středa 17. srpna 2016

Ploché střechy – skladby a detaily

Ploché střechy Skladby s podkladní konstrukcí beton, dřevo a trapézový plech. Skladby s izolací nad krokvemi - SYSTÉM TOPDEK, skladby s izolací mezi a pod krokvemi a skladby s masivní nosnou konstrukcí. Vegetační střechy Skladby plochých střech s extenzivní zelení.


Vážení zákazníci, vítáme vás na stránkách firmy Střechy Vaníček spol. CAD detaily šikmé střechy.

Provětrávaná fasáda Diagonal 2H. Technické parametry skladeb, požární, akustické, tepelnětechnické a další, jsou stanoveny výpočetně, ale i experimentálně na základě přesné specifikace použitých materiálů v jednotlivých vrstvách a rovněž i na způsobu technologického řešení skladby. Zelené střechy nejsou výdobytkem poslední doby, nebo výmyslem moderních architektů.


Jejich historie se datuje hluboko v minulosti, neberte mě jako historika, ale jeden ze sedmi divů světa, visuté zahrady princezny Semiramis, byly podle mého rovněž střešními zahradami. Nejstarší ploché střechy jsou známy již v egyptské architektuře z poloviny 3. Nasledujúci text má pomôcť zorientovať sa vo fóliách a skladbách.

Kristem, kde jsou jimi zastřešeny skupiny mastab (hrobových staveb pro egyptské dvořany a úředníky). Návrh rekonstrukce skladby ploché střechy ze sortimentu. Prohlédněte si námi navržené a nejčastěji prováděné skladby.


Při navrhování plochých střech je nutno správně vyřešit detaily , které se týkají napojení hydroizolace v místech: 1. Hydroizolace ploché střechy s demontáží stávající izolace. Obecné principy jsou zde aplikovány na konstrukční, materiálové a technologické řešení jednotlivých vrstev, skladeb a detailů plochých střech s využitím. Demontáž stávající hydroizolace z mPVC, tepelné izolace z polystyrenu tl.


Tak začala rekonstrukce hydroizolace ploché střechy BD v Jablonecké ulici. Tepelný most se projevuje nízkou povrchovou teplotou konstrukce na straně interiéru a vysokou povrchovou teplotou na straně exteriéru. Pokud má být do skladby zateplení zahrnut ocelový prvek (např. ocelová krokev), bere se v úvahu jeho vysoká tepelná vodivost a tím i větší riziko vzniku tepelného mostu.


Prohlédnout fotogalerii fotografie Z architektonického hlediska do určité míry symbolizuje moderní stavění oproti šikmé střeše, která v historii neměla alternativu z důvodu neexistence plošně vodotěsných materiálů, které by se daly pro hydroizolaci. Konstrukce ploché střechy může být jednoplášťová, víceplášťová, inverzní plochá střecha či kompaktní. Vnější vrstvy střechy obvykle zahrnují krytinu a její nosnou vrstvu.


Kompletní návod k položení skladby ploché střechy za použití asflatového nátěru a pásů, polyuretanového lepidla a tepelné izolace. Každý typ detailu ploché střechy má svá úskalí, z nichž vyplývají zásady jeho provedení.

V tomto článku se budeme věnovat plochým zeleným střechám. V článcích této kategorie Vám poradíme, jak správně zateplovat střechu. K izolaci ploché střechy lze.


Jedině správně navržené a provedené detaily zaručí dlouhou životnost celého. Je vhodný pro široké spektrum konstrukčních variant střech, tj. Během realizace opravy střechy probíhaly mezi technikem Atelieru DEK a realizační fi rmou zajišťující rekonstrukci střechy technické konzultace při provádění jednotlivých detailů a technických postupů při zpracování materiálů nové skladby.


Přečtěte si o PVC fóliích a systému kotvení, který používáme na ploché střechy rodinných domů, výrobních hal a dalších objektů. Konstrukčně stavební technické detaily Zajímají vás veškeré detaily o způsobu montáže hydroizolačních fólií Protan? Problém je z části způsoben také tím, že jako součást dodávky jsou střešní vpusti zařazeny pod zdravotechniku, jejíž pracovníci skladby střechy a hydroizolační problematiku neznají. V projektu tedy stačí uvést, že vpust nebo nástavec má mít integrovanou manžetu konkrétní hydroizolace.


Dešťová voda pro zahradu a dům. Extenzivní zelená střecha je střecha pohledová a intenzivní zelená střecha je řešena jako místo pro relaxaci a pohyb osob a někdy bývá označována jako střešní zahrada. Z toho pak vyplyne napojení a ukončení hydroizolační vrstvy. Detaily u ploché střechy , Atika.


Tato místa, která se odborně nazývají detaily střechy , se většinou komplikovaně těsní a jsou více. Pokud má pás uvedené vlastnosti, pak skladbu ploché střechy dnes řadíme mezi méně problémové než skladbu střechy šikmé. Vždy je třeba, kromě správné volby hydroizolační skladby , řešit kvalifikovaně detaily (atika, vytažení na stěnu, vtok nebo okap, závětrná lišta, dilatační mezera, světlík apod.). Jednoplášťová mechanicky kotvená skladba ploché střechy bez provozu, s hlavní hydroizolační vrstvou z fólie z měkčeného PVC, spádová vrstva vytvořena tepelnou izolací. Kalkulátor plochých střech Vám pomůže s výpočtem potřebného množství materiálu zvolené skladby.


ZATEPLENÍ ŠIKMÉ STŘECHY DVOUPLÁŠŤOVÉ S IZOLACÍ MEZI A POD KROKVEMI,. Může se jednat o ploché nebo šikmé střechy bez provozu nebo střechy provozní (terasy, vegetační střechy , atd.). Velkou pozornost věnujeme praktickým příkladům řešení detailů střešních plášťů, protože udělat střechu v ploše není až takový problém, náročnější úkol je vyřešit správně veškerá napojení a detaily.


To jsou místa, která jsou nejčastěji předmětem nefunkčnosti střechy a reklamací. V rámci projektové dokumentace nebo jako nezávislý dokument nabízím zpracování návrhu skladby střech vč. Pultová střecha může být jak samostatně stojící, tak lemovaná atikou nebo zdí.


Ukončující detaily pultové střechy Ukončující detaily střešního pláště jsou závislé na typu střešní krytiny a navazujících konstrukcích na pultovou střechu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky