pondělí 22. srpna 2016

Tepelné elektrické spotřebiče

Tepelné elektrické spotřebiče. Jsou nejjednodušší, protože mají poměrně velký výkon. Základní součástí tepelných spotřebičů je vodič z odporové slitiny. Tam kde je důležitá stálá teplota (žehlička), je do obvodu zapojen i te.


Mění elektrickou energii na tepelnou.

Nejvíce jsou rozšířené odporové tepelné spotřebiče ( žehlička, vařič, sporák , trouba , akumulační kamna apod. ) Teplo vzniká průchodem elektrického proudu odporovým topným článkem – spirálou. Co a proč vlastně hřeje? Na čem všem ohřátí vodiče závisí?


Kde jinde toho využíváme? Na tyto a další otázky žáci pod. Elektrické charakteristiky spotřebičů. Spotřebiče mohou mít různou závislost proudu a napětí (VA charakteristiku) podle fyzikálního principu, či způsobu elektronické stabilizace.


Spotřebiče na střídavý proud mohou navíc vykazovat reaktanční chování, nebo odebírat nesinusový proud.

Doplněno mnohými úkoly a otázkami k zopakování učiva. Očekávaný výstup: rozliší vodič, izolant. Orosí-li se spotřebiče při přenesení z chladna do tepla, nezapínejte je, dokud nevyschnou. Jedná se o technologický celek, který vyrábí elektrickou energii přeměnou z chemické energie vázané v palivu (či jiného vhodného zdroje energie) prostřednictvím tepelné energie.


Nakreslete si do sešitu následující tabulku: Látky, které nevedou proud Látky, které vedou proud list papíru svorka umělá hmota ocelový klíč dřevo hliníková lžíce sklo V následujícím pokusu budeme zjišťovat, které. Princip elektrických zdrojů tepla: V el. Spotřebičích se mění energie elektrická v tepelnou tím, že různé kovové materiály (slitiny) kladou procházejícímu elektrickému proudu odpor. Tyto spotřebiče se nazývají tepelné elektrické spotřebiče.


Vodič se může zahřát natolik, že vydává světlo-světelný spotřebič. Po spuštění tepelné elektrické pojistky a tedy vypnutí spotřebiče je nutné pojistku ručně zapnout. Tuto sazbu lze získat pouze pro řádně instalované elektrické akumulační spotřebiče s celkovým instalovaný příkonem minimálně příkonu proudové hodnoty hlavního jističe (popř. musí odpovídat tepelným ztrátám vytápěného objektu). Kuchyňské spotřebiče tepelné - toto oddělení obsahuje další pododdělení: Kávovar espresso Kávovar překapávač, čajovar Kávovary příslušenství Rychlovarná konvice.


Stavební pozemky Ostrava. Podobně jako běžné domácí elektrické spotřebiče , i kotle podléhají nařízení Evropské komise, které zavádí povinnost vydávání energetických štítků pro zdroje tepla a teplovodní otopné soustavy. Ty mají za úkol přehledně zobrazovat stěžejní parametry přístroje, aby bylo možné jednotlivé modely jednoduše.


Pojistky jsou jistící přístroje, které chrání elektrické obvody a spotřebiče.

Při nadproudu se tavný vodič v pojistce roztaví a přeruší elektrický obvod dříve, než by došlo k poškození vedení nebo spotřebiče. Ve spotřebitelských testech dosáhlo nejvyššího topného faktoru a. Světelné elektrické spotřebiče. Kromě těchto zdrojů se pro zvláštní účely používají také polovodičové svítivé diody LE doutnavky nebo laser. Tyto zdroje tepla se používají jak k celkovému vytápění, tak k místnímu. Ukážeme si, jak fungují běžné spotřebiče používané doma.


Informace k distribučním sazbám. Na základě cenového rozhodnutí Energetického regulačního úřadu č.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky