pátek 7. září 2018

Indukční varná deska test

Varná deska potom sama koriguje odtah par, o který se už nemusíte nijak starat. Spodní odtah par V případě zájmu je možné digestoř z kuchyně odstranit úplně, respektive ji nahradit indukční deskou se spodním odtahem, tedy takovým spotřebičem 2v1. Varná zóna se v podstatě přizpůsobí velikosti plochy hrnce a nádob, ale je nutné zvážit rozměry celé indukční desky, aby vám nezabrala příliš mnoho místa a zároveň aby byla dostačující pro vaše vaření. Každá hospodyňka má svoje vlastní nároky s ohledem na prostorové možnosti kuchyně a kuchyňské linky.


Nejdražší, ale také nejkvalitnější a nejvariabilnější model představuje indukční varná deska EX 675FXC1E od firmy Siemens. Celkové řemeslné a provedení je velmi odolné a odpovídá vyšší ceně. Vzhledem pak model zapadne do jakékoliv kuchyně, kterou ozvláštní a majitelům dodá pocit luxusu. Proto se recenze na produkt jako je indukční varná deska a diskuze k tomu, často objevují již na samotných eshopech nebo porovnávačích cen a obchodů.


V hodnoceních se objevují rovněž klady a zápory, které indukční varná deska má, podle čehož se lze snadněji rozhodnout, který model nakonec vzít. Za relativně slušnou cenu se dočkáte indukčních zón, které jsou vybaveny intuitivním ovládáním s drážkou. Ovládání je nesmírně pohodlné a přirozené.


Výhodou této indukční varné desky Mora VDI 6X je rovný povrch bez okraje, kde by se mohly zachycovat nečistoty. Vestavná varná deska se automaticky vypne po 1. Indukční deska se vyplatí především těm, kdo vaří často a záleží jim na rychlosti přípravy. Desky jsou vybaveny dotykovými tlačítky, spotřebovávají tedy prou i když nejsou v provozu,“ vysvětluje Václav Beneš, redaktor časopisu TEST. Indukční cívka, která je v desce umístěná, se aktivuje dotekem dna hrnce (samozřejmě na zapnuté plotýnce). Neohřívá se tak nejprve plotýnka, která by poté teplo předávala, ale rovnou dno nádoby.


Indukční varné desky by měly být rychlé, bezpečné, snadno udržovatelné a měly by také spotřebovávat málo energie. Indukční varná deska nabízí svým uživatelům moderní technologie a poskytne radost z vaření. Kromě toho jsou ovládací prvky indukční plochy podsvícené.


Inteligentně rozpozná nádobu a ohřívá přímo její dno. Ihned po odejmutí nádoby se varná zóna rychle ochladí, čímž se minimalizují bezpečnostní rizika a možnost připálení zbytku jídla. V porovnaní s plynovými sporáky se tedy obsah nádoby zahřeje podstatně rychleji, ušetříte tak nejen množství času, ale i energie. Navíc, po zapnutí varné desky teplo putuje ihned na dno hrnce, samotná varná deska je ohřátá pouze minimální, což je velkým benefitem zejména z bezpečnostního hlediska.


Vybíráme: indukční deska (pokračování) Jaký by měla mít varná deska příkon? Zvláště pak pokud budete chtít současně využívat všechny plotýnky a plánujete vařit pro více lidí, je vyšší příkon nutností. Hlavní výhodou indukční varné desky je fakt, že samotná deska se nezahřívá, ohřívá se rovnou nádoba, z čehož plyne řada dalších pozitiv. V první řadě je tento způsob mimořádně efektivní, protože nedochází ke zbytečnému prvotnímu ohřívání desky.


Zmínit můžeme například časovač, se kterým si pohodlně navolíte začátek i konec vaření. Testy sporáků, varných desek a trub – vítěz hodnocení nejlepší sporák, indukční a plynová deska , vestavná trouba Testy sporáků, varných desek a trub – Hledáte, který kombinovaný sporák, trouba nebo varná deska je vítězem hodnocení zákazníků. Slabým místem některých varných desek je spotřeba energie v režimu stand-by. Zde se můžete informovat o našich produktech.


Automatická detekce aktivuje pouze potřebnou zónu. Případně si k ní můžete pořídit zvlášť menší samostatnou troubu nebo podobné zařízení. Varných desek existuje samozřejmě více typů. Základní rozdělení počítá s plynovou a elektrickou variantou. Plynová varná deska – jsou stále oblíbeným druhem varných ploten.


Jejich výhodou je velmi slušná regulace výkonu (krom nejnižších hodnot výkonu), nízké pořizovací náklady, poměrně krátká doba ohřevu (díky možnosti velkého výkonu) a v neposlední řadě i nepotřeba připojení k el. Teplo tak neuniká a současně jde o bezpečnější způsob vaření v domácnosti s dětmi. Jednoduše, indukční varná deska , která se vyrovnává kvalitou vaření plynovým hořákům a zároveň nabízí enormní množství moderních funkcí. Ukazatel zbytkového tepla , automatické vypnutí, dětská pojistka, která zablokuje ovládací panel jsou znakem, že i bezpečnost je zaručena.


Díky bezdrátové teplotní sondě hlídá teplotu. Naše indukční varné desky sice ještě nedokážou zázraky, ale ve srovnání s konvenčními varnými deskami se přesto dokážou pořádně blýsknout.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky