pátek 29. června 2018

Vaření sous vide

Zvládne to opravdu každy, tak pojďte si vybrat. Stačí vám jen vakuová balička , speciální vakuové sáčky či rovnou celá role, která je ekonomičtější a můžete si vytvořit sáčky přesně takové, jaké potřebujete a samozřejmě vodní lázeň. V následujících tabulkách najdete cílové teploty vaření pro požadovaný stupeň propečení mas a doporučenou dobu vaření pro jednotlivé druhy potravin. Stačí vám jen vakuovačka (vakuová balička), speciální vakuové sáčky či rovnou celá role, která je ekonomičtější a můžete si vytvořit sáčky přesně takové, jaké potřebujete a samozřejmě vodní lázeň.


Vaření sous vide

Jaké jsou největší výhody vaření sous-vide , které mají rádi špičkoví šéfkuchaři – a které nyní můžete zkusit i doma? Proč v těch nejlepších kuchyních používají zmíněný postup, při němž se nejrůznější potraviny vaří ve vakuu při nízké teplotě? Vyberte si z naší nabídky online! Takto připravované pokrmy si zachovají všechny chutě a vůně, které jimi prostoupí a budou rovnoměrně ,,propečeny.


Hodnocení produktu: 1 1 (Perfektní) recenzí. Sous Vide prodejna v Praze 7. W STEBA l Domácí sous - vide varná lázeň 8l Chcete vyzkoušet moderní a zdravé vaření ve vakuu, tzv. Jedná se o kuchařskou metodu přípravy, při které se pokrmy tzv. Potraviny jsou zavakuovány ve vzduchotěsném obalu a vaří se ve speciální vodní lázni s přesně kontrolovanou teplotou. Ty zůstávají šťavnatější a zachovávají si více chutí, než při běžných úpravách.


V důsledku toho je maso daleko šťavnatější, zachovává si daleko víc přírodních chutí. Světoví kuchaři se hádají, zda použít 5 nebo 5stupně. Je to věda,“ líčí Radek Davi šéfkuchař pražských restaurací La Veranda a Babiččina zahrada. Byl nedostatek vhodných zařízení a sledování teploty a času vaření vyžadovalo hodně citu. Tuto práci nyní přebírá zařízení Tastemaker.


Je navíc šetrné, takže v nich zanechá vitamíny a minerály. Sáček sponou přichytíme k okraji hrnce. Nádobu zakryjeme, aby nedocházelo k velké ztrátě vody, nebo zabalíme do plastové fólie. Fanoušci sous vide vaření to už dávno vědí: neexistuje lepší způsob jak připravit čerstvé lososa, protože opatrným vařením v sáčku dosáhnete vždy takového propečení, jaké jste si přáli.


Vaření sous vide

V tomto receptu vám prozradíme, jak si připravit sous vide lososa s bylinkovým olejem. Potraviny se vaří ve speciálních vakuových sáčcích při nízké teplotě. Jídla se u tohoto typu vaření připravují ve vzduchotěsném obalu ve vodní lázni s přesnou teplotou, i několik hodin. Výsledek však vždy stojí za to!


Co je to sous - vide a jaké výhody vám přináší? Zjednodušeně se dá říct, že úprava sous vide je způsob pomalého „ vaření “ potravin ve vakuu při velmi nízké teplotě. Díky tomuto způsobu je maso šťavnatější a zachovává si více přírodních chutí.


Metoda vaření sous vide (su:vi:d) má původ ve Francii a její název v překladu znamená „ve vakuu“. V lepších restauracích se pomocí této metody vaří již řadu let, mnozí šéfkuchaři si ji oblíbili proto, že je její výsledek předvídatelný a konzistentní. Uvařte si doma jako v michelinské restauraci. Vyzkoušejte sous vide metodu vaření , po níž se bude maso rozpadat na jazyku. Bohužel se to neobejde bez speciálního vybavení, protože teplota se musí udržovat na půl stupně přesně, aby to fungovalo, jak má – ale naštěstí se dají pořídit mašinky praktické, ponorné a ne úplně nesmyslně.


Jde o techniku vaření za pomoci přístroje na sous - vide , kterou využívají nejen luxusní restaurace, ale už i některá bistra zaměřená na zdravé stravování, ba dokonce i domácnosti. Má velmi široké spektrum využití, ušetříte jak na surovinách, tak na energiích a přitom získáte maximum živin a chuti. Used by professionals for decades, it works by circulating heated water in a pot, cooking food to the exact set temperature.


Vaření sous vide

There’s only a 3º difference between a rare and medium-rare steak, so precision means perfection. Takto můžete připravovat například maso, ryby, zeleninu, ale i třeba vajíčka. Vepřový bůček sous vide.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky