úterý 13. března 2018

Sušení ovoce v sušičce na prádlo

Tipy a rady na sušení prádla v sušičce. Sušení prádla v sušičce může být zpočátku jedna velká neznámá. Co sušit, jak sušit, aby se prádlo nemačkalo, jaký program zvolit pro jemné prádlo a na jaký program sušit džíny, aby nebyly po vyndání ze sušičky vlhké? To zjistíte podle symbolů na cedulkách.


Pokud si nejste jisti, jaké oblečení je pro takovéto sušení vhodné, přečtěte si článek o tom, co můžete a nemůžete sušit v sušičce. Jemnější prádlo sušte na šetrnější programy a do sušičky nedávejte vlněné a velmi elastické věci, které by se mohl srazit.

Je-li prádlo z bavlna a zbytek syntetika, je na vás, zda se přikloníte k tomu materiálu, který jen trochu převládá, či vyzkoušíte program na syntetiku. Dobře si přečtěte návo abyste nebyli překvapení, když zvolíte program vlna, většinou vyndáte ještě mokré svetry , ale jsou krásně načechrané a zbavené žmolků. V první řadě je dobré ověřit si, které prádlo vůbec můžete sušit.


Na cedulce oblečení najdete ikonku sušičky jako čtverec s kruhem uvnitř. Pokud je kruh vyplněný černou nebo přeškrtnutý, prádlo se na sušení nehodí. V takovém případě jej v sušičce nesušte, odvážnější jedinci mohou vyzkoušet šetrný program.


Pokud váháte, jestli vyměnit rozkládací věšák nebo šňůry na balkoně za nový spotřebič, pokračujte ve čtení následujících řádků, které vám poodkryjí výhody i nevýhody. Ze začátku sušte za nižší teploty, později teplotu zvyšujte, maximálně však na stupňů Celsia, a ke konci sušení teplotu opět postupně snižujte. Obecně by se to dalo shrnout tak, že jak perete prádlo v pračce, tak ho můžete sušit v sušičce.

Tedy to, co běžně perete na stupňů můžete dát do sušičky bez obav, pro prádlo prané na stupňů je vhodnější jemnější program a to, co obvykle perete pouze na stupňů do pračky raději nedávejte. Chcete se dozvědět, jak v sušičce sušit jablka, houby, meruňky, nebo si nevíte rady, jak na masové jerky nebo domácí jogurt? Kapacita na praní může být větší, než na sušení , takže pokud naplníte před praním „pračko – sušičku“ úplně, po vyprání je nutné vybrat část prádla a pokračovat dvojitým sušením. Nutnost sušit jednu dávku prádla v „pračce“ na dvakrát v „ sušičce “ považujeme za komplikování a nevýhodu. Po vypnutí sušičky nechte ovoce či zeleninu vychladnout, ne však déle než hodinu, protože poté by mohly potraviny opět začít přijímat vlhkost ze vzduchu.


Ahoj, jmenuji se Vlasta Puklová a ráda se s vámi podělím o své zkušenosti se sušením prádla v sušičce. Zaprvé to byl objev, že v susičce je prádlo mněkčí než. Kromě toho, že se na něj práší a je na rozdíl od sušení v sušičce vystaveno všem mikrobům v místnosti, roztočům i zvířecím chlupům, může při venkovním sušení nachytat do textilu všudypřítomný smog nebo zápachy. Výrobci uvádějí množství prádla v kilogramech, pro něž je spotřebič určený. Na kolik stupňů sušit bylinky.


Záleží na typu vaší sušičky, vždy se podívejte do návodu a vybírejte nejbližší možnou rostlinu či ovoce. Míček na sušení prádla v sušičce zkrátí dobu sušení až o. Oba balónky vložte jednoduše s prádlem do sušičky. Vlna pohlcuje zbytkovou vlhkost, a při pohybu v bubnu sušičky míčky oddělují prádlo od sebe, aby horký vzduch mohl efektivněji cirkulovat. Přirozeně změkčují prádlo.


Obvykle sušení masa netrvá déle, než hodin. To potom dojdou i ty nejodolnější kusy na sušicích sítech. Nenechávejte maso v sušičce zbytečně déle, jinak z něho budete mít nepoživatelnou drtinu, a hodiny práce přijdou vniveč.


Symboly pro sušení prádla.

Normální či šetrné sušení v bubnové sušičce , okapávání. V nabídce jsou sušáky ve tvaru , V `, které lze umístit na vanu – tedy v případě, že máte odvětrávanou koupelnu. Aviváž můžete v klidu používat i při sušení prádla v sušičce. Stačí se přesvědčit a mrknout do manuálu k sušičce. Takový průzkum udělala drogerie Dedra – pročetli si manuály sušiček, aby zjistili, jak to doopravdy je s aviváži a sušičkami.


Podívejte se na celý průzkum na webu Dedra.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky