čtvrtek 8. února 2018

Jak zavařovat okurky

Okurky se před zavařením důkladně očistí a připraví se lák dle zvoleného receptu. Celé okurky , případně řezy, se pečlivě napěchují do čistých sklenic tak, by tam zbylo co nejméně místa. Připravené dílo se zalije lákem a pak dle předpisu steriluje na požadovanou teplotu a čas.


Znáte lepší osvěžení uprostřed letního odpoledne než skvěle vychlazenou, kyselou a křupavou okurku? Ať už si s ní rádi vylepšíte sandwich nebo ji jen tak schroupete na svačinu, nic tolik nekřičí starými dobrými časy, j.

Autor: Thinkstockphotos. Další důležitá věc jsou ingredience. Někdo dává do okurek křen, někdo ne. Tak tu máme zase okurkovou sezónu.


Sklenice se za sklepa přestěhovaly do kuchyně, vaří se pikantní nálev, vyvařují víčka – bude se zavařovat. Vypadá to u vás stejně jako každý rok touhle dobou v tisících českých domácností? Jednoduše, rychle a zábavně.

Do každé zavařovací sklenice dejte to samé - okurky , koření, sůl, cukr, ocet a zalijete studenu vodou. Po klasickém způsobu zavaření s mámivou vůní kopru bude výsledkem povědomá, a jak jinak než výborná chuť znojemských okurek. Okurky můžete vařit kratší čas, ale pak je nechte pomalu vychladnout, pokud je vaříte déle než minut, zchlaďte je ve vodě, která by měla mít minimálně °C, aby sklo nepopraskalo. Zamezíte tak zbytečnému převaření.


Hitem poslední doby je zavařovat v mikrovlnné troubě. Tipy na zavařování okurek, ovoce (třešně, meruňky, broskve, jahody, angrešt apod.), masa a hub v troubě. Jak dlouho zavařovat , na kolik stupňů a který režim.


Jak na to Vodu převaříme se solí. Do sklenice vložíme hořčičné semínko, okurky a kousky dalších přísad. Na závěr přidáme višňový list. Zalijeme vychladlým nálevem.


Okurky je třeba nechat před naložením hodiny máčet a pak osušit! Každý, kdo někdy zavařoval okurky , ví, že základ spočívá v nálevu a koření. Můžete samozřejmě použít kupovanou směs, která se pouze rozmíchá v octu a vodě, do poctivých okurek ale patří černý pepř, nové koření a hořčičné semínko.


Chystáte se zavařovat okurky a chcete, aby byly lahodné a křupavé?

Důležitý je správný výběr okurek i přidaných ingrediencí, a samozřejmě také způsob, jakým je zavaříte. Jak správně zavařovat ( Okurky , ovoce) – Zásady správného zavařování. Zavařování patří mezi nejlepší způsoby, jak prodloužit životnost nejrůznějšího ovoce i zeleniny. Jak ale zavařovat tak, aby si vaše pl. Tématické fráze: jak zavařit okurky zaváření okurek zavařený květák zaváření okurek v troubě jak zavařit okurky v troubě recept na zavaření okurek jak dlouho se zavaruji okurky zaváření květáku jak zavařit salátové okurky zavařit okurky jak zavařit květák zavařování květáku květák zavařený okurky recepty.


Jak zavařovat okurky trošku jinak? Máte nadbytek salátových okurek a už na ně nemáte chuť? Recept je od moje tatínka, který mi dal jednou ochutnat.


To jsou prý cucky, jak tomu doma říkáme. Je to sladko kyselé jako okurky a výborně se to hodí k jakémukoliv jídlu, kde by jste chtěli mít přílohu okurku. Jen těžko si dokážeme představit ryze českou domácnost bez zavařených okurek, které jsou třeba i do vánočního salátu.


Přinášíme vám návo jak zavařovat okurky podle osvědčeného postupu. Pokud se vám podaří okurky měkké, vzpomeňte si na staré dobré české omáčky našich babiček. Okurková omáčka se smetanou a koprem je naprosto báječná.


Upeču si nadívané kuře na sladkokyselých okurkách se sušenými. Okurky bez zavařování jsme dělaly před roky na zkoušku a ještě letos jsme našly sklinky ve špajzu kde je přes léto teplo kolem - stupňů - máme tam všechny zavařeniny, a okurky i po takové době jsou dobré. Teď zkoušíme stejným způsobem dělat papriku.


Zavařování není žádná věda a po trošce cviku budete zvládat všechny recepty raz dva. Poradíme vám se základními pravidly a postupy, které vám ušetří nemálo potíží oproti metodě pokus omyl. Jak předejít zplesnivění zavařenin? K tomu, abychom předešli plesnivění nebo zkažení zavařenin, a tedy zničení naší práce, je třeba dodržovat. V troubě lze zavařovat bez problému jak ovoce, tak i zeleninu.


Plech se sklenicemi pak vložíme do spodní poloviny předehřáté trouby. C, plynová na stupeň 1).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky