čtvrtek 19. července 2018

Kondenzační kotel diskuse

Jsme o celých let dál a izolace kotlů a tedy i ztráty pohotovostní se mnohonásobně zlepšily. Dnes má průměrný kondenzační kotel objem vody litry a chladne při teplotě 60°C rychlostí stupeň za minuty(může kdokoliv ověřit pohledem na display ve standby režimu). Plynový kondenzační kotel - jaká značka prosím ? Já bych si nechala poradit a dodat kotel tím, kdo jej i nainstaluje, jen podle plochy domu je o hubu to kupovat, mají tam vliv i další a další věci, podle kterých je potřeba zvolit ten správný.


V místnosti, kde bude kondenzační kotel umístěn, se nesmí nacházet plynoměr ani hlavní uzávěr plynu.

Ke snížení tepelných ztrát v potrubí doporučujeme umístit kotel nebo alespoň jeho zásobník v blízkosti odběrného místa, zvláště v případě, kdy se bude používat i pro přípravu teplé vody. Je kondenzační plynový kotel opravdu tak úsporný, jak nám tvrdí výrobci? Teď už mám za sebou zhruba rok provozu, tedy jednu celou topnou sezónu. První jmenované se kvůli zpřísňujícím se emisním normám témě přestaly prodávat.


Nahrazují je účinnější a ekologičtější kondenzační kotle. Elektřina přináší obecně ten největší komfort při vytápění. Teoretická účinnost je udávána 1.

Kondenzační plynové kotle. Oproti výpočtové hodnotě unikne spalinami tepla, kotel vysálá a kondenzát odvede tepla. Dodatečně využitelných je tedy zhruba tepla.


Předpokladem je dokonalá technologie využívající uzavřenou spalovací komoru, přetlakové spalování a speciální kondenzační výměník. Také nevím jakou výstupní teplotu na kotlovém termostatu současného kotle nastavit abych zjistil zda budoucí kondenzační kotel bude schopen pracovat s max. Dobrý den, máte někdo plynový kotel od Baxi? Ahoj, chci se přidat do diskuse.


Jak jste s ním spokojeni? Zvažujeme výměnu kotle za kondenzační , chci se tedy zeptat, od jaké značky kotel máte, jak jste spokojeni, zda máte zásobník a podobné informace. Vailant, (ale dobrý jsou prej geminoxy).


Zvolíme-li plynový kotel , můžeme si vybrat mezi konvenčním teplovodním a kondenzačním. Teplovodní kotle mají delší tradici a jsou cenově přijatelnější z hlediska počáteční investice, kondenzační kotel je na pořízení dražší, ekonomicky je však výhodnější z hlediska provozních nákladů. Kotel s turbem bych doporučil i pro běžný nekondenzační kotel. Jsou jen o trochu dražší, ale není nutné každkoročně platit komíníka pro revizi komínu.


Dále, kondenzační kotel bych doporučil i tomu, kde se bude topit na vyšší teplotu, než je pro tyto kotle optimální.

Pro podlahové topení je jasně ideální, teplota vody, která do něj jde, je nízká a tam se jeho vlastnosti projeví. Nechybí mu chladící smyčka proti přetopení, automatické vypnutí nebo odtahový ventilátor pro čisté vybírání popela. Velmi dobrý je také panel s elektronickou regulací. Kotel si snadno nastavíte pomocí několika prvků, včetně spalinového termostatu.


Hodí se v situacích, kdy je zapotřebí velké množství teplé vody, protože je schopen ohřát až 2litru za jedinou minutu. Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti. Jeho provozu je ale nutné přizpůsobit také celou otopnou soustavu v domě či bytě. Platí: pokud kondenzační kotel budeme provozovat do °C, pak nám jede kondenzačně a dosahujeme úspor. Plynové kotle pro domácnost představují ekologický a ekonomický zdroj vytápění.


Víte, že na kondenzační plynový kotel můžete získat dotace? I tak jsou účinější, pokud bude docházet k méně kondenzaci, kotel zas déle vydrží. Déle než běžný kotel , který odejde hlavně na korozi a proděravění ( kotel začne téci). Kotel je napojen do systému podlahového topení (1m2) a dále napřímo na radiátor v garáži. Zato se hned ptal, jak je ten kotel starý a že by rádi dodali nový, kondenzační , s vyvložkováním komína za pouhých tisíc.


No nekup to… Dosud jsem za plynové topení a teplou vodu platil okolo tisíc Kč za rok, takže za plyn bych u kondenzačního kotle z vyšší účinností ušetřil cca tisíce ročně. Jejich využití je však velmi vhodné také ve starších topných systémech s velkým objemem topné vody (litinové radiátory, samotížné soustavy, staré ocelové potrubní rozvody). Chytrý průvodce výběrem. Síť montážních partnerů.


Mám kotel Therm Objednat montáž nebo spuštění.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky