pondělí 18. června 2018

Japonské hůlky

Japonsko je jediným místem, kde jsou jídelní hůlky zdobeny přírodním lakem, což z nich dělá nejen funkční, ale i velmi atraktivní dárek. Patříte-li mezi milovníky japonské a asijské kuchyně, jídelní hůlky zřejmě patří k vaší běžné kuchyňské výbavě. Hůlky také patří mezi oblíbené (nejen) vánoční dárky.


V této sekci objevíte různé typy jídelních hůlek v rozličných dekorech, barvách i materiáleh. Stříbrné hůlky se údajně používaly v Číně k odhalení otráveného jídla. Pokud byl přítomen je hůlky vlivem chemické reakce zčernaly.

Technika jídla je ale v obou případech shodná. Video nejenom o tom jak hůlkama jíst, ale také trochu o nich samotných :) Více ve článku na blogu Koketování se zdravou výživou:. Lakované japonské jídelní hůlky v černé barvě s moderním motivem květů haši. Konečky těchto japonských hůlek jsou v porovnání s hůlkami čínskými užší, což zjednodušuje uchopení sousta.


Originální produkt, vyrobeno v Japonsku. Vyhlašujeme rychlosoutěž pro výherce. Tentokrát soutěžíme o japonské hůlky a pěkný pohled s japonským motivem #128578; Stačí správně odpovědět na soutěžní otázku a zařadíte se do slosování.


Ze správných odpovědí náhodným losováním vybereme výherce, který obdrží cenu.

Soutěž bude ukončena ve středu 23. Nápověda k soutěži ZDE. Jejich používání je rozšířeno v zemích čínského kulturního okruhu, tedy v Koreji, Japonsku (čínské jídelní hůlky mají kulatou spodní část pro uchopení jídla, kdežto japonské ji mají zploštělou), Vietnamu a dalších okolních zemích, které byly v minulosti čínskou kulturou.


Největší výběr japonských potravin v ČR! Ryze český obchod Susi. S touhou přivést do České republiky nádech japonské kultury jsme začali dovážet originální japonské suroviny a zboží.


Z lakovaného dřeva v tmavé barvě - v dárkové krabičce. Součástí jsou dva držáky na hůlky ve tvaru tykve. Japonské jídelní hůlky Hyotan páry s držákem. Jídelní hůlky jsou tradiční. Tvorba www stránek OlomouckéWeby.


Tato stránka používá cookies za účelem efektivního poskytování služeb. Používáním této stránky s tím souhlasíte. Vyberte si z velkého výběru originálních japonských hůlek. K dispozici jsou bambusové, plastové, dětské hůlky a další.


V japonské nebo čínské restauraci se může stát, že místo příboru dostanete na stůl pouze hůlky , které jsou tradičním jídelním nástrojem právě ve východní Asii a Thajsku. Spodní konec je tenčí kulatý (čínské hůlky ) nebo špičatý ( japonské hůlky ).

V Číně nesměly být na stole nástroje k řezání a krájení. Nejčastěji se pro jejich výrobu používal. Hůlky se vyráběly z nejrůznějších materiálů. Na začátku je důležité si uvědomit dva základní předpoklady, kterých musíte docílit, abyste mohli efektivně užívat čínské hůlky.


Prvním předpokladem je, že žádný z obou konců hůlek nesmí přečnívat přes druhý. Druhou podmínkou je, že obě hůlky musí ležet v jedné rovině, aby se nekřížily.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky