pondělí 17. září 2018

Výroba hašiše přes síto

Ukážeme si jak vyrobit kvalitní hašiš ze zbytků rostlinek pomocí ledu. Celkem vzato je užívání hašiše při léčebném použití totiž daleko zdravější, nežli kouření klasického konopí. Výroba hašiše přes síto za sucha. Nebudeme tedy démonizovat hašiš , ale ukážeme si jak jej vyrobit třeba ze zbytků za použití ledu.


Vodu z hrnce přelijeme přes obyčejný trychtýř do PET láhve, kterou po přelití necháme nejméně tři hodiny v klidu. Konopný výtažek Cibdol lze použít na výrobu většiny léčivých.

Máte-li po sklizni přebývající materiál, je výroba hašiše skvělým způsobem, jak vše využít. Technika, kterou vám zde představím, je velmi populární mezi znalci ze Severní Karolíny. Tento extrakt se nejčastěji vyrábí prosetím suchých květů a listů přes síto , které má jemná oka. Prášek, který propadne dolu je ve skutečnosti pryskyřice (trichomy) z květů.


Aby jste správně určili kvalitu hašiše , je potřeba znát původ a druh jelikož různé druhy mají různé vlastnosti. Gumby hash extraction: Je to vlastně stejný postup jako u mokré metody, akorát nebudeme vodu fitrovat přes pytle, ale jen přes nějaké jemné síto , třeba na nudle a necháme jí jen odstát v ledničce. Na dně se usadí vrstva, kterou sebereme a vysušíme a je to. Je to dost časově náročné a je v tom zpravidla hodně nečistot.


Jak na domácí výrobu hašiše Hašiš představuje jeden z nejúčinnějších a nejšetrnějších konopných produktů, který může člověk vyzkoušet.

Pokroky v technologii získávání trichomů a pryskyřice umožňují dosáhnout vysoké kvality (rozuměj obsahu hlavních kanabinoidů), což ovšem nemusí být pravda u hašiše kupovaného od pouličních dealerů na černém. Na výrobu hašiše s pomocí ledu budete potřebovat pytle na hašiš tzv. K výrobě budete potřebovat také hodně ledu. Rostlinný materiál jako paličky a. Jakmile jste domixovali tak vemte sklenici a zfiltrujte do ní obsah mixéru přes síto. Sklenici nechte být po dobu půl hodiny.


Po uplynutí této doby, uvidíte na dne sklenice usazené trichomy. To je přesně to co chcete. Pokuste se odlít kolem ⅔ vody bez toho abyste odlili i trichomy. Poté opět naplňte sklenici ledovou vodou.


I zde se ale najdou odpůrci kteří tvrdí, že metoda ”charas” neboli výroba hašiše z pryskyřice usazené na pěstitelových rukou existovala již před písemnou dokumentací a byla velmi populární mnoho let předtím. Díky brzkého průzkumu Afrického kontinentu se hašiš v západním světě objevil na přelomu 19. V druhém kroku přípravy oddělíme zakalenou vodu od mokrého zbytku materiálu. Dělám to tak, že si do velkého hrnce dám síto , přes které přeliji celý obsah kyblíku.


Zbytky pořádně prohnětu (často z nich ještě vymačkám spoustu vody) a vyhodím. Dávejte pozor, aby Vám do hrnce nevypadl kousek materiálu – voda by. Proces začneme nasekáním listů, které jsme po sklizni zmrazili.


Tento materiál nasekáme ostrým steakovým nožem nebo zoubkovaným.

Způsobů jak vyrobit hašiš je v dnešní době mnoho. Ať už se rozhodnete pro jakoukoliv metodu tak veškeré pomůcky seženete v různých grow shopech, smoke shopech a specializovaných obchodech. Tady je postup při výrobě hašiše pomocí luhování v alkoholu.


Návod je převzat ze serveru Cannabis Culture. Doufám, že se autor fotek nebude zlobit. Takže: Vezmi sušenou travičku a rozdrť ji na jemný prášek. Na to se hodí třeba kávoý mlýnek.


Odzkoušená metoda v tomto videu, jak si upéct kus hašiše na konci v troubě. Home-made hašiš za hodinu. Tak sem si řek, ze se s vámi podelim o tuhle vychytávku. Oddělte vodu (obsahující trichomy) od rostlinného materiálu přecezením přes síto – přitom je nutné vodou rychle míchat.


Zbytky rostliny stále můžete využít při pečení. Poté co jste vodu přecedili do nádoby k tomu určené, ještě jednou do ní propláchněte zbytky materiálu – nepřijdete tak o trichomy. Hašišové sáčky jsou určeny pro výrobu hašiše z ledu a vody, ale skvěle fungují i pro práci se suchým ledem. Lze je zakoupit online a jsou dodávány v sadě a různých velikostí otvorů, např. V Afghánistánu je pěstování konopí a výroba hašiše velmi tradiční.


Nejdostupnější a asi i nejčistší způsob je oddělit pryskyřici přes jemné síto (průměr oka cca - mm). Takto vzniklý prášek se nazývá kief (nebo kif) a dále se za pomoci tepla stlačuje do výsledných bloků hašiše. Tímto způsobem se získává hašiš např.


Maroku a řadě dalších států.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky