úterý 26. dubna 2016

Domácí čistič na vodní kámen

Následně založím další dávku čističe. Jedna várka mi vydrží zhruba na čtvrt roku. Jeden čistič používám a druhý si kontinuálně připravuji pod dřezem. Vlastnosti octa, citrónu, alkoholu a trea tree působí jako čistící kombo.


Tohle kombo desinfikuje, odstraňuje mastnotu i vodní kámen , je.

Ocet je kyselina, proto reaguje s vodním kamenem a rozpouští ho. Ale pakliže jej smísíte s jedlou sodou, tak se ten účinek vyruš, protože vzniklý octan sodný vodní kámen nerozpouští. Já používám silný roztok kyseliny citronové v rozprašovači.


Jak na toaletu, tak na umyvadla, dřez a chromové baterie a kohoutky. Odstranit vodní kámen usazený v toaletě vám pomůže doma vyrobený gelový čistič. Domácí čistič s vodním kamenem zatočí raz dva #128247; Další fotografie v galerii.


Univerzální čistič si lze vyrobit také doma, rychle a levně.

Náklady na jeho výrobu jsou počítány na koruny. Navíc ze surovin, které máte běžně doma. Výroba zabere několik málo minut. Je ideální na běžný každodenní úklid.


Personalizaci a cílenou reklamu si můžete kdykoliv vypnout nebo upravit veškerá. Vodní kámen v barevné vaně, na dlaždicích a jiných površích Pokud se vodní kámen objeví na vaně, zkuste jej otřít hadříkem namočeným v džusu. Obvykle to však není tak jednoduché, abyste se jej zbavili, je nutné jej nechat namáčet v kyselém roztoku hodinu i více. Zakladatelce - Pulirapid je hodně účinný a prodávají už různé - právě na vodní kámen , na nerez apod. Ale doporučila bych ti se zamyslet na změkčení vody na přívodu vody do bytu nebo domu - pak nemusíš tohle řešit, ale vodní kámen ani ve varné konvici, žehličce, pračce, záchodě.


I kdyby vám vodní kámen nevadil na pohle je dobré ho odstranit alespoň ze spotřebičů – i jeho tenká vrstva se chová jako tepelná izolace, která zvyšuje nároky na elektrickou energii. Podle odhadů odborníků vynaloží domácnost s velmi tvrdou vodou měsíčně kolem tří stovek navíc jen proto, že musí „přeprat. Vodní kámen usazený v toaletní míse, pračce, rychlovarné konvici nebo na vodovodních bateriích je nevzhledný a přístrojům škodí.


I když máte ale doma tvrdou vodu, nemusíte se s ním smířit. Naučte se, jak se vodního kamene zbavit rychle a levně. Přípravky na rez a vodní kámen.


Usazeniny, vodní kámen , zanesená mísa.

Jasně pomoci mohou komerční chemické WC čističe plné chlóru a dalších chemických toxických sloučenin. Přitom toaletu lze čistit i pomocí běžně dostupných prostředků jakými jsou sůl, soda a ocet. Namíchejte si domácí ekologický WC čistič.


Vodní kámen vzniká díky postupnému uvolňování minerálů, zejména vápníku a hořčíku, z vody. A mnohdy vlastně ani nevypadá jako kámen. Je to spíše bělavý nebo zašedlý povlak, který se usazuje na všech místech, která přichází do styku s vodou. Jak vyčistit vodní kámen a usazeniny ze záchoda, tedy WC mísy?


Nasypte sůl (asi půl sáčku) a nechte působit. Stačí půl hodinky nebo déle. Pak vydrhněte WC štětkou. Nečistoty a vodní kámen na dně vodního rezervoáru se rozpustí.


V případě potřeby možné stejnou věc několikrát zopakovat. Obecně všechny vody obsahují určité množství solí, které vytvářejí nečistoty a vodní kámen. Denkmit čistič na vodní kámen důkladně odstraňuje usazeniny od vodního kamene a mýdla z vany, sprchy , umyvadla, dlaždic i vodovodní baterie.


Ošklivé fleky na bateriích, sprchách či vanách jsou noční můrou. My mame tvrdou vodu a kachlicky na zdi jsem drhla houbickou na nadobi a octem Doporucuju ale rukavice stikalo to, ale zas jen tam kde kamen byl, takze v pohode.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky