úterý 25. prosince 2018

Plstění

Návod na to, jak si sami můžete snadno vyrobit plstěnou kuličku. Z ní pak můžete vyrábět různé šperky - od náramků přes náušnice až po náhrdélníky. Plstění je skvělá metoda, která je známá již po mnoho let a díky které vznikají zajímavé dekorace, doplňky a dokonce i oděvy. Využívá se zde skvělých vlastností vlny, která za určitých podmínek (vlhkost, tření, vysoká teplota) takzvaně „plstnatí“.


Dnešním návodem potěšíme milovníky plstění a něžných víl.

Z ovčího rouna si vyrobíme okouzlující plstěnou vílu, která se stane dokonalým dárkem pro vaše blízké a výjimečnou dekorací vašeho obydlí. Ukážeme si také různé druhy vílích vlasů. K jejich výrobě se totiž skvěle hodí přírodní vlnitý mohér.


Pstění je další z výtvarných technik. Populární technika výroby originálních přírodních dekorací, doplňků i šperků je plstění. Při plstění se používá 1 ovčí rouno, které se dá propichováním speciálními jehlami vytvarovat do různých tvarů. Tipy k plstění za sucha.


K plstění za sucha potřebujeme tři důležité věci - silný molitan, ovčí vlnu a plstící jehlu.

Silný by měl být proto, abyste velmi jemnou jehlu nezlomili, kdyby pronikla přes molitan až na. Kdo plstění zcela propadne, tvoří z ovčího rouna postavičky nebo barevné prameny vlny zaplsťuje do textilu či tvoří brože. Další technikou, jak zpracovávat rouno, je mokré plstění , při níž se využívá schopnosti ovčí vlny ve vlhku se natáhnout a za sucha zase smrštit. Prozkoumejte nástěnku plstění uživatele jisli, kterou na Pinterestu sleduje 4lidí. Podívejte se na další nápady na téma Plstěné výrobky, Feltování a Kreativní.


V tomto případě byste první trojvrstvu pokládali např. Vlna se nám při procesu plstění do sebe proplstí, počítejme tedy s tím, že odstíny se změní a vlákna jednoho odstínu budou „prolézat“ do odstínu druhého. Ne všechny závěrečné proplstěné odstíny jsou hezké. Projděte si naši nabídku vln na plstění. Plstění je technika, při které využíváme zajímavé vlastnosti vlny, která se při namočení a tření zplstí.


Vlhko, teplo a tření způsobí, že se otevřou jemné šupinky vlněných vláken, které se mezi sebou propletou a propojí. Do rouna z textilních vláken se vpichují jehly zvláštního tvaru. Jehly jsou konstruovány tak, aby při každém vniknutí do rouna zachytily vlákna a protáhly je kolmo nebo šikmo ke směru průchodu materiálu, aby se vlákna vzájemně zauzlila. Felt in Mayman Kerman Province, Iran Felt is a textile material that is produced by matting, condensing and pressing fibers together. Felt can be made of natural fibers such as wool or animal fur, or from synthetic fibers such as petroleum -based acrylic or acrylonitrile or wood pulp -based rayon.


Blended fibers are also common. Filcování,vlna přírodní,barvená,česaná,mykaná,ruční česací kartáče,bubnové česačky,vřetánka,kolovrátky.

Zařazeno v Atelier Jeruzalémská Kurzy plstění , Výtvarné potřeby a vlna je zima a aby hlava nezábla. JSou dvě metody jak toho dosáhnout. Plstění je metoda, při které se zpracovává zvířecí srst - nejčastěji ovčí vlna plemene Merino, kdy se vpichováním pomocí jehly na filcování do sebe vlákna vlny zaplétají - plstí.


Vlnu Merino nabízíme v mixu barev, jednotlivé odstíny, nebo různé předem připravené barevné kombinace. Plstění je zpracovávání zvířecí srsti, jejíž vlákna se do sebe mechanickým namáháním zaplétají, a tím se plstí - tedy z nadýchaného chomáčku vznikne tvrdý pevný materiál. K tomuto zpracování dochází dvěma možnými způsoby: plstěním na mokra, nebo za sucha.


Plsť lze použít ke stříhání, lepení, šítí a vyšívání či k výrobě různých přáníček, figurek, zvířátek nebo broží. Lze kombinovat s dalšími výtvarnými materiály - plyšové. Plstění je velmi oblíbená metoda zpracování vlny či jiné srsti zvířat do praktických výrobků. Třením se vlákna vlny zamotají a materiál se tak stane pevnější.


Vyrobit plstěné předměty lze buď mokrou, nebo suchou metodou. Mějte, prosím, na paměti, že zobrazení barev se může monitor od monitoru lišit stejně tak se mohou mírně lišit odstíny jednotlivých výrobních šarží.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky