pondělí 18. ledna 2016

Palacinky z kokosovej muky

Navyše je kokosová múka bezlepková, preto si tieto chutné a zdravé palacinky môžu pripraviť aj ľudia s intoleranciou na lepok. Na 100g kokosová múka obsahuje: 19g bielkovín, len 26g sacharidov a až 39g vlákniny. Palacinky z kokosovej múky sú krásne jemné a nadýchané.


Určite vám spríjemnia jesenné rána a budete sa na ne. Zdravé palacinky sú skvelým spôsobom, ako chutne a zdravo začať deň.

Cesto na palacinky si môžete pripraviť napríklad zo špaldovej múky, kokosovej múky, ovsených vločiek alebo banánov. Nebojte sa experimentovať a vyskúšať, čo vám najviac vyhovuje. Takéto zdravé raňajky budú chutiť dospelým aj deťom.


Pri pojme sladké raňajky si asi väčšina z nás predstaví klasickú ovsenú kašu. Ak máš však chuť na zmenu, tento recept je presne pre teba. Pripravíme si veľmi chutné lievance z kokosovej múky.


Už určite vieš, že kokosová múka obsahuje kopec vlákniny a menej sacharidov ako obyčajná.

Skúste vyskúšať našu bezlepkovú verziu s kombináciou kokosovej múky a tapioku. Ak by ste tieto bezlepkové múky nemali po ruke, jednoducho to môžete nahradiť múkou – pohánkovou, špaldovou alebo hocijakou inou, ktorú milujete. Niektoré tradičné recepty by mohli byť po jej použití suchšie a drobivejšie. Ako ju správne využiť pri varení a pečení? A nakoniec, ako vybrať.


Varíme, pečieme z makovej múky. Už pred pár rokmi som ju objavila v jednej predajni, ale až do tohto leta ma ju nikdy nenapadlo kúpiť. Od leta, kedy som zase začala skúšať nové recepty vo veľkom, som zobrala väčšie odhodlanie a doniesla som ju domov.


Neutrálna chuť, púdrová konzistencia a jemná kokosová vôňa. To sú moje prvé dojmy z kokosovej múky. Pri pečení a varení má kokosová múka jednu špecifickú vlastnosť – absorbuje vodu (vďaka vysokému obsahu vlákniny), preto je vhodné kombinovať ju s inými druhmi múky alebo s vajíčkami. Banánovo-kokosové palacinky ” Katka 8. A moja rada pre vás: robte si menšie lievance, aby sa ľahšie otáčali, pretože cesto z kokosovej muky sa viac rozsýpa, teda treba s lievancami narábať opatrne.


Ale nebojte, zvládnete to. A sú pomerne rýchlo urobené!

To len poznámka, aby vám nezhoreli. Magazín, rady lekárov, občianske združenia celiatikov, katalóg bezlepkových produktov, bezlepkové reštaurácie, bezlepková diéta, recepty a diskusia. Z tohto receptu vám výjde muffiniek, takže ak by ste z nich chceli upiecť plnú dávku ks, stačí zdvojnásobiť množstvo surovín. Muffiny z kokosovej múky si môžete nakoniec ozdobiť fit proteínovou penou, ktorú si pripravíme z nálevu z cíceru (aqafaba) a proteínového prášku.


Chutí ako masrhmallow pena a jej príchuť. Je čas dopriať si proteínové palacinky ako kvalitné raňajky s poriadnou dávkou bielkovín. Podporte svoje fitness ciele a potešte svoje chuťové poháriky s touto epickou kolekciou proteínových dezertov.


Už nemusíte viac hľadať zdravé riešenie na raňajky. My sme ho našli a pozostáva z troch slov: zdravé proteínové palacinky.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky