pondělí 11. června 2018

Kde sušit prádlo v zimě

Zvláště rodiny, které mají více členů, toto dobře znají. Když perete prádlo sobě, případně partnerovi, stále to ještě není v takovém množství a příliš často. Jakmile jsou v rodině děti, praní prádla se opakuje několikrát týdně a všechna místa, kde se dá prádlo sušit , „praskají ve švech“. Bohužel v zimních měsících se tomu nevyhneme a nezbývá nám, než sušit uvnitř.


Přítomnost mokrého prádla logicky zvyšuje vlhkost vzduchu v místnosti, což může způsobit tvorbu plísní.

Těmto problémům se můžete vyhnout, stačí jen vědět, jak na to. Jak sušit prádlo v zimě a nedat vlhkosti s plísní šanci? Vlhkost a aviváž, které se postupně odpařují do vzduchu, mohou být příčinou alergických reakcí a plísní. Proto nedoporučujeme prádlo sušit v ložnici ani v obývacím pokoji, kde logicky trávíte nejvíce času.


Vzpomínáte, když se babička pokoušela zlomit dědovo zmrzlé kalhoty, které sušila v zimě venku? Vezměme si z ní příkla protože vám opravdu uschne. Voda uvnitř oblečení nejprve zmrzne.

Následně led přechází do plynného skupenství. V nejhorším případě až život ohrožující stavy. U nich může tato plíseň vyvolat plicní aspergilózu – stav, který způsobuje nenapravitelné a někdy až smrtelné poškození plic a. Sušení prádla je nejlepší venku, kde ho hezky profoukne čerstvý vzduch a netvoří se vlhkost jako ve vnitřních prostorách. Pokud nejde o choulostivé prádlo , které se nesmí příliš pomačkat, volte vyšší otáčky ždímání a textil v bytě sušte co nejméně mokrý. Pozor na kouty a stěny.


V pokoji nedávejte sušáky příliš blízko ke stěně, do rohu, kde necirkuluje vzduch ani přímo na topení pod okno. Tady bude bránit šíření teplého. Proč se suší prádlo v mrazu a proč uschne?


Všichni správní chlapi pod pantoflem, kteří musí sušit prádlo , jsou zvyklí na to, že prádlo se suší za hezkého teplého počasí a nejlépe když vane lehký větřík. Tam, kde byla v domě prádelna nebo podobná místnost, tak nevím, že by sušili venku Protože jak píšeš, máma nosila věci ven, tam zmrzly na kost, a když jsem je sebrala a přelomila vejpůl a přinesla domů na radiátory, tak z nich stejně během půl hodiny lilo jako když byly vytažený z pračky. Ideální varianta je v dobře provětrávaných prostorách domu nebo pomocí sušičky na prádlo. Jak tedy prádlo v zimě sušit ? Pokud takovou možnost nemáte, tak je potřeba při sušení prádla otevřít okno.


Je ovšem potřeba počítat s tím, že dochází k úniku tepla a „navětrávání“ smogu. Sušit prádlo v zimě není žádná věda, chce to jen dodržovat určitá pravidla.

Pokud jste nuceni v zimě sušit prádlo v bytě, je nejdůležitější výběr správného místa. A protože v obývacím pokoji a ložnici tráví člověk nejvíce času, měly by být tyto. Rozhodně byste neměli prádlo sušit v obýváku nebo ložnici.


V něm je sušení prádla mnohem těžší než za teplých a větříkem osvěžených letních dní. V takovém počasí se každé hospodyňce sušilo prádlo jedna báseň. S příchodem podzimu se však často v domácnosti začnou vytahovat nepraktické sušáky na prádlo a koupelna začne připomínat prádelnu. Hory oblečení se hromadí, ale to mokré stále ještě neuschlo.


Dejte si předsevzatí najít tuto zimu vhodné řešení. Oblíbené sušáky na prádlo. Hlavně je to rychlé - vypereš,usušíš a uklidíš během dopoledne. Z balkónu není žádný sušák a ani ho tam přidělávat nechci, byla bych v celé bytovce jediná a nevypadalo by to dobře. Ahoj holky, zajímalo by mě, kde sušíte prádlo v těchto mrazech?


Když nechávám v bytě, tak to sice uschne, ale trvá to (pokud u prádla netopím) a nevoní to potom. Sušičku nemám, tak jak jste na tom vy?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky