úterý 11. prosince 2018

Domácí vanilkový termix

Pokud umíte uvařit žloutkový krém (zde na blogu zatím není), tak přesně ten by byl parádním základem pro vanilkový termix. A pokud ne, nevadí, můžete ho nahradit vanilkovým pudinkem. Tím se sice do termixu dostane škrob, který v něm nemá co dělat, ale myslím, že v tomhle případě účel světí.


Jak si připravit domácí vanilkový termix. V hrnci ohřejeme mléko (4ml) a přidáme rýžový sirup. Mícháme dokud pudink pěkně nezhoustne.

Z mlieka, vanilkového cukru a pudingového prášku uvaríme riedky puding. Ak máte doma vanilkový struk, neváhajte pridať semienka z jedného struku, vanilková príchuť bude ešte výraznejšia. Do ešte horúceho pudingu zašľahajte metličkou tvaroh. Hladký krém rozdeľte na porcie a dajte chladiť. V žádném případě do termixu NEPATŘÍ modifikovaný kukuřičný škrob, želatina ani jiné náhražky!


Termix je tepelně upravený neboli termizovaný tvaroh. Recept na běžný domácí termix velí uvařit krém, nejčastěji pudink, a za tepla do něho vmíchat měkký tvaroh. Na 3g pudinkového krému připadne jedna vanička (2g) tvarohu.

Termix obměníte, když v horkém mléce rozmícháte pár lžic kakaa nebo v hotové horké směsi (před zašleháním tvarohu) rozpustíte nasekanou čokoládu. Vanilkový termix zdobte ovocem a čokoládový nastrouha- nou čokoládou. Místo cukru můžete použít i třeba javorový sirup, v takovém případě jím oslaďte až tvaroh. Lásku k jídlu si hýčkám už od dob, kdy jsem byla malé děvče. Tenkrát mi vařila maminka a školní jídelna.


Když jsem vyrostla a osamostatnila se, musela jsem si začít vařit a péct sama. Záhy jsem zjistila, že mě to baví a docela i jde, protože mé výtvory. Pamatujete na krémový tvarohový dezert zvaný termix ? A věčné dilema s ním spojené, tedy jestli vanilkový , nebo kakaový?


Pojďte si s námi připravit oba dva, za pět minut máte hotovo! Cathleen tenhle termix zkusím udělat pro ty mé dva lumpíky. Termix mi jedí ve velkém,ale bohužel jen tmavý.


Jen mám dotaz:tvaroh z vaničky nebo ze stříbra nebo je to jedno? Necháme pořádně rozmixovat, přidáváme mléko podle potřeby a kakao podle chuti. Výsledkem je domácí , levný, ale výborný termix , který neobsahuje éčka.


Možná je snazší si balení termixu koupit v obchodě, ale domácí je domácí ! Poměr ingrediencí si můžete namíchat tak, aby tato verze termixu byla zdravější, chutnější a voňavější.

S velkou pravděpodobností máte suroviny k jeho přípravě v lednici. Pro děti to bude navíc skvělá příležitost, jak si natrénovat jemnou motoriku při šlehání nebo základní. Svieže pohladenie v podobe tvarohového dezertu, ktorého základ tvorí poctivý domáci puding. Url adresa receptu sa odošle na mail, k. Domáci vanilkový termix.


Tak jsem omylem koupila místo vanilkového banánový pudink,a jak tedy banánový zrovna nemiluju,tak musím uznat ,že je termix moc dobrý. A o finanční stránce ani nemluvím. Tématické fráze: termix podle hrušky domaci termix lada hruska domácí termix ládi hrušky lada hruska termix termix podle ladi hrusky domaci termix od ladi hrusky láďa hruška domácí termix termix od ladi hrušky recepty ládi hrušky termix tvarohový termix hruška termix jak se dela termix jak se vaří kroupy termix ládi hrušky. Takový je doma připravený tvarohový dezert, který milují děti i dospělí.


Proč za něj tedy zbytečně utrácet peníze v obchodě, když si termix za pár minut vyrobíte sami. A záleží jen na vaší chuti, zda bude vanilkový , čokoládový, jahodový nebo třeba karamelový. Uvarený puding nechajte mierne vychladnúť a ešte do teplého pridajte tvaroh a prípadne podľa chuti kakao, vanilku, rozpustenú čokoládu a iné. Všetko dobre vyšľahajte mixérom dohladka.


Hotový termix prikryte fóliou, aby sa vám na jeho povrchu nevytvorila kožka. Nechajte ho vychladnúť a vložte ho do chladničky.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky