pátek 21. prosince 2018

Odsávání mléka místo kojení

Odsávání mléka místo kojení. Ačkoli je krmení dítěte sáním mateřského mléka tou nejpřirozenější zásadou, někdy prostě své děťátko maminka kojit nemůže. Příčin proč tomu tak je, může být celá škála. Někdy jde o nedonošené dítě, které musí být v inkubátoru, děťátko bez přirozeného sacího.


Někdy se dokonce laktaci podaří nastartovat jen díky trpělivému a pravidelnému odsávání.

Jindy odsávačku využijeme při krátkodobé nepřítomnosti, ale existuje i mnoho dalších důvodů. My vám poradíme, kdy a jak odsávat a jak vám může být odsávačka prospěšná. Elektrickou odsávačku seženete k odsávání jednoho i obou prsou.


Využijete ji zejména tehdy, kdy potřebuje odsávat často a velké množství mléka. Vždy je dobré začínat s menším podtlakem. Není jedno, zda kojíte či odsáváte.


Při kojení dochází k inzenzivní komunikaci mezi maminkou a miminkem, podle složení slin miminka je tvořeno složení mateřského mléka.

Hadickou jsem prestala krmit ve ctyrech tydnech, kdy mi detska doktorka rekla, ze uz mam dat lahev, ze uz se neprisaje. Chtela bych se zeptat, jestli je jeste mozne nejak mnozstvi mleka navysit? Rada bych vydrzela odsavat co nejdele to bude mozne, ale to klesajici mnozstvi je pro me. Tvorbu mléka totiž ovlivňuje sání dítěte, nic jiného, jakmile prsa nebude sát, tvorba mléka se bude snižovat až nakonec nebude vůbec.


Vím, že je to náročné, ale pokus se vydržet, klidně koj a pak dokrmuj. Kojení za to ale stojí. Já musela dokrmovat od týdnů do měsíců, od měsíců zas kojím plně, ale je to.


Vhodný čas pro odsávání je po kojení dítěte nebo vnejdelších přestávkách mezi kojeními. Manipulace smateřským mlékem, skladování mléka. Snažila jsem se mu necpat moc UM, aby chtěl sát, ale s mým chabým množstvím mléka a slabým spouštěcím reflexem bylo akorát uplakané dítě a uplakaná máma.


Tak jsem se dostala do kolotoče, kojení , odsávání , dávání odsávaného mléka a ještě dokrm z UM. Nejprve jsem odsála velmi málo, druhý den už je to lepší, ale mám pocit prázdných prsů, což pak i vidím na malé, že má ještě hlad. Za jak dlouho se mléko v prsu utvoří?


A mate nějaké tipy pro zvýšení laktace? Dotaz: Dobrý den, prosím poraďte třeba i ostatní maminy - jak dlouho mám odstříkávat - odsávám po kojení abych zvýšila laktaci.

Z obou prsou celkem 1 nebo z každého 15? Jak odsávat mateřské mléko. Později je délka odstříkání daná vydatností proudu mléka – pokud teče dobře, může pokračovat, ne však déle než 15–minut na každém prsu.


Po skončení odstříkání si maminka vytlačí kapku mléka a rozetře ji po bradavce a dvorci. Takto je potřeba ošetřit bradavku a dvorec i po sprchování. A některé matky pak kojení vzdávají, aby se vyhnuly těmto výdajům. Spočítají si, kolik měsíců mohou dítě krmit formulí z láhve za cenu kompletního systému na odsávání mléka a rozhodnou se vzít na sebe raději riziko umělé výživy. To je samozřejmě přesný opak toho, co Kodex zamýšlel a dalším důvodem, proč.


Sběrače mateřského mléka - najdou využití u maminek, které trpívají samovolnými odtoky mateřského mléka vprůběhu dne nebo silným spouštěcím reflexem během kojení. Přebytečné mléko odkapává do těchto mušlí a při dodržování hygienických opatření je pak možné mléko skladovat a později využít. Bylinky a homeopatika nejsou všemocná. Benediktu lékařského bude mléka stříkat jako vodotrysk. I z toho důvodu se nedoporučuje kupovat odsávačku před porodem.


Jak vybrat odsávačku mateřského mléka. Manuální odsávačky jsou ideální pro maminky s bezproblémovou. Od začátku jsem tedy byla přesvědčena, že budu mít málo mléka. Přitom k plnému kojení chybělo celých měsíců jen pár mililitrů.


Možná kdybych statistice tolik nevěřila, kojila bych snáze a vše by proběhlo bez stresů a dokrmů. Mám pocit, že nedostatek mléka byl spíše v mé hlavě než v prsou. Nemocniční elektrická 2-fázová odsávačka na dvě prsa vyvinutá, aby podpořila maminky po celé období kojení a to: zahájení, budování a udržení dostatečného množství mléka. Vysoce účinná a výkonná odsávačka vhodná pro časté, dlouhodobé, případně dočasné odsávání.


S touto profesionální odsávačku se.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky