čtvrtek 14. ledna 2016

Drevovlaknita deska

Kvalitní stavební materiály pro střechy, fasády a izolace od největšího prodejce stavebních materiálů v ČR. Dřevovláknitá deska (DVD) je velkoplošný materiál vyrobený na bázi dřeva. Vyrábí se z vláken dřeva nebo jiných lignocelulózových materiálů.


Soudržnost je dána uspořádáním vláken a jejich inherentními a adhezními vlastnostmi. Pro zvýšení pevnosti, odolnosti vůči vlhkosti, ohni, hmyzu, hnilobě nebo pro. Naše společnost je distributorem dřevovláknitých desek HOFATEX.

Jsme schopni spolehlivě a rychle dodat jakékoliv dřevovláknité desky z nabídky společnosti HOFATEX, cílem naší společnosti je nabídnout zákazníkům kompletní logistické služby související s dodávkou desek po celé České republice. Jaké má dřevovláknitá deska vlastnosti a výhody a ceny se dočtete v tomto příspěvku. Díky tomu, že se během zpracování dřevo upravuje až na jemná vlákna, je možno použít i odpadového materiálu z dřevozpracujícího průmyslu. Naše firma je distributorem dřevovláknitých desek švýcarského výrobce PAVATEX.


Vážení zákazníci, na základě nařízení vlády České republiky jsme kompletně zastavili maloobchodní prodej zboží a služeb na všech pobočkách JAF HOLZ. Mohou být vyráběné mokrým a suchým způsobem. Sololit je tvrdá dřevovláknitá deska vyrobena mokrou cestou. Jedná se plošný materiál, který je využíván hlavně v nábytkářském.


Označení Hobra vzniklo zkrácením německého názvu Holzfaserplattenwerk Braunau, což v překladu znamená továrna na dřevovláknité desky Broumov.

Označení dřevovláknitých desek Hobra se stalo součástí spisovné češtiny a výroba se postupně přesunula do zahraničí, kde se začala prodávat pod různými výrobci. Výroba dřevovláknitých desek Dalším zástupcem přírodních izolací jsou dřevovláknité desky. Jako základní materiál pro výrobu této tepelné a zvukové izolace jsou jehličnaté stromy.


Vysoká odolnost proti stlačení, velká izolační schopnost v létě. Dokonalá difúze vodních par. Použitelná jako izolace. Tato dřevovláknitá deska PAVATEX se užívá pro konstrukce zejména akusticky ale i tepelně izolačních podlah se zvýšenou kročejovou neprůzvučností. Systém tvoří kombinace dřevovláknité desky a dřevěné lišty, navzájem spojené perem a drážkou.


Dřevěná lišta slouží jako „polštář“ pro upevňování. Materiál je ve hmotě hydrofobizovaný parafinem. Deska je po obvodě opatřena perem a drážkou.


Podkladové desky koupit o objednat u OBI. STEICO Gruppe přední celosvětový výrobce a prodejce dřevovláknitých izolačních materiálů. Tato lakovaná HDF deska se skládá ze surového HDF. Tvrdý a jemně vyleštěný povrch nabízí pevnost a vynikající vlastnosti pro zpracování. Je také odolný vůči chemickým látkám i mechanickému poškození a nachází vícestranné využití v designu interiéru a nábytku.


Vlákna jsou pojena s lepidlem za vysoké teploty a tlaku. Desky se povrchově upravují. Je to středně hustá dřevovláknitá deska jejíž povrch je broušen po obou stranách.

Desku lze dobře opracovávat pomocí frézování, vrtání, broušení. Zkratka HDF pochází z anglického spojení slov High Density Fibreboar což můžeme přeložit jako vysoce zhuštěná deska nebo panel z dřevních vláken. MDF desky se vyznačují tím. Obecně se však používá název tvrdá dřevovláknitá deska a snad ještě známější je její obchodní název Sololit.


Jak dlouho odolá Váš dům, než do něj pronikne nesnesitelné horko, určuje objemová hmotnost a měrná tepelná kapacita izolace. Snad nejznámější je dřevovláknitá deska označovaná zkratkou MDF. Jedná se o dřevovláknitou polotvrdou (středně hustou) lisovanou desku. Oproti dřevotřískám má homogennější a jemnější strukturu, tudíž se lépe opracovává a může mít frézované profily. Základní surovinou je dřevní štěpka zbavená nečistot.


Vysušená vlákna se smíchají s lepidlem, nejčastěji formaldehydovou pryskiřicí a dalšími. Drevovlaknita deska 2produkt. Paropropustná a odolná povětrnostním podmínkám. Středně tvrdá vláknitá deska (MDF) dle DIN EN 622- s homogenní konstrukcí.


Tento typ desky se vyznačuje dobrou profilovatelností, optimálním rozložením hustoty a vynikajícím povrchovým klidem a výborně se hodí k použití zejména při výrobě kvalitního nábytku a při vybavení interiérů. Covid-Info - Ak ste v deň dodania v karanténe, je vašou povinnosťou informovať dopravcu. Dohodnite sa s doručovateľom na inom možnom termíne doručenia. Vodič má právo odmietnuť doručenie tovaru do miest, kde by sa cítil ohrozený na zdraví.


ORLIMEX je v současné době největším dovozcem březové překližky do Evropy.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky