pátek 9. února 2018

Noční proud čez

Nízký tarif můžete z minulosti znát jako noční proud. Dnes už ale neplatí, že se nízký tarif zapíná jen v noci. U spousty sazeb je k dispozici i během dne.


S výjimkou jihu Moravy, Čech a Prahy bude vaše odběrné místo spravovat právě ČEZ. Kdo může využít noční proud od ČEZ ?

Distributor ČEZ dodává jiskřivou energii odběratelům ve středních, západních, severních a východních Čechách a na severní Moravě. VT, denní proud ) a nízkého tarifu (NT, noční proud ) se liší v závislosti na distributorovi, sazbě, ročním období či dnu v týdnu. Noční proud u ČEZ zajišťuje HDO. K přepínání mezi nízkým a vysokým tarifem dochází pomocí technologie Hromadného Dálkového Ovládání (). Tento přístroj umožňuje distributorovi na dálku vysílat povely nebo signály za účelem zapínaní či vypínání spotřebičů.


ONu můžete využívat nízkého tarifu jen ve vybraných lokalitách, a to zejména v jižních Čechách, na Moravě a Vysočině. V ostatních oblastech zajišťuje dodávky elektřiny ČEZ distribuce a. Kdy běží noční proud pro levnější odběr elektřiny?

Už dávno neplatí, že za proud , který odebereme mezi 22. Dnes střídání mezi lacinějším a dražším odběrem elektrické energie řídí. Je na rozhodnutí distributora, kdy se zapíná a vypíná noční proud a denní prod pro domácnost, nebo pro firmu (distributoři ČEZ , EON, nebo Pražská energetika). Kolik hodin nízkého tarifu mám?


Délka nízkého tarifu je daná vaší distribuční sazbou. Uvedené časy vysílání povelů HDO platí pro základní stav distribuční soustavy za normálních provozních podmínek. V případě nutnosti provedení provozních změn v distribuční soustavě, vyvolaných nepředvídanými okolnostmi, může dojít k lokálním a časově omezeným úpravám časů vysílání s dodržením pravidel pro vysílání. Dřívější pevně stanovená doba pro levnější elektřinu nevyhovovala zatížení sítě, takže je v současnosti nízký tarif rozdělen do několika úseků podle regionů.


V každém kraji je proto čas nízkého tarifu trochu jiný. Na odběru elektřiny je nejdražší centrální distribuční soustava, samotná elektrická energie vychází mnohdy levněji než zemní plyn. Pokud vlastníte bojler, přímoto. Jaké jsou časy spínání HDO?


Přečtěte si, jak funguje nízký tarif, neboli noční proud , a jak zjistit časy, kdy se u vás přepíná tarif z vysokého na nízký a naopak. Web pro nahlašování poruchy rozvodné sítě ČEZ. Dnes je již rozprostřen do celého dne podle druhu sazby, kterou má odběratel elektrické energie. HDO (hromadné dálkové ovládání) zapíná a vypíná určité spotřebiče a zároveň přepíná odběr elektřiny mezi vysokým a nízkým tarifem ( noční proud ).

Naše stránky přizpůsobujeme podle toho, o které služby jste projevili zájem, a také sledujeme využití našich stránek. Jak mam postupovat při zapojení bojleru na noční proud ? Asi je třeba zajít na čez a zažádat o ten noční proud ? Zajímá vás, kdy je ve vaší lokalitě zapnutý noční proud ? Zjistíte to celkem snadno a to tím, že se jednak podíváte na kód na vašem HDO přístroji, který máte v rozvodné krabici (u elektroměru) a následně vyhledáte časy a dny na internetových odkazech, které jsou zde. Odebíraly v pozdních večerních hodinách až do časného rána elektřinu za výhodnější cenu. Přestože tento výraz zakořenil v našich končinách, oficiálně už noční proud jako takový neexistuje.


Naprostá většina z nás nyní pere i žehlí za stejné peníze. Během nočních hodin mohli zákazníci odebírat elektřinu za nižší cenu než ve dne. Pojem „ noční proud “ se v domácnostech stále používá, ačkoli již oficiálně neexistuje. Jde vlastně o pojmenování levnější elektřiny, která po část dne proudí v domácnostech, které ji využívají například pro ohřev vody neb vytápění. Pro odběratele je vcelku jedno.


Ani noční proud nízká sazba není jediná sazba. Kromě klasického nočního proudu (hod v noci) existuje další dvoutarify, kde je doba nízkého tarifu ho hod i hod za den. S tím, že doba vysokého t. Nahradily ho dvoutarifní sazby, v jejichž rámci je domácnostem poskytován nízký tarif.


Přestože tuzemští distributoři elektrické energie nabízejí širokou paletu dvoutarifních sazeb, zákazníci je mohou využívat až po splnění konkrétních podmínek.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky