čtvrtek 1. února 2018

Jablková povidla z domácí pekárny

Pokud máte doma tolik jablek, že nevíte, co s nimi, zkuste tato jablková povidla z domácí pekárny. Recept na jablečná povidla v troubě. Ingredience: kg oloupaných jablek bez jadřinců, citron dle chuti a kyselosti j. Jablečná povidla s octem.


Z domácí pekárny vyjmeme pečicí formu.

Při přípravě povidel nepřidáváme žádný cukr. Povidla je lepší skladovat v menších sklenicích. Doba přípravy a název programu se mohou lišit podle typu domácí pekárny. Tématické fráze: povidla recept povidla domácí povidla recept na povidla švestková povidla v domácí pekárně recept povidla domácí povidla recept jak se vaří povidla švestková povidla z domácí pekárny recept na domaci povidla vaření povidel povidla v domácí pekárně povidla v troubě povidla z domácí pekárny sveskova.


Tématické fráze: jablková povidla jablková povidla s octem jablkova povidla recept jablečná povidla bez míchání nejlepší jablková povidla jablková povidla bez míchání recept na jablková povidla jablečná povidla v troubě jablkové povidla jablecna povidla s octem povidla jablková jablkový povidla jablečná povidla bez. Z této dávky jsem měla moc skleniček, koukněte na fotky. Určitě zkuste, já dělala dvě dávky a myslím, že mám vystaráno i na příští rok.

Vyberte si ze stovek receptů na švestková povidla z domácí pekárny , které se vám budou snadno a rychle vařit. Připravte si ingredience a můžete se pustit do vaření švestková povidla z domácí pekárny. Domácí pekárna - recepty na každý den. RADA: Aby se koblížky při smažení neotvíraly, tak z rozváleného těsta nevykrajujeme kolečka, ale pouze si je lehce na těsto tvořítkem na koblihy nebo skleničkou naznačíme.


Na naznačená kolečka dáme povidla nebo marmeládu a překryjeme druhým plátem těsta. Teprve teď vykrajujeme kolečka, která necháme pod utěrkou. Nerozvařené části(slupku a tvrdé plody) propasírujeme přes cedník a zbytek z cedníku(rozmělněný) dáme k propasírovaným švestkám. Přidáme ocet a cukr,zamícháme a pomalu vaříme(bez pokličky).


Zpočátku mícháme občas a pak častěji, ke konci vaření mícháme stále. Moje první buchty z pekárny a úžasné, těsto se nelepilo,hned jak se daly odlamovat, jsem snedla až jsem si spálila pusu od povidel, s těstem se krásně pracovalo, už jsem si recept opsala a založila mezi svoje :-) Radka 16. Tak asi budu jediná, které se buchty nepodařily. Postupovala jsem přesně podle receptu, vše. Pak přidáme kg cukru a ještě vaříme minut.


Dnes jsem zkusila udělat povidla z broskví a jsou super, Dost zralé broskve oloupat a nakrájet na menší kousky a nechám rozvařit. Můžete rozmixovat, ale já to nechám jak to je.

Nemusí se extra moc hlídat. Sem tam ke konci pečení promíchat. Upečené dám do sklenic a já pro. Dobrý den, prosím Vás o pomoc a radu. Budu poprvé pracovat s domácí pekárnou.


Ještě bych se chtěl optat: do těsta patří vejce, nebo jedno a druhé na potření vánočky. A máslo vkládáme do pekárny přepuštěné nebo tuhé? Právě dělám jablečná povidla. Mám strom s letňáčky - letními jablíčky a každý den mi jich napadá plný kýbl. Vynikající povidla , která nemá žádnou konkurenci.


Už jsem je vařila vícekrát, zásoby z minulého roku se minuly a nyní přišel znovu čas na výrobu této sladké pochoutky, kterou plním domácí buchty, pirohy, jen tak si je zvyknu i natřít na chlebíček. Mléko s cukrem a pudinky uvaříme dle návodu do hustého pudinku, který odstavíme a ještě do horkého vmícháme máslo, které necháme mícháním volně a bez dalšího vaření rozpustit. Tématické fráze: marmeláda z hrušek marmeláda z jablek a hrušek dýňová marmeláda s jablkem hrušky recepty povidla z jablek a hrušek jablkova povidla marmeláda s hrusek marmeláda z hrušek a jablek jablková přesnídávka recepty z hrušek povidla z hrušek 5kg džem z jablek a hrušek jablková povidla v pekárně hrušky. Loni mi přišel mailem, udělala jsem povidla na zkoušku ze dávek, jsou výborná na chuť, nekazí se a litovala jsem jediného, že jich nebylo více.


Letos je nemám udělat z čeho. Babička mě naučila dělat ty nejlepší záviny. Musím se přiznat, že teď mi záviny popraskaly, ale to jen proto, že jsem příliš vyhřála troubu, ale pokud nahřejete na potřebnou teplotu, kterou uvádím v receptu, tak by vám záviny prasknout neměli.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky