úterý 24. července 2018

Lednice nechladí

Příčiny mohou být dvě: málo chladiva, nebo vadný kompresor. Obě opravy by vám servisman měl být schopen udělat na místě, ovšem oprava kompresoru může být dražší. Lednice nechladí , mrazák mrazí, co s tím?


Lednička - vysoká a zároveň úzká. Jednou za čas posíláme informace o speciální akcích, slevách a výprodejích.

Nudné a zbytečné obchodní e-maily neposíláme. Teď je lednice puštěná, prázdná, stále jede a nechladí , nemrazí. Pokud je senzor v mrazáku a chcete v mrazáku -18°C, bude v lednici asi.


Přečtěte si odpovědi na nejčastější otázky k servisu, údržbě a výběru příslušenství k lednicím a mrazákům značek Whirlpool, Hotpoint, Indesit a Bauknecht. Neobjevili jste řešení svého problému? O víkendu jsem zjistil jednu nepříjemnou věc, že lednice na plyn nechladí , přitom plamen hoří, na regulaci plynu reaguje zmenšním či zvětšením plamene, ale lednice vůbec nechladí.


Na 12V a 220V lednice chladí.

Máte někdo podobnou zkušenot a řešení této závady? Problém je že nechladí. Mražák jede, ale že by to byla nějaká sláva se říct neda. Kompresor se cca co 5minut vždy zapne tak na sekund a zas vypne.


Nevíte čím by to mohlo být? Dobrý den, mám starší lednici s mrazákem (oddělené prostory, kompresor). V poslední době se lednice hodně namražovala, na zadní straně se tvořil led a občas mi zmrzlo i něco z potravin, které se zadní strany dotýkaly, přestože byla intenzita chlazení nastavena pouze na číslo (ze sedmi). Pokud nechladí lednice a mrazák se vychladí na -20C pak není závada v uniklém chladivu.


Kdyby uniklo chladivo tak by naopak spíš mohla jít trochu lednice , ale mrazák by absolutně nestíhal chladit. Pravděpodobně by se mohlo jednat o lednici s přepínacím ventilem. Tam bych viděl problém. Nebo někde v termostatu. Důvodem, proč lednička nechladí , může být také nesprávné zacházení.


Při jejím stěhování by se neměla naklánět kvůli kapalině a po její instalaci je dobré počkat se zapnutím alespoň jeden den. This feature is not available right now.

Jak se v angličtině nazývají kombinované ledničky(lednička a mrazák)? Please try again later. Jednou z nich může být to, že lednička nechladí , ale přímo mrazí. Obvyklou situací je, že chladnička nevypíná, takže neustále chladí, až začne vznikat uvnitř námraza. Příčinou může být rozbitý termostat nebo relé.


Taková oprava vyžaduje odborný zásah, který neodkládejte, jelikož zdánlivě drobná porucha se. Po odmrazení, už lednice. Po zapnutí kompresor běží, ale lednička ani mraznička nechladí a ani po odstavení několik týdnů nechladí ani nemrazí a na displeji nenaskočí teplota mrazáku. Nedošlo položením lednice k její poškození a lze to nějak opravit ? Mrazák mrazí, lednice nechladí , kompresor jede stále. Dobrý den, u jinak výborné jednokompresorové ledničky Elektrolux s mrazákem dole mi přestala chladit chladnička, v mrazáku je naopak až-4 kompresor jede stále.


Před týdnem nám začala páchnout lednice. Prošli jsme ji skrz nasktz, a našli jeden zralý sýr , který jsme vyhodili. Bohužel zápach neustal. Slyšel jsem o tom, že když praskne trubice vodící chladící kapalinu, doprovází to také zápach.


Tak mam taky dotaz, lednice zanussi cca let OK a najednou mrazi i na nejnizsi stupen (je to lednice jen nahore s mrazackem, cili zadna klapk an aprepousteni). Rikam si, odesel termostat a nevypina, kdyz ho dam do mrazaku (termostat, tak vypne). Vykuchal sem ze stare lednice (na vyhozeni) termostat a taky nevypinal, fajn, mel sem jeste jednu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky