pondělí 17. září 2018

Výplach nosu bez konvičky

Tři jednoduché věci J…. Do litru vlažné vody (pro milovníky přesných návodů teplota cca 38–°C) nasypte čajovou lžičku mořské soli Mar Menor a nechte rozpustit. Solný roztok nalijte do néti konvičky. Pravidelné používání konvičky Neti může zabránit onemocněním dýchacích cest a jemným způsobem zmírňovat problémy sinusoid a infekcí.


Poskytuje úlevu při ucpání nosu , nachlazení, zánětu čela a dutin, také pomáhá zmírnit alergické příznaky příjemným a přirozeným způsobem.

Ulevuje od ucpaného nosu a pomáhá předcházet tomu, aby se infekce projevující se rýmou rozšířila do středního ucha, vedlejších nosních dutin. Potřebujete slanou vodu: na 5ml vody plná čajová lžička soli. Odstraňuje hlen a prach z nosu , pomáhá při problémech s dechovým systémem i očím. Pomáhá zmírňovat i příznaky alergie. Zde máte jeden z možných a účinných způsobů, jak si ulevit díky skvělému pomocníkovi - konvička na výplach nosu.


Níže je odkaz, kde ji můžete zakoupit. Konvička má objem 2ml. Provedení je jednoduché a nese s sebou minimální riziko nežádoucích vedlejších účinků.

Džalíl Netia, nosní sprcha, laváž nosu , to jsou slovní spojení, která pojmenovávají stejný proces - výplach nosu. První z nich označuje uvedenou proceduru v rámci jógy. Právě jogíni patří k těm, kteří činnost otužování sliznice nosu provádějí po staletí. Tento starý čínský recept doporučuje z hlediska prevence.


Zapomeňte na bezesné noci a ucpaný nos. Objevte jedinečný způsob, jak dýchat volně. Vyzkoušejte speciální nosní sprchy a proplach nosu solným roztokem. Pokud vás výplach nosu zaujal, můžete jej vyzkoušet. Ludmila Vyhnánková, Csc.


V současnosti se věnuje přednáškové činnosti pro pediatry a střední zdravotní personál. Pokud bychom si do té doby vysmrkali nebo odsáli nos, tak bychom velkou část roztoku odstranili z nosu. Na očištění sliznice od hlenů používáme roztoky na výplach nosu a postup je stejný jako při běžné toaletě nosu.


Nos při rýmě nikdy neodsáváme bez použití nosních kapek proti otoku. Postup výplachu nosu konvičkou. Kromě nosních sprejů existuje také konvička pro výplach nosu. K výplachu se používá fyziologický (izotonický) roztok.


V 300ml převařené vody (37ºC ) rozpusťte 7g soli.

Přiložte ústí konvičky k nosní dírce a dýchejte ústy. Bradu přitiskněte co nejvíce k hrudi a lehce se. Dejte si však pozor při přípravě solného roztoku do konvičky. Výplach nosu konvičkou je skvělé, funkční a levné řešení rýmy. Aby to osmoticky správně fungovalo, musí být roztok co nejblíže fýzáku, tzn.


Když je to jinak, tlačí to na nosní sliznici a výplach bývá pocitově. Prostředí uvnitř nosu je přirozeně slané a teplé a proto by čistá studená voda dráždila nosní sliznice. Na výplach nosu použijte tedy mírně slanou vodu, která je ohřátá zhruba na tělesnou teplotu.


Tělní tekutiny obsahují soli, to odpovídá g kuchyňské soli (odměrka) na dl vody v konvičce Rhino Horn.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky