středa 18. července 2018

Jak vyčistit troubu sodou

Jak vyčistit troubu : Nejdřív troubu vyprázdněte. Vyjměte všechny mřížky, plechy, teploměr i vše ostatní, co máte uvnitř. Udělejte pastu z jedlé sody.


V malé misce smíchejte půl šálku jedlé sody s několika lžícemi vody. Poměr upravujte do té doby, než budete mít roztíratelnou pastu.

Naprosto jedinečný způsob jak dokonale vyčistit troubu od zapečených mastnot a nečistot je za použití jedlé sody. Existuje několik způsobů, jak vyčistit troubu za použití několika laciných věcí, které najdeme doma. Zda budou účinné, bude záviset především na tom, jak moc je trouba špinavá a jak dlouho jsme troubu nečistili.


V případech, kdy je trouba hodně zaneřáděná, se na čističe domácí. Prozradíme vám osvědčené triky, jak špinavou troubu vyčistit i bez použití agresivních čističů plných chemie. Pasta z jedlé sody vám poslouží jako skvělý čisticí prostředek , který funguje na staré připečeniny na stěnách a na dvířka pokrytá mastnotou. Podle mnoha lidí jsou domácí prostředky právě tak účinné a efektivní jako komerční přípravky.


A přitom jde o ingredience, které máte vždy doma.

V troubě pečeme dost často při vyšších teplotách. A dost často z plechu vystříkne tuk, vypařuje se mastná pára, která se usazuje na stěnách trouby, prostě se trouba často dost zašpiní a je potřeba ji čistit. Máte troubu zanesenou připáleninami a usazenou mastnotou? Vyzkoušejte tento jednoduchý způsob čištění, po kterém bude vaše trouba jako nová! Pro kompletní vyčištění umyjte nejdříve skla trouby (1. popsaný postup) a poté vnitřek trouby (2. popsaný postup).


V průběhu čistění trouby. Směs dejte do zapékací misky, předehřejte troubu ideálně na 1°C a misku do ní vložte. Nechte ji takto asi čtvrt hodiny odpařovat, po vypnutí troubu ale hned neotevírejte – nechte páru, aby rozpustila co nejvíc mastnoty.


Až trouba úplně vychladne, vyndejte misku, otřete troubu hadříkem a bude hotovo. Každá hospodyňka někdy stála před problémem, jak z trouby dostat připečené zbytky jídla a skvrny od omastku. Uvažujete, jak si ulehčit práci při čištění trouby? Rozhodnout se můžete mezi moderní chemií, babskými recepty, anebo si připlatit a koupit přístroj, který má. Po měsících pečení je trouba většinou dost špinavá.


Nahromaděná mastnota a spálené jídlo se v ní mění na uhlík a způsobuje nepříjemný zápach. Když necháte troubu špinavou, nakonec z ní bude každé jídlo chutnat nepříjemn. Existují tak i způsoby, jak vyčistit troubu bez chemikálií.


Navíc, vše, co budete pro takové čištění potřebovat, máte běžně doma po ruce.

Velmi účinný čistící prostředek představuje jedlá soda. Respektive pasta z ní vytvořená. Amoniak je jedovatý, vydává nepříjemná zápach a je třeba během čistění dobře větrat. Nejprve si rozehřejte troubu na 1°C.


Do jedné zapékací mísy si nalijte litr horké vody a do druhé si nalijte 2ml čpavku. Pak mísu s vodou umístěte do dolní části a mísu se čpavkem do střední. Stačí málo a můžete mít koberec zase jako nový.


Stačí jen trocha trpělivosti a na koberci nebude nic znát, aniž byste museli použít agresivní prostředky. Chcete poradit, jak snadno vyčistíte svou troubu Electrolux? Podívejte se na náš video návod. S originálním čisticím přípravkem Electrolux Oven and Micro car.


Jak tedy efektivně vyčistit troubu , aby vypadala opět skvěle? To, co platí u trouby, je u mikrovlnky ještě přísnější, v žádném případě nepoužívat drátěnky a písek. Troubu dělám stejně, píše čtenářka Barbora S. Narušený povrch zdeformuje pohyby mikrovln. Máte i vy nějaké zajímavé rady a tipy, jak se poprat s čištěním trouby a mikrovlnky?


Rady od vašich babiček nebo.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky