úterý 23. srpna 2016

Jak používat odsávačku mléka

Jak používat odsávačku mléka

Odsávání mléka je nezbytnou součástí kojení. Někdy se dokonce laktaci podaří nastartovat jen díky trpělivému a pravidelnému odsávání. Jindy odsávačku využijeme při krátkodobé nepřítomnosti, ale existuje i mnoho dalších důvodů.


Jak používat odsávačku mléka

My vám poradíme, kdy a jak odsávat a jak vám může být odsávačka prospěšná. Naučte se, jak správně používat manuální a elektronickou odsávačku. Odsávačka je velmi užitečným pomocníkem v období kojení! VÍCE Pokud se chcete dozvědět více. Je zbytečné ji pořizovat před porodem, protože to ještě nevíte, jak u vás bude kojení probíhat.


A právě okolnosti kojení hrají důležitou roli při výběru nejlepší odsávačky mateřského mléka. Rozhodně není od věci, pokud si maminky udělají o. Někomu by se mohla odsávačka zdát jako zbytečnost, vždyť v minulosti žádné odsávačky nebyly a maminky to také zvládaly. Dnes je však jiná doba a mnoho moderních maminek má aktivní život.


V takových situacích se hodí mít vždy pro dítě připravené mateřské mléko, které tak může mít. Podívejte se na vítěze testu v různých cenových kategoriích a vyberte tu, která bude pro vaše prsa dostatečně šetrná i efektivní. Nebojte se pro sebe pořídit skutečnou kvalitu. Odsávačku mateřského mléka nedoporučuji maminkám používat 02.


Spíš opravdu jen ve výjimečných případech – a to pokud se děťátko na prs nepřisává a maminka si musí mléko odstříkat, aby své miminko nakrmila. Postupně, jak žloutenka ustupovala, Honzík pil víc a víc a asi za dva týdny uz stříkačka a odstříkané mléko nebyla potřeba. Od té doby už odsávačku moc nepoužívám, protože jak jsem psala výš, od doby, co se mi ustálila laktace, už prakticky nic neodsaju, a to i přes veškerou snahu.


Jak používat odsávačku mléka

Jakou vybrat odsávačku. Z odsávaček můžete volit manuální nebo elektrickou. Můžete si zapůjčit profesionální odsávačku přímo v porodnici, případně se v porodnici zeptat na možnosti vypůjčení (týden průměrně stojí 1– 2Kč).


Pomůže s nastartováním laktace, uleví „nalitým“ prsům a umožní odsát mléko do zásoby. I z toho důvodu se nedoporučuje kupovat odsávačku před porodem. Pozor na případy, kdy může vzniknout otok dvorce a bradavky. Nedoporučuje se odsávačku používat v případech, kdy je poraněná bradavka (trhliny), bradavka se může ještě více poškodit a zvyšuje se riziko infekce. Podobně jako u elektrických odsávaček, ani u té na baterie není potřeba používat obě ruce.


Uchovávání odstříkaného mléka. Většinou bývá produkce mléka v rovnováze s poptávkou dítěte. V šestinedělí bývá tvorba mléka největší, čehož řada maminek využívá k tvorbě zásob.


Složení mléka se, jak dítě roste, mění a přizpůsobuje jeho aktuálním potřebám. Není však nutné dělat velké zásoby. Mezi následujícími řádky se dozvíte spoustu informací, rad a návodů, jak vybrat odsávačku mateřského mléka , na co se zaměřit, co je důležité a spoustu dalšího. Jakmile budete mít článek přečtený, s orientací a správným výběrem byste již neměli mít žádný problém. Pomocí odsávačky mu umí vytvořit zásobu mléka a člověk, který na děťátko dohlíží v její nepřítomnosti, ho může klidně nakrmit mateřským mlékem.


Jak používat odsávačku mléka

No av neposlední řadě využijí odsávačku na mléko i ty ženy, kterým se vytvořilo příliš mnoho mléka a mají těžké a bolestivé prsy. Tento typ odsávačky nestačí k udržení a stimulaci tvorby mléka matky, která odsává pro nedonošené dítě. Před porodem jsem odsavačku nepořizovala, protože nikdy nevíš, jestli se ti vůbec podaří začít kojit, jak na tom bude mimi atd. Po porodu a ze začátku kojení jsem pořídila obyč. Jak často se má odsávat?


Elektrické odsávačky pořídíte za vyšší cenu, ale díky jemnému a efektivnímu způsobu odsávání, který za vás udělá motorek, můžete pohodlně odsávat mléko i několikrát denně bez námahy. Manuální odsávačka není pro maminky velkou investicí a ocení ji při nárazovém a občasném odsávání mateřského mléka.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky