.

Za prvé – víte přesně, z čeho se výrobek skládá a můžete se tak spolehlivě vyhnout potencionálně nebezpečným konzervantům, náhražkám, barvivům, dochucovadlům či éčkům. Když se použije mléko plnotučné nebo smetanový živý jogurt , je výsledek hutnější a tučnější, podobnou práci odvede i ona Tatra nebo sušené mléko. Nikdy jsem nezkoušela použít jogurt ochucený, to budu muset brzy napravit! Chcete si připravit domácí jogurt , ale nechcete si kupovat jogurtovač? Zkuste tento recept na zdravější variantu.


Smetanový jogurt - recepty na každý den. Těch minut, kdy na začátku výroby necháváte jogurt probublávat, je zásadních. Před výrobou jogurtu musí mléko projít vysokou pasterací, to znamená buď zahřátí na teplotu 90–°C po dobu minut, nebo 80–°C po dobu minut.


Nas tento recept nedám dopustit, je opravdu fantastický a jednoduchý. V případě smetanových jogurtů (min. tuku) = přídavek smetany. Standardizace tuku je zkrátka nutná. A srovnávat obyčejný jogurt se smetanovým není možné, i když to někteří dělají. Jogurt po vychladnutí zaočkujete už do pripravenej zmesi – výsledky sú ohromujúce.


Z jogurtu si môžete pripraviť aj syr, ktorý je natierateľný na chlieb. Vylejte jogurt do sterilnej plienky, nechajte ho v chladničke odkvapkať a keď zhustne, ochuťte ho. Dělám už nějakou dobu domácí jogurt v jogurtovači. Používám plnotučné mléko, jogurt a sušené mléko.


Jogurt je výborný, ale asi třetí den si všímám, že na povrchu jogurtu se objeví světle žluto-oranžové skvrnky.

Jsou dost těžko patrné, ale jsou tam. Já dělám jednodušší, litr čerstvého mléka(kupuji Bio amálku),kelímek živého jogurtu, smíchat a dát na teplé místo. V zimě dám na noc na topení, nebo to šoupnu do peřim s pt lahvemi horké vody a za 4-hodin je hotovo.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky