úterý 11. prosince 2018

Bílé barikové víno

Vína, jejichž školení probíhá v sudech barrique. V těchto sudech víno leží určitou dobu a ze dřeva sudu získává typické aroma a charakteristickou vanilkovou příchuť. Co je to barikové , nebo jiným slovem barikované víno ? Principem výroby je uložení vína, nejčastěji červeného, minimálně po dobu tří měsíců ve speciálních dubových sudech obvykle o objemu 2litrů, může být i poněkud menší či naopak větší, ale nikdy přes 2litrů. Ty, kteří „barikují“ v drahých sudech a ti, co využívají alternativní levné řešení. Ale jako u všeho, co se zjednodušuje a výrobní proces se zlevňuje, i zde platí, že vysoce kvalitní červené či bílé barikové víno , které si zachovává svoji odrůdovou typičnost, se na pilinách neudělá.


Patří mezi bariková vína. Chuť je harmonická, s nádechem ušlechtilého. S vývojem v lahvi se přidávají tóny marmelády, pražené kávy, čokolády a tabákového listu.


Ležení v sudech „barrique“ pomáhá ke správnému vývoji vína. Barikové víno (barik, barrique, barikované víno ) vzniká uložením vína, nejčastěji červeného, do speciálních dubových sudů, kde zraje další měsíce a získává tak charateristickou chuť a barikové aroma. To ale poznají asi jen.


Barikové sudy se vyrábějí z vyzrálého dubového dřeva (americký nebo evropský dub). Jakostní víno odrůdové - víno IrsaI oliver, Svatovarinecké, Frankovka modrá. Text na personalizované etikety na dárkové vína se zlatem zadáte při dokončení objednávky do kolonky text na etiketu.


Podstatou je vanilin, který se z dubového dřeva extrahuje oxidací a spolu s různými laktony dřeva a nezkvasitelnými sacharidy dává vínu charakteristickou vanilkovou příchuť. Bílá vína kvasí bez kontaktu se svou slupkou. Dá se vyrobit z jakékoliv odrůdy, protože barviva jsou vždy ve slupce. Nejčastěji se pije bílé suché víno , které se zároveň nejlépe hodí k jídlu. V České republice jsou také oblíbená sladší vína.


Prodej vína ihned v centru hlavního města, jsme v domě U Topičů, na Národní číslo dobrá cena a výborná kvalita čeká i na vás. Obchod v Uhříněvsi má otevřeno. Přátelství Praha 10. La-Vin Černý Most ZAVŘENO.


Víno , Česká republika, Morava. Slámové víno se obvykle školí – roky v dřevěných sudech. Následně se stáčí do skleněných lahví o objemu – 3litru.


Slámová vína obsahují vysoký podíl zbytkového cukru, bývají velmi extraktivní s nižším obsahem alkoholu. Moravské bílé a červené víno , sekty, whisky. Nabízíme vám kvalitní moravská vína , šumivá vína , pravé šampaňské , ovocné destiláty , whisky a značkový alkoholu všeho druhu. Vinári občas poctivé zrenie v sudoch nahrádzajú aromatizovaním – používaním dubových štiepok, ktoré vznikli pri výrobe sudov.


Barrique vo vinárstve Tajna – v našej pivnici zrejú barikové vína rôznych odrôd a štýlov. K hovězímu steaku a hovězímu tataráku se krásně hodí Frankovka, André, Alibernet nebo Svatovavřinecké víno. Ke krůtímu masu volíme bílé , perfektní je víno barikové.


Sudy se vyrábějí z amerického nebo francouzského dubu a pro uložení vína se mohou použít pouze třikrát. Délka ležení vína v barikovém sudu záleží na zkušenostech sklepmistra a požadavcích na konečné aroma a. Dárkové víno s objemem l - Irsai Oliver. Pouze v některých výjimkách je vhodné bílé víno skladovat a konzumovat po několika letech.


Nadále ale zůstává pravdou, že víno se dělá ve vinohradě, a proto na poctivou práci klademe stejný důraz jako na kvalitní služby naším hostům a zákazníkům. S takto vysušených hroznů, které vypadají jako hrozinky se lisuje víno. Slá­mové víno je velmi sladké a plné s mimořádným buketem květin, medu a kandovaného ovoce.


Slámovku, díky vysokému obsahu zbytkového cukru, můžete poměrně dlouhou dobu archivovat. Již osm generací si v rodině předáváme zkušenosti a rady v oblasti pěstování révy a výroby vína. Nyní v čele společnosti stojí Stanislav a Libuše Hruškovi, kteří se starají o obchod a marketing.


Enologem vinařství je Petr Hruška, který se spolu s manželkou Martinou a tatínkem Stanislavem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky